email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Έτοιμοι για τις διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία, με τις μάχες να μαίνονται στην Ουκρανία

διαφήμιση

Έτοιμοι για τις διαπραγματεύσεις

Όλα είναι έτοιμα στη Λευκορωσία για να ξεκινήσουν οι διαπραγματευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών διπλωματών την ώρα που οι μάχες μαίνονται για πέμπτη μέρα στην Ουκρανία.

Στη Λευκορωσία έφτασε νωρίς το πρωί της Δευτέρας η αντιπροσωπεία της Ουκρανίας η οποία θα συναντηθεί σήμερα με την αντίστοιχη της Ρωσίας σε μια προσπάθεια να υπάρξει μια πρώτη αποκλιμάκωση στον πόλεμο που έχει ξεκινήσει από τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης.

Οι λευκορωσικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι είναι έτοιμες να υποδεχθούν τις συνομιλίες που προβλέπεται να διεξαχθούν ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, μολονότι οι αντιπροσωπείες δεν έχουν ακόμη αφιχθεί, πέμπτη ημέρα σήμερα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. «Ο τόπος των συνομιλιών ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία στη Λευκορωσία είναι έτοιμος και εμείς αναμένουμε τις αντιπροσωπείες», ανακοίνωσε το λευκορωσικό υπουργείο Εξωτερικών στο Facebook.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας δημοσίευσε επίης μια φωτογραφία από το τραπέζι γύρω από το οποίο θα κάτσουν οι διπλωμάτες των δύο χωρών.

«Στη Λευκορωσία όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας. Περιμένουμε τις δύο αντιπροσωπείες» έγραψε το υπ. Εξωτερικών της Λευκορωσίας στη λεζάντα της φωτογραφίας.

Η Ουκρανία αποδέχθηκε χθες, Κυριακή, την ιδέα διεξαγωγής διαπραγματεύσεων μολονότι όπως είπε «δεν το πιστεύει πάρα πολύ» ότι αυτές θα μπορούσαν να δώσουν τέλος στη ρωσική εισβολή που ξεκίνησε την Πέμπτη το πρωί.

Οι συνομιλίες ανάμεσα στις αντιπροσωπείες της Ουκρανίας και της Ρωσίας προβλέπεται να διεξαχθούν στα σύνορα ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Λευκορωσία, παρά το γεγονός ότι η τελευταία χρησιμεύει ως βάση οπισθοφυλακής για τις δυνάμεις της Μόσχας στην επίθεσή τους στο Κίεβο.

Ουκρανία: Οι συνομιλίες θα διεξαχθούν «χωρίς προαπαιτούμενα»
Οι συνομιλίες αυτές θα διεξαχθούν «χωρίς προαπαιτούμενα», σύμφωνα με την Ουκρανία, η οποία δηλώνει ότι δεν σκοπεύει «να συνθηκολογήσει».

Σύμφωνα με το Κίεβο, ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο, σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δεσμεύτηκε ότι τα ρωσικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και πύραυλοι που έχουν αναπτυχθεί στο έδαφός της χώρας του θα παραμείνουν εκεί κατά τη διάρκεια της άφιξης, των διαπραγματεύσεων και της αποχώρησης της ουκρανικής αντιπροσωπείας.

Πάντως πριν από λίγο, σύμφωνα με ανταποκριτή του BBC, ήχησαν σειρήνες σε τέσσερις πόλεις της Ουκρανίας.

Από την πλευρά του ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι οι επόμενες 24 ώρες θα είναι «κρίσιμες» κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον.

πηγή

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα