email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Η συνταγή της ημέρας: Κεφτεδάκια με λεμόνι και σάλτσα

διαφήμιση
Κεφτεδάκια με λεμόνι

Τα κεφτεδάκια με λεμόνι και σάλτσα είναι ένα φαγητό του Δημήτρη Σκαρμούτσου με υπέροχες μυρωδιές και γεύσεις, που ταιριάζει τέλεια με πατάτες τηγανητές ή ρύζι!

Υλικά:

Για τα κεφτεδάκια
450 γραμμ. κιμάς αρνίσιος
½ κόκκινο κρεμμύδι μεσαίο λιωμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένo
1 κομμάτι τζίντζερ, περίπου 5 εκ. καθαρισμένο και λιωμένο
¼ φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
1 μεγάλο αυγό χτυπημένο καλά
1 μεγάλη χούφτα φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 μεγάλη χούφτα φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1 μεγάλη χούφτα φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη
Ξύσμα από 2 λεμόνια
½ φλιτζ. κουκουνάρι
½ φλιτζ. φέτα θρυμματισμένη
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο τριμμένο
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα
2/3 φλιτζ. ταχίνι
Χυμός από 1 λεμόνι
¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170. Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το τζίντζερ, τη τριμμένη φρυγανιά, το αυγό, το μαϊντανό, το κόλιανδρο, τη μέντα, το ξύσμα λεμονιού, το κουκουνάρι, τη φέτα, την κανέλα, το κάρδαμο, το αλάτι, το πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας.

Πλάθετε τα κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού. Καλύπτετε τη βάση από ένα βαρύ τηγάνι με ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε. Τηγανίζετε τμηματικά και αφήνετε τα κεφτεδάκια να ροδίσουν σε όλες τις πλευρές. Αν χρειαστεί προσθέτετε λάδι.

Τοποθετείτε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνετε για 12 περίπου λεπτά. Εντωμεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα, ανακατεύοντας το ταχίνι με το χυμό λεμονιού και στη συνέχεια προσθέτετε το νερό, ώστε να δημιουργηθεί μια αραιή σάλτσα.

Πασπαλίζετε με αλάτι για τη γεύση. Γαρνίρετε με κουκουνάρι, μαϊντανό και κόλιανδρο, πασπαλίζετε με πάπρικα και σερβίρετε τα κεφτεδάκια ζεστά από το φούρνο, βουτηγμένα στη σάλτσα.

Περισσότερα άρθρα για συνταγές  πατήστε εδώ …

Ειδήσεις σε ετικέτες

Ευχές από το συνεργείο Λάζαρου και Παύλου Προβατίδη

Σχετικά άρθρα

Συνταγές - Γλυκά
Σουπιές με σπανάκι

Σουπιές με σπανάκι Υλικά Συνταγής: 700 γραμ. σουπιά καθαρισμένη500 γραμ.

Συνταγές - Γλυκά
Μύδια με πιλάφι

Μύδια με πιλάφι Υλικά Συνταγής: 4-5 κ.σ ελαιόλαδο 1 μεγάλο

Συνταγές - Γλυκά
Σουφλέ λαχανικών

Σουφλέ λαχανικών Υλικά (για 8-10 άτομα)100 γρ. βούτυρο• 8 φέτες

Νηστίσιμη καρμπονάρα
Συνταγές - Γλυκά
Νηστίσιμη καρμπονάρα

Νηστίσιμη καρμπονάρα Υλικά:350 γρ. ζυμαρικά3 φλ. τσαγιού μανιτάρια κομμένα σε