email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Έρχονται εξελίξεις: Νέα μέτρα και πιο πολλά τεστ για ανεμβολίαστους

διαφήμιση

Η Επιτροπή συνεδριάζει την Τετάρτη για να εξετάσει το ενδεχόμενο νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους. Οι δηλώσεις Πλεύρη και Γκάγκα για τις αλλαγές που μάλλον θα έρθουν.
Στο τραπέζι έχουν τεθεί και θα συζητηθούν νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Lockdown, νέοι περιορισμοί στα μαγαζιά, ή περισσότερα τεστ, πλέον θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο κλοιός θα σφίξει και άλλο για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σήμερα είπε ανοιχτά πως δεν αποκλείεται να ληφθεί μια απόφαση για lockdown στους ανεμβολίαστους, αν κριθεί απαραίτητο.

«Οποιοδήποτε μέτρο χρειαστεί, όσο περιοριστικό και αν είναι, που αφορά ανεμβολίαστους εάν χρειαστεί, η κυβέρνηση θα το πάρει. Δεν αποκλείουμε καμία περαιτέρω πίεση μέτρων στους ανεμβολίαστους αν το κρίνουν οι ανάγκες» ανέφερε μεταξύ άλλων σήμερα στο OPEN.

Για το ενδεχόμενο να απαιτείται για την είσοδό τους στα σούπερ μάρκετ rapid test, ο κ. Πλεύρης είπε:

«Αύριο ή μεθαύριο θα συνεδριάσει η επιτροπή όπως συνεδριάζει κάθε 15 μέρες. Εκεί θα συζητήσουμε. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι πως εάν χρειάζονται περαιτέρω μέτρα να αφορούν τους ανεμβολίαστους θα ληφθούν».

Για το ενδεχόμενο νέων μέτρων μίλησε σήμερα και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. Σύμφωνα με την ίδια, είναι πιθανό να απαιτούνται περισσότερα τεστ για να κινηθούν οι ανεμβολίαστοι και παρέπεμψε στις εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών που θα συνεδριάσουν την Τετάρτη.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η κ. Γκάγκα τόνισε επίσης πως δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το εμβόλιο επηρεάζει τη δυνατότητα να κάνει κάποιος παιδί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όπως και στις περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, έτσι και στην Αθήνα, τα μέτρα που εξετάζονται αφορούν τους ανεμβολίαστους, ενώ προεξοφλείται από κυβερνητικές πηγές ότι θα περάσουν πολύ «δύσκολα Χριστούγεννα».

Ιδιαίτερα στην περίπτωση που η υγειονομική κατάσταση στη χώρα επιβαρυνθεί περαιτέρω, με ό,τι σημαίνει αυτό για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, κυβερνητικά στελέχη αφήνουν να εννοηθεί ότι το «μπλόκο» στους ανεμβολίαστους θα είναι ολικό. Θα έχουν, δηλαδή, τη δυνατότητα να πηγαίνουν μόνον στην εργασία τους, στα φαρμακεία και στα καταστήματα τροφίμων. Για τα τελευταία, μάλιστα, ακόμα παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο να απαιτείται rapid test, παρά τις δυσκολίες στην εφαρμογή του, αν η κατάσταση, όπως λέγεται χαρακτηριστικά, «αγριέψει» κι άλλο.

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα