email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Καστανιά: “όταν ο αετός … Πετούσε ψηλά”

διαφήμιση

Καστανιά: “όταν ο αετός … Πετούσε ψηλά”

Του Γιώργου Καρανικόλα 

Την δεκαετία του 1990 και συγκεκριμένα την περίοδο 1993-94 ο Αετός Καστανιάς είχε φτάσει στη μεγαλύτερη διάκριση της ιστορία του, ανεβαίνοντας στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Πιερίας, ως δευτεραθλητής του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας της περασμένης σεζόν 

( είχε ισοβαθμήσει στην κορυφη με Κεραυνό Μακρυγιάλου, αλλά λόγω χειρότερου συντελεστή τερμάτων υποχώρησε στην δεύτερη θέση ) .

Εκεί έμεινε δύο χρόνια για να υποβιβαστεί στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία της Ένωσης μας την επόμενη ποδοσφαιρική χρόνια 1994-95 .

Ως νεοφώτιστος στη Α’ κατηγορία ( 1993-94 ), είχε καλή πορεία και κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία, αφού κατέλαβε την 12η θέση συγκεντρώνοντας 39 βαθμούς, 7 παραπάνω από την Πύδνα Κίτρους, που έπεσε . Πέτυχε 11 νίκες, 3 ισοπαλίες, και ηττήθηκε 15 φορές .

Πρόεδρος ήταν ο κ. Νίκος Νικολοπουλος

Προπονητές διετέλεσαν ο Βαγγέλης Τσιαμπέρας και ο αείμνηστος  Γιώργος Πανακίδης . 

Το ρόστερ απαρτίζονταν από ένα κράμα ντόπιων παικτών, οι περισσότεροι εκ των οποίων έπαιξαν σε  Αναγέννηση Κολινδρού και Αιγινιακό, τεσσάρων επίσης της ομαδας του Αιγινίου με καταγωγή από το Αιγίνιο : ο γκολκίπερ Μιχάλης Κισσούδης,  ο Ρούλης Δημητριάδης ο Πάρης Μηλκούδης, ο  Νίκος Τσάρας .

 Καθώς και των εκτός Καστανιάς ποδοσφαιριστών, οπως ο τερματοφύλακας Αβραμίδης από Θεσσαλονίκη,  ο Μπουκλής από τα Ρυάκια, που δεν βρίσκεται στη ζωή ( έπαιξε  στον Πιερικό Ρυακίων και τη Δοξα Αιγινίου ), ο Μαυρίδης από  Τρίλοφο, όπως και οι Βασίλης Τραούδας και Σάκης Τραούδας 

( οι τρείς τελευταίοι ), με θητεια στην Αναγέννηση Κολινδρού .

Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν οι : Σάκης Χαρισόπουλος και Νικος Νικολόπουλος,  που πέρασαν επίσης από την Αναγέννηση Κολινδρό ( ο πρώτος και στους Ακρίτες  Συκεών ), τα αδέρφια Μητούσια Βαγγέλης,  Περικλής, Μιχάλης και οι τρείς αγωνίστηκαν στον Αιγινιακό και ο Τάκης, που έκανε καριέρα στον Κολινδρό, ο Βαγγέλης  Θεοχαρόπουλος , ο Γ. Θεοχαρόπουλος, ο Τσάμης, ο Γρηγόρης Βρακόπουλος κ.α.  

Συμπερασματικά η ομάδα του Αετού απαρτίζονταν σε μεγαλύτερο βαθμό πρώην ποδοσφαιριστές της Αναγέννησης Κολινδρού, του Αιγινιακού .

Ενώ στο έμψυχο δυναμικό συμμετείχαν και ορισμένοι γηγενείς παίκτες, που  έκαναν  τι πρώτο τους δελτίο στην ομάδα του Αετού . 

Τελευταία φορά  η Καστανιά δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ ‘ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας την περίοδο 2012-13 και στη συνέχεια εγκατέλειψε την ενεργή της δραστηριότητα, όπως άλλωστε πολλές Ερασιτεχνικες ομάδες, που έσβησαν από τον “ποδοσφαιρικό χάρτη” .

Αρχείο :

Γιώργου Καρανικόλα 

1) : Ανταπόκριση της εφημερίδας “Θεσσαλονίκη “,  του αθλητικού συντάκτη Γιώργου Καρανικόλα , για την μεταγραφική κίνηση και προετοιμασία του Αετού της περίοδο 1993-94 .

2) : Η ομάδα του Αετού της σεζόν 2009-10.

20230627 093511
Καστανιά: "Όταν Ο Αετός ... Πετούσε Ψηλά" 2

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα

Αθλητικά - Σπορ
Κλήση Κ14 & Κ16

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ   Κλήση Κ-14 για ΤΡΙΤΗ 22-10-2024, ώρα 15:45 ΗΛΙΚΙΑ