email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Αντίθετοι οι φαρμακοποιοί της Πιερίας

διαφήμιση

ΤΙΤΑΝΙΑ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΔΙΑΝΟΜΗ

Αντίθετοι είναι οι φαρμακοποιοί στην πιθανότητα να επιτραπεί από την κυβέρνηση η διανομή των Self Test από τα σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο διανομής των Self Test στους μαθητές, καθηγητές και εργαζόμενους από τα σούπερ μάρκετ.

Ο πρόεδρος των Φαρμακοποιών Πιερίας

«Χωρίς τη δική μας παρέμβαση δεν θα μπορούσαν να δοθούν 30 εκατομμύρια Self Test σε δυο μήνες περίπου και παρόλα αυτά μας αφήνουν στην άκρη χωρίς να μας ενημερώσουν για τις αποφάσεις τους», υπογραμμίζει ο πρόεδρος των Φαρμακοποιών Πιερίας Λευτέρης Κουϊμτζίδης. «Να τα δώσει στα σούπερ μάρκετ ,στα βενζινάδικα, στα κρεοπωλεία Για δεύτερη φορά μας αιφνιδιάζει η κυβέρνηση. Την πρώτη φορά με τη ανάθεση σε εμάς χωρίς να το γνωρίζουμε και η δεύτερη τώρα, χωρίς να συνεννοηθεί μαζί μας, αποφάσισαν να τα δώσουν στα σουπερ μάρκετ», σημειώνει χαρακτηριστικά. Στην Πιερία η διαδικασία διανομή των τεστ συνεχίζεται ομαλά, ο συνεταιρισμός φαρμακοποιών έχει κάνει μια τιτάνια προσπάθεια για να μην αφήσει κανένα φαρμακείο χωρίς τεστ και όντως δε έχουμε μείνει ποτέ χωρίς τεστ», προσθέτει. Όπως ανέφερε οι πολίτες είναι καλυμμένοι μέχρι 30 Ιουνίου και επομένως υπάρχει χρόνος για να συζητήσουν με την κυβέρνηση το τι πρόκειται να γίνει από τον Ιούλιο.

«Εμείς είχαμε κάνει μια συμφωνία με το υπουργείο ότι μέχρι και 8/6 θα χορηγούσαμε τα δωρεάν Self Test από τα φαρμακεία μας. Συνεχίσαμε απρόσκοπτα για άλλες δύο εβδομάδες μέχρι 30/6 τη διάθεση τους».

Όπως επισημαίνει ο κ. Κουϊμτζίδης, τα Self Test είναι ιατροτεχνολογικά προϊόντα, που πρέπει να διατίθεται μόνο από τα φαρμακεία. «Το ίδιο το κράτος αναιρεί την απόφαση του και το στέλνει στα σουπερ μάρκετ. Θα μπορούσε έτσι οποιοσδήποτε να κάνει οτιδήποτε», αναφέρει χαρακτηριστικά.

πηγη

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα