email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Εορτή και πανήγυρη σήμερα στον Παλαιοζιάζιακο προς τιμήν τού γεγονότος των Εισοδίων τής Θεοτόκου (φωτο-βίντεο)

διαφήμιση

Στο πλαίσιο των καθιερωμένων εκδηλώσεων «Εισοδικά 2023» οι οποίες φέτος ξεκίνησαν στις 18 Νοεμβρίου 2023 και ολοκληρώνονται στις 26 Νοεμβρίου 2023, τελέστηκε σήμερα στον Παλαιοζιάζιακο, Θεία Λειτουργία προς τιμήν τού γεγονότος των Εισοδίων τής Θεοτόκου.
Μετά από τη Θεία Λειτουργία, παρατέθηκαν εδέσματα στους
πιστούς που συμμετείχαν στη λαμπρή πανήγυρη.
Τα Εισόδια της Θεοτόκου είναι μία από τις κυριότερες και μεγαλύτερες Θεομητορικές εορτές τού έτους κατά την οποία η Εκκλησίατιμά την τρίχρονη, τότε, Μαρία, δηλαδή την Παναγία, στις 21
Νοεμβρίου.
Όπως είναι γνωστό, η Υπεραγία Θεοτόκος γεννήθηκε από γονείς υπερήλικες, τον Ιωακείμ και την Άννα, οι οποίοι όμως πρωτύτερα είχαν παρακαλέσει θερμά τον Θεό να τους δώσει ένα τέκνο και να το
αφιερώσουν στον Ναό Του. Και ο Θεός εισάκουσε τις προσευχές τους.
Έτσι, όταν η Μαρία έγινε τριών ετών, την έφεραν οι ίδιοι οι γονείς της στον Ναό και την παρέδωσαν στα χέρια τού Ζαχαρία τού ιερέα.

Palioziaziko Petras Odigos Pierias 7
Palioziaziko Petras Odigos Pierias 1
Palioziaziko Petras Odigos Pierias 2
Palioziaziko Petras Odigos Pierias 3
Palioziaziko Petras Odigos Pierias 4
Palioziaziko Petras Odigos Pierias 5
Εικόνα Viber 2023 11 21 17 11 51 069
Ο Παπαγιώργης Βετσος Με Την Νέα Νεοκλεγής Πρόεδρος Του Λόφου.
Εικόνα Viber 2023 11 21 13 22 49 430 1
Ο Νίκος Τζιμπούκας και Κώστας Τζιμπούκας παρών στη δοξολογία στον Παλιοζιαζιακο στον Ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στις Εκδηλώσεις του Χωριού στηρίζουν και είναι Κοντα στις εκδηλώσεις και στα δρώμενα.
Palioziaziko Petras Odigos Pierias 6
Palioziaziko Petras Odigos Pierias 8
Palioziaziko Petras Odigos Pierias 9


Αυτός την αγκάλιασε, την ευλόγησε και την ανέβασε στο εσωτερικό τού θυσιαστηρίου, όπου ο Θεός τη χαρίτωσε, την αγίασε και την προετοίμασε για να συλλάβει με θαυμαστό τρόπο και να γεννήσει, επίσης με θαυμαστό τρόπο, τον Κύριο Ιησού Χριστό, παραμένοντας Παρθένος.
Γι’ αυτό, σήμερα στους Ιερούς Ναούς ψάλλεται το «σήμερον της ευδοκίας Θεού το προοίμιον, και της των ανθρώπων σωτηρίας η προκήρυξις. Εν ναώ τού Θεού τρανώς η Παρθένος δείκνυται, και τον
Χριστόν τοις πάσι προκαταγγέλλεται. Αυτή και ημείς μεγαλοφώνως βοήσωμεν˙ Χαίρε τής οικονομίας τού Κτίστου η εκπλήρωσις».
Οι εκδηλώσεις αυτές διοργανώνονται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λόφου «Ζιάζιακος» και πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και με τον Όμιλο Αιμοδοτών Λόφου «Άγιοι Ανάργυροι».

Εικόνα Viber 2023 11 21 13 23 08 964

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα

Εκδηλώσεις
4η Γιορτή Μελιού

Με συνέπεια και υπευθυνότητα , ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Πιερίας και