email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

ΓΚΟΥΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΣΑΚΗΣ)…” Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και θα το αποδείξω, τιμώντας την ψήφο σας..” Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης και 100 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.

διαφήμιση

Ο Γκούνας Αθανάσιος(Σάκης), είναι υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στο νομό Πιερίας. Η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο έδωσε δυναμική και ταυτόχρονα μήνυμα ανανέωσης στο χώρο της κεντροαριστεράς στο νομό.

Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει στη μάχη των εθνικών εκλογών.
Η αγάπη του για προσφορά στον τόπο και στους συμπολίτες του, είχε ως αποτέλεσμα την ενεργή ενασχόλησή με τα κοινά και την τοπική αυτοδιοίκηση με την εκλογή του ως δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης το 2011 και δεύτερη φορά, από το 2019 ως σήμερα, εκλεγμένος πρώτος δημοτικός σύμβουλος σε σταυρούς προτίμησης.
Η πολιτική, από τη μέχρι τώρα πορεία και δράση του, για πολλούς δεν ήταν έκπληξη αλλά η αναμενόμενη συνέχεια.

Ο Σάκης Γκούνας ήταν και είναι πάντα μπροστά σε όλους τους αγώνες όπου συμμετείχε, αποδεικνύοντας από τη μια την αγωνιστικότητά του και από την άλλη το πνεύμα ανανέωσης με τη διαφορετική οπτική με την οποία βλέπει και αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της εποχής.

Με ρεαλιστικό πολιτικό λόγο, αξίες, όραμα και προτάσεις για την επόμενη μέρα, για έναν κόσμο που αλλάζει και πρέπει να συμμετέχουμε όλοι στις προκλήσεις και τις εξελίξεις ενεργά, μαζί με τη νέα γενιά, με νέες ιδέες και όχι να παρακολουθούμε ως θεατές.

Υπέρμαχος της συλλογικής νοημοσύνης στην πολιτική, πιστεύει ότι όλοι μαζί, μαζί με τους πολίτες, μπορούμε και πρέπει να φέρουμε την πολιτική αλλαγή που χρειάζεται άμεσα η χώρα απέναντι σε μια οικονομική ελίτ που οδήγησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη να υπηρετεί τα συμφέροντα εις βάρους του ελληνικού λαού, που υποφέρει από την αισχροκέρδεια και την ακρίβεια.
Σε κάθε γωνιά της Πιερίας, παρουσίασε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τη νέα προοδευτική διακυβέρνηση, παράλληλα όμως κατέθεσε τις προτάσεις του για την Πιερία “ώστε επιτέλους ο νομός, να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για ανάπτυξη, πρόοδο και ευημερία”.

Ως επαγγελματίας, σύμβουλος επιχειρήσεων, έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη ιδιωτικών επιχειρήσεων, με ευρωπαϊκά προγράμματα που έδωσαν πνοή στην τοπική επιχειρηματικότητα, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία με προτάσεις, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη με εισροή κεφαλαίων στο νομό. Ως λέκτορας στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, με τους φοιτητές του, ζει τον παλμό της νεολαίας, μοιράζεται μαζί τους, την αγωνία και τις ανησυχίες τους για τις ελάχιστες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας, την ανεργία, τις χαμηλές αμοιβές. 

Γι΄ αυτή τη νέα γενιά, μαζί με τη νέα γενιά, με τις νέες ιδέες και τον ενθουσιασμό της, ο Σάκης Γκούνας, δίνει τον αγώνα του για την Ελλάδα του αύριο, της νέας εποχής, για την Ελλάδα και την Πιερία που όλοι ονειρευόμαστε…         

00000

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Κύριε Γκούνα από τον δήμο Κατερίνης, δυο φορές πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού σας, τώρα διεκδικείτε την εκλογή σας στην κεντρική πολιτική σκηνή, ως υποψήφιος βουλευτής Πιερίας. Πως κρίνετε την μάχη;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μετά τις δύο θητείες μου ως δημοτικός σύμβουλος, επειδή «δεν πάει άλλο», μπήκα στον αγώνα για να πείσουμε τον κόσμο που είναι θυμωμένος, ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Με ένα πρόγραμμα που συγκρούεται με τα προνόμια των λίγων και εξασφαλίζει τα κοινωνικά δικαιώματα των πολλών και αυτό δείχνει το περιεχόμενο της δικής μας πολιτικής.
Η προεκλογική μάχη είναι ένας αγώνας ταχύτητας, ένας μαραθώνιος, με πολλές εκπλήξεις.

Είμαι αποφασισμένος να αγωνιστώ για τον τόπο, να προσφέρω, οπότε αυτό το «τρέξιμο» με γεμίζει δημιουργικά. Δυστυχώς -και είναι λυπηρό- όπου κι αν πάω, καταγράφω μόνο προβλήματα. Τα χωριά μας ερημώνουν… Πρέπει να κινητοποιηθούμε όλοι μαζί άμεσα, πέρα από κόμματα και χρώματα, για να σώσουμε την ελληνική επαρχία από την ερημοποίηση.

ΕΡΩΤΗΣΗ 2 . Το σύνθημα αυτών των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ είναι «δικαιοσύνη παντού».
Που στοχεύει; Πιστεύετε ότι «περνάει» το μήνυμά σας στους ψηφοφόρους;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Για να καταλάβετε σε ποια κατάσταση έφτασε η χώρα, φωνάζουμε για δικαιοσύνη παντού. Διεκδικούμε το αυτονόητο. Να σταματήσει η αδικία.

Την αδικία δεν την ανέχεται κανείς. Ούτε δεξιός, ούτε αριστερός, ούτε κεντρώος. Ως πότε θα κερδίζουν οι λίγοι από τους πολλούς; Ως πότε η αναξιοκρατία θα κυριαρχεί στη χώρα; Ήρθε η ώρα να βροντοφωνάξει ο ελληνικός «φτάνει ως εδώ»… Το μήνυμα αυτό το λαμβάνει ο ελληνικός λαός και είμαι σίγουρος ότι θα καταγραφεί στις κάλπες στις 21 Μαΐου, με τη μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Dsc 0012


ΕΡΩΤΗΣΗ 3. Τι σημαίνει το «φτάνει ως εδώ» ή αν θέλετε τι σημαίνει ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημαίνει, αύξηση μισθών, μείωση των χρεών, αποτελεσματικό και δίκαιο κράτος, που θα στηρίζει τον πολίτη. Τώρα πια ξέρουμε. Μάθαμε από τα λάθη μας. Η πλειοψηφία των υποψηφίων είναι επιστήμονες, εκλεκτά μέλη της κοινωνίας, που μαζί με τα έμπειρα στελέχη μας, θα εργασθούν στην επομένη βουλή, με επίκεντρο τον άνθρωπο, στην επόμενη προοδευτική κυβέρνηση του τόπου, για να αλλάξουμε πορεία. Το πιο σημαντικό όμως είναι το “άνοιγμα” του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο συνέδριό μας, η διεύρυνση, όπως πρέπει να κάνει ένα μεγάλο κόμμα.

ΕΡΩΤΗΣΗ 4. Η ΝΔ επικαλείται το επιχείρημα ότι δοκιμαστήκατε και ζητάει από τον λαό να συγκρίνει τις δύο θητείες, του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο λαός μπορεί να συγκρίνει την πιο έντιμη κυβέρνηση της χώρας, με την πιο αλαζονική, διεφθαρμένη και ανάλγητη δεξιά κυβέρνηση του τόπου.
Η ΝΔ επίσης, δε λέει όμως ότι η πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν «εγκλωβισμένη» με την εποπτεία και την επιτήρηση, με τους Τροικανούς μες τα υπουργεία. Όλοι ήταν κόντρα, απέναντί μας. Παρόλα αυτά κατορθώσαμε ολοκληρώνοντας τη θητεία, να αφήσουμε στα ταμεία 37 δις. που κατασπατάλησε η ΝΔ.
Δε ζητάμε δεύτερη ευκαιρία. Ζητάμε την πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσουμε με το πρόγραμμά μας, ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό, κοστολογημένο, εφαρμόσιμο, που θα αλλάξει πορεία στη χώρα και θα ανασάνει ο λαός μας. 

9N0A2023 Copy

 ΕΡΩΤΗΣΗ 5. Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δίνετε ιδιαίτερη έμφαση στη στήριξη των γυναικών. Και στην εκδήλωσή σας για τις γυναίκες υπήρχε ενθουσιασμός και ωραίο κλίμα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είπαμε, δικαιοσύνη παντού. Οι γυναίκες είναι ξεχασμένες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.Εμείς θα στηρίξουμε τις γυναίκες, αλλάζουμε την πολιτική ένταξης και βάζουμε φρένο στη δημογραφική γήρανση του πληθυσμού.
• Αποδίδουμε σε 900.000 γυναίκες το επίδομα μητέρας από τη γέννηση του παιδιού τους μέχρι τα 24 του χρόνια.
• Αυξάνουμε το επίδομα μητέρας για το 2ο παιδί, από 70€ σε 105€.
• Εξισώνουμε την άδεια μητρότητας ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.
• Επεκτείνουμε στους 9 μήνες το επίδομα μητρότητας σε ελεύθερες επαγγελματίες και αγρότισσες και καθιερώνουμε άδεια μητρότητας.
• Διασφαλίζουμε δωρεάν ένταξη όλων των παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

ΕΡΩΤΗΣΗ 6. Για τους νέους τι έχετε προνοήσει;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Έχουμε τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας στους νέους στην Ε.Ε. .Φυσικά λαμβάνουμε άμεσα μέτρα, που θα στηρίξουν τη νέα γενιά, που το 40% στις εκλογές του 2019 ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η νεολαία βλέπει, ακούει, συγκρίνει, κρίνει. Εμείς είμαστε πάντα κοντά στους νέους γι αυτό στο πρόγραμμά μας:
• Διπλασιάζουμε την επιδότηση ενοικίου σε νέους 25-44 ετών.
• Δημιουργούμε Τράπεζας Στέγης για τα νέα ζευγάρια.
• Διπλασιάζουμε το επίδομα ενοικίου.


Απευθύνομαι στη νέα γενιά, που ίσως είναι η πιο μορφωμένη, η πιο χαρισματική, με τα περισσότερα εφόδια από ποτέ ως τώρα: με σπουδές, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, με γνώση.
Με αυτή τη νέα γενιά μπορούμε να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας για να χαράξουμε πορεία με ένα καινούριο εθνικό όραμα.
Μπήκαμε στον αγώνα με αισιοδοξία και δύναμη για να κερδίσουμε τη μεγάλη μάχη της Κυριακής 21 Μαΐου. Ας δούμε το μέλλον με αισιοδοξία, με ενθουσιασμό και πίστη. Πίστη ότι μπορούμε να πετύχουμε και θα πετύχουμε. Την Κυριακή να κάνουμε το όνειρο, πραγματικότητα, το όραμα πράξη. Όχι άλλες χαμένες ευκαιρίες, όχι άλλες χαμένες γενιές, όχι άλλα χαμένα όνειρα. Όχι άλλο χαμένο …τρένο,  ανάπτυξης.  

Dsc 0952

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΕΡΑ ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ….

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα

Πολιτικά
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας εγκαινίασαν τη νέα Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της Αντιπεριφέρειας Κιλκίς

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο υποδέχτηκε στην Αντιπεριφέρεια Κιλκίς ο