email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Κύπελλο ΕΠΣ Πιερίας : 1987-88 ” Αιγινιωτικός εμφύλιος “

διαφήμιση

Κύπελλο ΕΠΣ Πιερίας : 1987-88 ” Αιγινιωτικός εμφύλιος “

Του Γιώργου Καρανικόλα

Την αγωνιστική περίοδο 1987-88 η κληρωτίδα είχε ” κέφια ” και έβγαλε ένα ζευγάρι … ” φωτιά “, για την τρίτο γύρο του Κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΣ Πιερίας, ο Αιγινιακός της Δ’ εθνικής κατηγορίας και η Δόξα Αιγινίου φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της Ένωσης μας τέθηκαν αντιπαλοι στο γήπεδο της Μεγάλης Γέφυρας σ’ ένα παιχνίδι, που αρχικά μύριζε … 

” μπαρούτι “,  αλλά τελικά όλα κύλησαν ομαλά εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου και διαψεύστηκαν οι … ” κασσάνδρες “, οι οποίες πίστευαν ότι θα γίνουν επεισόδια . 

Οι ” διαγωνιζόμενοι συμπολίτες ” σεβάστηκαν πλήρως … το 

ευ αγωνίζεσθαι, και οι ποδοσφαιριστές έφυγαν αγκαλιασμένοι στο τέλος από το γήπεδο , που ήταν κατάμεστο από φίλαθλο κόσμο .

Στο αγωνιστικό μέρος ο Αιγινιακός πιο αποτελεσματικός κέρδισε με 2-1  ( και τα δύο γκόλ πέτυχε ο αέρινος επιθετικός Κυριάκος Τζιώπης )και προκρίθηκε για την επόμενη φάση του θεσμού . 

Από τα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης ότι ήταν οι αντίπαλοι ο Αντιδήμαρχος Πύδνας- Κολινδρού κ. Κώστας Παραλυκίδης με τη φανέλα του Αιγινιακού ( νούμερο 6 ) και ο πρώην Δήμαρχος του Δήμου μας και σημερινός επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Πύδνας-Κολινδρού

 κ. Βαγγέλης Λαγδάρης ( νούμερο 8 ), με τα χρώματα της Δόξας Αιγινίου και είχαν ουκ ολίγες μονομαχίες .

Ακόμα Έφορος ποδοσφαίρου στους

 ” μαυραετούς ” του Αιγινίου ήταν ο Νίκος Μαγούδης ( ξάδερφος του Προέδρου),  που μετέπειτα ασχολήθηκε για αρκετά χρόνια διοικητικά στον Αιγινιακό .

ΑΡΧΕΊΟ: ΓΙΏΡΓΟΥ ΚΑΡΑΝΙΚΌΛΑ

1) : Ανταπόκριση του αγώνα κυπέλλου της ΕΠΣ Πιερίας Αιγινιακού – Δόξας Αιγινίου (2-1), του υπογράφοντα στην εφημερίδα ” Θεσσαλονίκη ” .

2) : Ο Αιγινιακός με πλήρες ρόστερ  ο Κώστας Παραλυκίδης εικονίζεται καθήμενος  πρώτος από δεξιά .

3) : Η Δόξα Αιγινίου της εποχής εκείνης του Νίκου Μαγούδη ήταν πανίσχυρη στο τοπικό πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας με παίκτες έμπειρους και καταξιωμένους από την Πιερία, ο αρχηγός  Βαγγέλης Λαγδάρης διακρίνεται όρθιος πρώτος από αριστερά .

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα

Αθλητικά - Σπορ
Κλήση Κ14 & Κ16

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ   Κλήση Κ-14 για ΤΡΙΤΗ 22-10-2024, ώρα 15:45 ΗΛΙΚΙΑ