email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Εκπαιδευτική εκδρομή του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης στις Βρυξέλλες

διαφήμιση
Εκπαιδευτική εκδρομή του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης στις Βρυξέλλες

Το 2ο ΓΕΛ Κατερίνης πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο του προγράμματος “Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”. Οι νεαροί πρέσβεις είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Συμβούλιο της Ευρώπης, όπου και ξεναγήθηκαν από τον νομικό εκπρόσωπο του Συμβουλίου της Ε.Ε, Α. Παπαδόπουλο, ο οποίος τους ενημέρωσε για τις αρμοδιότητες και τη λειτουργία του και σε μια προσωπική συζήτηση μαζί τους, τούς κατέθεσε τις πολύτιμες εμπειρίες του από τη συμμετοχή του στα θεσμικά ευρωπαϊκά όργανα.

Brussels 1 1

Στη συνέχεια, οι μαθητές/τριες μετέβησαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου μυήθηκαν στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων, ενώ ταυτόχρονα είχαν τη μοναδική ευκαιρία να επισκεφτούν, κατόπιν προσκλήσεως, την ελληνική πρεσβεία στις Βρυξέλλες. Εκεί συνομίλησαν με τον κ. Ιωάννη Γκίκα, Αναπληρωτή Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, και την ομάδα του σχετικά με το έργο της ελληνικής αποστολής στην καρδιά της Ευρώπης. Με ενθάρρυνση του κ. Γκίκα, οι μαθητές/τριες συζήτησαν εποικοδομητικά με παρευρισκόμενο δημοσιογράφο του περιοδικού Economist σχετικά με την πρόσληψη των ευρωπαϊκών θεσμών και εν γένει της ευρωπαϊκής πραγματικότητας από τους νέους.

Brussels 2


Η εκδρομή περιλάμβανε επίσης ξεναγήσεις σε μουσεία (Μουσείο της Ευρωπαϊκής Ιστορίας, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Βασιλικό Μουσείο Ενόπλων Δυνάμεων και Στρατιωτικής Ιστορίας, Μουσείο R.Magritte) και μια μονοήμερη εκδρομή στις γραφικές πόλεις Μπρυζ και Γάνδη. Οι μαθητές και μαθήτριες απεκόμισαν πλούσιες εμπειρίες και δήλωσαν ευχαριστημένοι από την ευκαιρία τους να γνωρίσουν από κοντά την πραγματικότητα των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων. Η διάχυση των αποτελεσμάτων της εκπαιδευτικής δράσης αναμένεται να επακολουθήσει, εντός της σχολικής κοινότητας, από τους νεαρούς πρέσβεις .

Brussels 3

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα