email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Κ. Γερολιόλε, κ. Κουριάτη, ποιος έγραψε τη δήθεν «απάντηση των εργαζομένων στις υπηρεσίες αποκομιδής του Δ.Δίου-Ολύμπου»;

διαφήμιση

ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ «ΥΦΑΡΠΑΞΑΤΕ» ΤΗ ΔΗΘΕΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΜΠΟΣΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΣΕΠ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ; 

Όπως είναι γνωστό, στις 5/8/2021, ο «ΟΔΗΓΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ» δημοσίευσε κείμενο όπου, μεταξύ άλλων, γράφαμε ότι «όπως το πάνε στον Δ.Δίου-Ολύμπου, τελικά πάνε να μας τρελάνουν… Από τη μια μεριά, ευχαριστούν τους υπαλλήλους της καθαριότητας που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να πραγματοποιούνται οι αποκομιδές απορριμμάτων στον Δήμο. Και από την άλλη μεριά, αυτούς που ευχαριστούν, τους ταλαιπωρούν (για να μην πούμε ότι τους βασανίζουν), στέλνοντάς τους, σε περίοδο καύσωνα, να μαζεύουν τα απορρίμματα μέσα στο μεσημέρι… Και μάλιστα, στις πιο καυτές ώρες του καύσωνα». 

Εκείνο το κείμενο το γράψαμε, επειδή σε υψηλές θερμοκρασίες υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος για την υγεία των εργαζομένων. Μπορεί να υποστούν θερμικές διαταραχές, αφυδάτωση, εξάντληση, λιποθυμία, θερμικές κράμπες, θερμική εξάντληση, θερμοπληξία κ.ά. 

Ολόκληρο το κείμενο εκείνου του δημοσιεύματος στον ΟΔΗΓΟ ΠΙΕΡΙΑΣ (5/8/2021) έχει ως εξής: 

Βασανιστήριο εργαζομένων στην Καθαριότητα. Τους έβαλαν για αποκομιδή απορριμμάτων στις …3.00 το μεσημέρι, εν μέσω καύσωνα! 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΑΛΑ ΝΤΡΟΠΗΣ, 

ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ; 

Όπως το πάνε στον Δ.Δίου-Ολύμπου, τελικά πάνε να μας τρελάνουν… Από τη μια μεριά, ευχαριστούν τους υπαλλήλους της καθαριότητας που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να πραγματοποιούνται οι αποκομιδές απορριμμάτων στον Δήμο. Και από την άλλη μεριά, αυτούς που ευχαριστούν, τους ταλαιπωρούν (για να μην πούμε ότι τους βασανίζουν), στέλνοντάς τους, σε περίοδο καύσωνα, να μαζεύουν τα απορρίμματα μέσα στο μεσημέρι… Και μάλιστα, στις πιο καυτές ώρες του καύσωνα. 

Ναι, αυτό έγινε στη Νέα Έφεσο, στις 3.00 το μεσημέρι, την περασμένη Δευτέρα! Ναι, αυτό έγινε σε περιοχές του πρώην Δ.Δίου και δεν γνωρίζουμε εάν έγινε και σε άλλες περιοχές του Δ.Δίου-Ολύμπου. Το βλέπαμε το γεγονός και δεν το πίστευαν τα μάτια μας… Νομίζαμε ότι ζούμε ένα εφιαλτικό όνειρο… Κι όμως, είναι μια πραγματικότητα. Και δεν ακούσαμε ούτε μία συγγνώμη! 

Τι πάθατε εκεί στον Δήμο Δίου-Ολύμπου; Τι πάθατε εκεί στην Αντιδημαρχία Καθαριότητας; Καλά δεν ντρεπόσαστε; Στέλνετε τους υπαλλήλους να μαζεύουν τα απορρίμματά μας μέσα στον καύσωνα; Με ποια καρδιά το κάνατε αυτό; Έχετε θεό μέσα σας; 

Εσείς κύριοι του Δήμου, θα πηγαίνατε ποτέ να μαζέψετε απορρίμματα μέσα στον καύσωνα; Αυτό δεν το έκανε ποτέ καμία διοίκηση του Δήμου Δίου-Ολύμπου αλλά ούτε και των τριών πρώην Δήμων (Λιτοχώρου, Ανατολικού Ολύμπου και Δίου), διότι όλες οι διοικήσεις σέβονταν τους υπαλλήλους, ιδιαίτερα δε τους υπαλλήλους καθαριότητας. 

Εσείς κύριοι του Δήμου, ξέρετε μόνο να δίνετε εντολές, ανεξάρτητα εάν αυτές οι εντολές μπορούν να υλοποιηθούν ή εάν είναι ηθικό να γίνουν… Υπάρχει ηθική σ’ αυτή σας την ενέργεια; Υπάρχει ντροπή; Ρε σεις, τι θα γινόταν εάν ένας / μία υπάλληλος πάθαινε κάποια θερμοπληξία εκείνες τις ώρες του καύσωνα; Τι θα γινόταν εάν είχατε έστω ένα σοβαρό περιστατικό και κινδύνευε η ζωή ενός έστω εργαζόμενου; Τι θα λέγατε σ’ αυτόν τον εργαζόμενο και στην οικογένειά του; Τι θα λέγατε στους οικείους και τους συγγενείς; Τι θα λέγατε στους δημότες; 

Κύριοι του Δήμου, δώστε έστω μια απάντηση γι’ αυτό το γεγονός… Δώστε μια απάντηση… Και μην προσπαθήστε να προσπεράσετε τα ερωτήματά μας. Δώστε μια απάντηση… Άραγε, δεν έχετε απορριμματοφόρα; Τρία καινούργια απορριμματοφόρα πήρατε χάρη στην προηγούμενη Διοίκηση, καθώς και άλλα 4 από το ίδρυμα «Πασχάλη». Δώστε επιτέλους μια απάντηση. Κι αναρωτιόμαστε, βέβαια, αν υπάρχει απάντηση σε ένα τέτοιο ερώτημα. Αλλά, αν δεν υπάρχει απάντηση, τότε καλό θα ήταν να κάνετε και λίγο την αυτοκριτική σας. Σας τα είπαμε πολλές φορές, αλλά όλο δικαιολογίες είσαστε… Ή μήπως νομίζετε ότι αυτός ο κόσμος του Δήμου Δίου-Ολύμπου μασάει τις δικαιολογίες σας; 

Είναι βέβαιο ότι όταν δημοσιεύσαμε το κείμενο της 5ης Αυγούστου 2021, προκλήθηκε αναστάτωση στη Διοίκηση του Δ.Δίου-Ολύμπου. Και επειδή ο «ΟΔΗΓΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ» προκάλεσε τον κ. Γερολιόλιο και τον κ. Κουριάτη να απαντήσουν στο δημοσίευμά μας, αλλά και επειδή οι άνθρωποι αυτοί, προφανώς, δεν είχαν τι να απαντήσουν, μεθόδευσαν, κατά την κρίση μας, μια απάντηση εργαζομένων. 

Φυσικά, την απάντηση δεν την έστειλαν αμέσως. Κατά την κρίση μας, «μαγείρεψαν» αυτή την απάντηση και την «ξεφούρνισαν» την Τρίτη 10 Αυγούστου 2021. Δηλαδή, πέντε ημέρες μετά. 

Αλλά, ας δημοσιεύσουμε εδώ ολόκληρο το κείμενο της απάντησης και ας δούμε κάμποσα παράδοξα και παραπλανητικά που αναφέρει. 

Ολόκληρο το κείμενο που μας στάλθηκε από τον Δήμο Δίου-Ολύμπου έχει ως εξής: 

Screenshotθιοπππ

Απάντηση των εργαζομένων στις υπηρεσίες αποκομιδής του Δήμου Δίου-Ολύμπου στο δημοσίευμα περί «βασανιστηρίων» της ενημερωτικής ιστοσελίδας «Οδηγός Πιερίας»

Αγαπητέ κύριε Λαπάτση, 

σας ενημερώνουμε ότι κανένας απολύτως εξαναγκασμός ή πολύ περισσότερο «βασανιστήριο» δεν υφίσταται σχετικά με τα ωράρια εργασίας μας στο Δήμο Δίου-Ολύμπου. 

Σε συνεννόηση με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο επιλέγουμε τα ωράρια εργασίας με ελεύθερη βούληση και συναίνεση με βάση τις ανάγκες της υπηρεσίας και τις δικές μας επιλογές.

Ως εκ τούτου το δημοσίευμα σας είναι απολύτως αναληθές και ανακριβές και παρακαλούμε να το ανακαλέσετε γιατί είναι άδικο και κακοπροαίρετο. 

Προτάσσουμε τις αυξημένες ανάγκες του Δήμου και το φιλότιμο μας και εργαζόμαστε σκληρά αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Όσον αφορά στο κλίμα εργασίας, σας ενημερώνουμε ότι είναι πάρα πολύ καλό και δεν διαταράσσεται ακόμη και από τέτοια δημοσιεύματα.

Οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή στο Δήμο Δίου-Ολύμπου». 

ΠΟΙΟΣ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ. 

Ποιος είναι όμως ο συντάκτης αυτής της απάντησης; 

Αυτός που συνέταξε την απάντηση δεν μπορεί, κατά την κρίση μας, να είναι εργαζόμενος στην αποκομιδή απορριμμάτων. Κατά την κρίση μας, άλλος έγραψε την απάντηση αυτή ενώ, επίσης κατά την κρίση μας, «υφάρπαξαν» (;) τη συναίνεση εργαζομένων. Και άραγε, όλων των εργαζομένων; Ή μόνο μόνο κάποιων διμηνιτών και κολλητών της Διοίκησης του Δήμου; 

Κατά την κρίση μας, την απάντηση αυτή τη συνέταξε είτε κάποιος νομικός, είτε κάποιος από τη Διοίκηση του Δήμου (που είναι και το πιθανότερο), είτε κάποιος εργαζόμενος καθ’ υπόδειξη όμως της Διοίκησης ή ενός νομικού. 

Αλλά, ας δούμε μία – μία τις φράσεις της απάντησης, ώστε να εξάγουμε, όλοι, τα δικά μας συμπεράσματα. 

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. 

1. Καταρχάς, την απάντηση τη στέλνει ο Δήμος Δίου-Ολύμπου και η Αντιδημαρχία Καθημερινότητας, …Ποιότητας Ζωής, Καθαριότητας, Πρασίνου και Τεχνικών Έργων. Και δεν τη στέλνουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα. Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου και η Αντιδημαρχία είναι ο αποστολέας. Αυτό αναγράφεται στο κείμενο, πάνω πάνω αριστερά. 

Screenshotθιοπππ 1

2. Μετά το πέρας του κειμένου αναφέρεται το εξής: «Οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή στο Δήμο Δίου-Ολύμπου», θέλοντας να πιστέψουμε ότι την «υπογράφουν» οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή. Γιατί, όμως, δεν αναφέρονται τα ονόματα των εργαζομένων, ώστε να δούμε ποιοι είναι αυτοί οι εργαζόμενοι που ήθελαν, σε θερμοκρασία που άγγιζε τους 40 βαθμούς Κελσίου, να εργάζονται; 

3. Στην πρώτη παράγραφο μας γράφουν, υποτίθεται, οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία αποκομιδής απορριμμάτων: «Σας ενημερώνουμε ότι κανένας απολύτως εξαναγκασμός ή πολύ περισσότερο «βασανιστήριο» δεν υφίσταται σχετικά με τα ωράρια εργασίας μας στο Δήμο Δίου-Ολύμπου». 

Διαβάστε προσεκτικά, αγαπητοί αναγνώστες και αγαπητοί Δημότες του Δήμου Δίου-Ολύμπου. Αυτοί που συνέταξαν το κείμενο και αυτοί που υποτίθεται ότι υπογράφουν ως «οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή στον Δήμο Δίου-Ολύμπου», θέλοντας να απαντήσουν στο συγκεκριμένο δημοσίευμά μας της 5ης Αυγούστου, μας λένε, γενικώς και αορίστως, ότι «κανένας απολύτως εξαναγκασμός ή πολύ περισσότερο «βασανιστήριο» δεν υφίσταται σχετικά με τα ωράρια εργασίας μας στο Δήμο Δίου-Ολύμπου». Η απάντηση, λοιπόν, στην πρώτη παράγραφο είναι δεόντως πονηρή… Και προσπαθεί να παραπλανήσει εμάς και τους αναγνώστες μας αλλά και τους Δημότες του Δήμου Δίου-Ολύμπου. 

Και βεβαίως, είναι παραπλανητική η πρώτη παράγραφος, επειδή εμείς, ως ΟΔΗΓΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ, δεν αναφερόμαστε γενικώς και αορίστως για τα ωράρια εργασίας των εργαζομένων στην αποκομιδή απορριμμάτων στον Δ.Δίου-Ολύμπου καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου… Εμείς αναφερόμαστε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ στην κρίσιμη ημέρα της Δευτέρας, 2 Αυγούστου 2021, όπου το θερμόμετρο άγγιζε τις μεσημεριανές ώρες, τους 40 + βαθμούς Κελσίου

4. Εξίσου παραπλανητική, όμως, είναι και η δεύτερη παράγραφος του κειμένου που έστειλε ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, όπου αναφέρονται τα εξής: «Σε συνεννόηση με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο επιλέγουμε τα ωράρια εργασίας με ελεύθερη βούληση και συναίνεση με βάση τις ανάγκες της υπηρεσίας και τις δικές μας επιλογές». 

Και βεβαίως, είναι παραπλανητική και η δεύτερη παράγραφος, επειδή εμείς, ως ΟΔΗΓΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ, δεν αναφερόμαστε γενικώς και αορίστως για τα ωράρια εργασίας των εργαζομένων και για τη συναίνεσή τους στην αποκομιδή απορριμμάτων στον Δ.Δίου-Ολύμπου καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου… Εμείς αναφερόμαστε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ στην κρίσιμη ημέρα της Δευτέρας, 2 Αυγούστου 2021, όπου το θερμόμετρο άγγιζε τις μεσημεριανές ώρες, τους 40 βαθμούς Κελσίου

5. Και βεβαίως, αφού οι δύο πρώτες παράγραφοι της απάντησης είναι, κατά την κρίση μας, παραπλανητικές, όπως αποδείξαμε νωρίτερα, είναι πολύ φυσικό, στην τρίτη παράγραφο της απάντησης, ο συντάκτης του κειμένου να βγάλει και ένα παραπλανητικό συμπέρασμα: «Ως εκ τούτου το δημοσίευμα σας είναι απολύτως αναληθές και ανακριβές και παρακαλούμε να το ανακαλέσετε γιατί είναι άδικο και κακοπροαίρετο». 

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ!

Εννοείται, δεν πρόκειται να ανακαλέσουμε, αφού δεν είμαστε οι μόνοι που είδαμε απορριμματοφόρο του Δήμου να κάνει αποκομιδή απορριμμάτων, στις 3.00 το μεσημέρι της Δευτέρας 2 Αυγούστου, με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 40 + βαθμούς Κελσίου. 

Επίσης, δεν πρόκειται να ανακαλέσουμε και για έναν ακόμη λόγο. Στην απάντησή του ο συντάκτης του κειμένου δεν γράφει ούτε μία λέξη για όσα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ καταγγείλαμε, δηλαδή ότι στις 3.00 το μεσημέρι της Δευτέρας 2 Αυγούστου, με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 40 + βαθμούς Κελσίου, είδαμε απορριμματοφόρο του Δήμου να κάνει αποκομιδή απορριμμάτων

Εμείς, εδώ στον ΟΔΗΓΟ ΠΙΕΡΙΑΣ, έχουμε μάρτυρες ότι είναι πραγματικό αυτό το γεγονός που καταγγέλλουμε

Καταλάβατε κύριε Δήμαρχε

Καταλάβατε κύριε Αντιδήμαρχε

Καταλάβατε κύριε Πρόεδρε των Δημοτικών Υπαλλήλων Πιερίας, που επιχειρείτε να βάλετε πλάτες σε μια προσπάθεια συγκάλυψης; Και μην επιχειρήσετε να συγκαλύψετε άλλο την κατάσταση. Αν συνεχίσετε να το κάνετε, θα καταφύγουμε στον Εισαγγελέα Κατερίνης. 

Και επειδή, όπως πληροφορηθήκαμε, ήδη ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά εναντίον σας, για άλλο θέμα (κάνουμε λάθος, κ. Κομπατσιάρη;), δεν θα θέλαμε να σας στείλουμε κι εμείς στον Εισαγγελέα για ένα ακόμη θέμα… Δεν θα θέλαμε να επιβαρύνουμε την κατάστασή σας. 

Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ «ΒΓΑΛΕΙ» ΤΡΕΛΟΥΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ.

Ωστόσο, το ότι μέσα από το κείμενο αυτό, ο συντάκτης του επιχειρεί να μας βγάλει και τρελούς, αυτό δεν θα μπορέσει να το κατορθώσει. Οι μάρτυρές μας μπορούν, ανά πάσα ώρα και στιγμή, να επιβεβαιώσουν ότι αυτό το γεγονός όντως έγινε και ότι δεν είναι πλάσμα της φαντασίας μας. 

5. Στην τελευταία παράγραφο του κειμένου, ο συντάκτης, θέλοντας να μας απαντήσει, αναφέρει και κάτι που εμείς δεν θίξαμε. Να, τι λέει ο συντάκτης της απάντησης: «Όσον αφορά στο κλίμα εργασίας, σας ενημερώνουμε ότι είναι πάρα πολύ καλό και δεν διαταράσσεται ακόμη και από τέτοια δημοσιεύματα». Προφανώς, κάποιος ή κάποιοι από τη Διοίκηση του Δήμου επιχειρούν να παραμυθιάσουν εργαζόμενους στην καθαριότητα ότι εμείς κάναμε το σχετικό δημοσίευμα όχι για να τους υποστηρίξουμε αλλά για να διαταράξουμε το καλό κλίμα εργασίας… 

Εδώ εμείς στον ΟΔΗΓΟ ΠΙΕΡΙΑΣ, μόλις διαβάσαμε την τελευταία αυτή παράγραφο του κειμένου, γελάγαμε επί μισή ώρα… Κύριε Δήμαρχε, κύριε Αντιδήμαρχε, γελάμε συνεχώς, επειδή οι πονηριές δεν πιάνουν τόπο σ’ εμάς… Και νομίζουμε ότι οι πονηριές αυτές δεν πιάνουν τόπο ούτε και στους αναγνώστες μας αλλά ούτε και στους συνδημότες μας. 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ 

ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗ

ΣΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021. 

Το ότι σε υψηλές θερμοκρασίες υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος για την υγεία των εργαζομένων, κ. Γερολιόλιε και κ. Κουριάτη, αυτό δεν είναι δική μας άποψη. Άλλωστε, σύμφωνα με ανάρτηση στο χρονολόγιό του, στο facebook, ο Πρόεδρος των Δημοτικών Υπαλλήλων Πιερίας, Χρήστος Κομπατσιάρης, στις 30 Ιουνίου 2021, έγραφε: 

«ΟΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ – ΚΑΥΣΩΝΑΣ. 

Τι προβλέπεται για τους εργαζόμενους όταν η θερμοκρασία αγγίζει τους 36 βαθμούς. 

ΔΕΝ εργαζόμαστε σε εξωτερικούς χώρους. 

Η εργασία μας σταματά στις 11.00 το πρωί. 

Όταν η θερμοκρασία αγγίξει τους 38 βαθμούς, ιδιαίτερα μεταξύ 11.00 π.μ. και 4.00 μ.μ., η εργασία πρέπει να σταματά και σε κλειστούς χώρους. 

Αποκομιδή απορριμμάτων ΔΕΝ γίνεται την ώρα αυτή». 

Screenshot Πππππππ

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΡΜΙΚΗ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗ.

Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι το Υπουργείο Εργασίας με ανακοίνωσή του στις 30 Ιουλίου 2021, σχετικά με τα μέτρα που αφορούν στην προστασία των εργαζομένων από τη θερμική καταπόνηση, μεταξύ των άλλων αναφέρει και τα εξής: 

  • Προγραμματισμός των εργασιών έτσι ώστε οι πλέον επιβαρυμένες (π.χ. εργασίες ασφαλτόστρωσης) να γίνονται τις ώρες που οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες.
  • Μείωση της απασχόλησης ή/και παύση εργασιών κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ των ωρών 12.00-16.00

Ολόκληρο το κείμενο – ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας μπορεί κάποιος να το διαβάσει ανοίγοντας τον ακόλουθο σύνδεσμο: 

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. 

Κύριοι του Δήμου Δίου-Ολύμπου, αφού το γεγονός της 2/8/2021 είναι πραγματικό και αληθινό, δηλαδή ότι υποβάλατε σε «βασανιστήριο» κάποιους εργαζομένους σας στην καθαριότητα με το να εργάζονται, κάτω από τον ήλιο, σε καύσωνα, σε 40 + περίπου βαθμούς Κελσίου, στις 3.00 το μεσημέρι, τότε συνεχίζουμε να επαναλαμβάνουμε τα ερωτήματά μας που σας είχαμε θέσει στο προηγούμενο δημοσίευμά μας: 

Υπάρχει ηθική σ’ αυτή σας την ενέργεια; 

Υπάρχει ντροπή; 

Ρε σεις, τι θα γινόταν εάν ένας / μία υπάλληλος πάθαινε κάποια θερμοπληξία εκείνες τις ώρες του καύσωνα; 

Τι θα γινόταν εάν είχατε έστω ένα σοβαρό περιστατικό και κινδύνευε η ζωή ενός έστω εργαζόμενου; 

Τι θα λέγατε σ’ αυτόν τον εργαζόμενο και στην οικογένειά του; 

Τι θα λέγατε στους οικείους και τους συγγενείς; 

Τι θα λέγατε στους δημότες; 

Απαντήστε κ. Δήμαρχε του Δήμου Δίου-Ολύμπου. 

Απαντήστε κ. Αντιδήμαρχε της Καθαριότητας.

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα

Δήμος Δίου - Ολύμπου
Ανακοίνωση: Κλειστό όλο το εικοσιτετράωρο τμήμα δρόμου στο Λιτόχωρο λόγω έργων ΔΕΔΔΗΕ από τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου – Στη διάθεση πεζών και οδηγών την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στις 3μμ

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζονται οι εργασίες υπογειοποίησης του δικτύου στο

Δήμος Δίου - Ολύμπου
Δήμος Δίου-Ολύμπου: Ολοκληρώθηκε η «19η Γιορτή του Αγρότη και Κτηνοτρόφου» με ημερίδα για αγροτικά & κτηνοτροφικά ζητήματα την εποχή της κλιματικής αλλαγής και μεγάλο παραδοσιακό γλέντι με τη συμμετοχή 7 συλλόγων 

Αγροτικά και κτηνοτροφικά ζητήματα την εποχή της κλιματικής αλλαγής παρουσιάστηκαν

Δήμος Δίου - Ολύμπου
Δήμος Δίου-Ολύμπου: Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Πιερίας αύριο Σάββατο στην 19η Γιορτή του Αγρότη & Κτηνοτρόφου στην Καρίτσα • Θα υπάρχει δυνατότητα λήψης δείγματος για δωρεά μυελού των οστών

Οι δράσεις του Συλλόγου Καρκινοπαθών Πιερίας θα παρουσιαστούν το Σάββατο