email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Αιγινιακός: 1981-82 (Ιούλιος) έναρξη προετοιμασίας

διαφήμιση

Αιγινιακός: 1981-82 (Ιούλιος) έναρξη προετοιμασίας

Του Γιώργου Καρανικόλα 

Με την ευκαιρία της έναρξης της προετοιμασίας του Αιγινιακού τη Δευτέρα, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου θα κάνουμε μια μικρή αναφορά στο μακρινό 1980, όταν τέτοιες μέρες (τελευταίες), του Ιουλίου ξεκινούσαν , ανέκαθεν οι προπονήσεις της ομάδας λίγο νωρίτερα από τ’ άλλα σωματεία .

Την συγκεκριμένη σεζόν οι κυανόλευκοι αγωνιζόταν στην Α’ κατηγορία της νεοσύστατης ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ και με προπονητή τον παλιό άσσο του Απόλλωνα Καλαμαριάς Θόδωρο Σαλαπασίδη, έθεταν τις βάσεις του πρωταθλητισμού .

Τα αποτελέσματα στις πρώτες αγωνιστικές μέρες ήσαν αποκαρδιωτικά κι δικαίωσαν τους ανθρώπους του Δ.Σ. με συνέπεια να λυθεί η συνεργασία με τον Καλαμαριώτη τεχνικό και τις τύχες του Αιγινιακού ν’ αναλάβει ο Αιγινιώτης προπονητής Μανόλης Αργυρόπουλος 

 ( Μπόμπεκ ), 

Η πορεία στη συνέχεια ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη και ο σύλλογος της Βόρειας Πιερίας, με μεγάλο ντεμεράζ νικών βρέθηκε κοντά στην κορυφή .

Μάλιστα με νίκη μέσα στο Λιτόχωρο επί του τοπικού πρωτοπόρου Απόλλωνα στο φινάλε της χρονιάς θα ανέβαινε στην Εθνική Ερασιτεχνική .

Ο επεισοδιακός εκείνος αγώνας στιγματίστηκε από εκτεταμένα έκτροπα εντός και έκτος του αγωνιστικού χώρου, που επηρέασαν αρνητικά την απόδοση  των ποδοσφαιριστών της ομάδας μας .

Το Α’ ημίχρονο έληξε 3-0 υπέρ των γηπεδούχων,  ενώ στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε, πετύχαμε δύο γκόλ,  αλλά ήταν αργά για κάτι καλύτερο ( τελικό σκόρ 3-2 ) .

Κακή εντύπωση και δυσάρεστη έκπληξη με προκαλεί ακόμα το γεγονός της απόφασης των Διοικούντων του Αιγινιώτικου σωματείου την ομάδα να συνοδεύσει και να κοουτσάρει για ένα και μοναδικό παιχνίδι ο πρώην Προπονητής του Απόλλωνα Καλαμαριάς κ.Τάκης Μπαλτίδης, ο οποίος χωρίς φυσικά να ευθύνεται αφού δεν γνώριζε  καν το έμψυχο δυναμικό δεν είχε φαίνεται μαζί του … το “μαγικό ραβδί της επιτυχίας. 

Πάντως σε γενικές γραμμές ήταν μια πετυχημένη σεζόν,  γιατί οι επόμενες, που ακολούθησαν έως το 1986 είχαν αρνητικό πρόσημο –  η ομάδα κινούνταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας – και για να μη παρεξηγηθούμε  εννοούμε οτι καταλάμβανε την τέταρτη – πέμπτη θέση, οι οποίες για τον Αιγινιακό θεωρούνται αποτυχία  .

Στη συνέχεια (1986-87 ), ο Αιγινιακός παίρνει  … τη “πάνω βολτα” και φτάνει στο απόγειο της δόξας του έως το 1990, αφού ανεβαίνει τα “σκαλοπάτια”  του επαγγελματικού Ποδοσφαίρου την περίοδο 1989-90 (Γ’ εθνική επαγγελματική  ) .

Αρχείο: Γιώργου Καρανικόλα 

Αγιασμός στην πρεμιέρα της προετοιμασίας του Αογι, από τους αιεμνήστους ιερείς Γεώργιο Κορνελάκη 

( ιερός ναος Αγίου Ανδρέα) και Γεώργιο Ανδρικόπουλο ( ιερός ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου ), της σεζόν 1980-81, στο “ξερό” Δημοτικό γήπεδο Αιγινίου τέλη Ιουλίου του 80 .

Διακρίνεται μετά τους ποδοσφαιριστές  ( δεξιά ), ο Αθλητικός συντάκτης Γιώργος Καρανικόλας .

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα

Αθλητικά - Σπορ
Κλήση Κ14 & Κ16

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ   Κλήση Κ-14 για ΤΡΙΤΗ 22-10-2024, ώρα 15:45 ΗΛΙΚΙΑ