email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Μετακίνηση εκτός νομού: Τα παράδοξα με τα ταξίδια των ανεμβολίαστων τον χειμώνα

Μετακίνηση εκτός νομού: Τα παράδοξα με τα ταξίδια των ανεμβολίαστων τον χειμώνα
διαφήμιση

Ταξίδια χωρίς σύνορα με rapid test αλλά με… μύρια μπλόκα για τους ανεμβολίαστους ταξιδιώτες στη μετακίνηση εκτός νομού τους επόμενους μήνες. Ποια προβλήματα θα βρουν με το που φτάσουν.
Περιπλέκονται τα πράγματα με τα ταξίδια των ανεμβολίαστων τον χειμώνα. Η μετακίνηση εκτός νομού, ναι μεν είναι ελεύθερη οδικώς, όμως αρκετά σημαντικά θα είναι τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν όσοι δεν έχουν κάνει εμβόλιο.

Τα «μπλόκα» των ανεμβολίαστων στα χιονισμένα χωριά

Παρότι οι ανεμβολίαστοι μπορούν να ταξιδέψουν με αρνητικό rapid test 48 ωρών, ή και χωρίς rapid με το αυτοκίνητό τους, για οπουδήποτε, όταν θα φτάσουν στον χειμερινό προορισμό της επιλογής τους θα έχουν ένα εξαιρετικά σημαντικό πρόβλημα. Αυτό δεν είναι άλλο από το… φαγητό. Με τα νέα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, οι ανεμβολίαστοι απαγορεύεται να μπουν σε οποιοδήποτε κλειστό χώρο εστίασης, κάτι που σε απλά λόγια σημαίνει ότι δεν θα μπορούν να πάνε σε καμία ταβέρνα ή εστιατόριο, αλλά και ούτε σε κανένα μπαρ το βράδυ, ή σε καμία καφετέρια για να ζεσταθούν από τις «παγωμένες» περιηγήσεις τους στα χιονισμένα τοπία.

Ένα ακόμη πιο παράδοξο είναι ότι δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα, αν θα έχουν πρόσβαση στα εστιατόρια, τα μπαρ και γενικότερα σε όλους τους κλειστούς χώρους που διαθέτουν τα χειμερινά θέρετρα και τα ξενοδοχεία, παρότι θα διαμένουν στα καταλύματα.

Τέλος, μάλλον το διήμερο θα είναι το καλύτερο δυνατό για τις φετινές χειμερινές εξορμήσεις, μιας και αν καθίσουν στον προορισμό της επιλογής τους για τρεις μέρες, θα πρέπει να αναζητήσουν ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο κάπου στην επαρχία, για να μπορέσουν να κάνουν και δεύτερο rapid test.

Τα μέτρα στη μετακίνηση εκτός νομού από 13/9

Πιο αναλυτικά, οι μετακινήσεις με πλοίο και αεροπλάνο θα συνεχίσουν να γίνονται όπως και σήμερα, δηλαδή:
Με πιστοποιητικό εμβολιασμού
Με PCR 72 ωρών
Με αρνητικό rapid test 48 ωρών, το οποίο θα γίνεται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια με κόστος 10 ευρώ
Με πιστοποιητικό νόσησης
Παιδιά 5-12 ετών ταξιδεύουν με self test

Τα μέτρα για τα ταξίδια με πλοίο και αεροπλάνο επεκτείνονται ενόψει φθινοπώρου και χειμώνα και σε ΚΤΕΛ και τρένα, με τα παραπάνω να είναι απαραίτητα για ταξίδι από 13/9.

Ταξίδι με το αυτοκίνητο

Αυτό που δεν θα αλλάξει και δεν μπορεί πρακτικά να αλλάξει είναι το ταξίδι με το αμάξι. Υπενθυμίζεται ότι στο αυτοκίνητο επιτρέπονται να ταξιδεύουν μέχρι και τέσσερα άτομα μαζί – ο οδηγός και ακόμα τρία.

Περισσότερα άτομα επιτρέπονται σε περίπτωση που αφορά γονείς με παιδιά (εάν είναι άνω των 18 τα παιδιά, είναι απαραίτητη η ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο), καθώς και αν πρόκειται για άτομο που χρήζει βοήθειας.

Η χρήση της μάσκας παραμένει υποχρεωτική, εκτός αν στο ίδιο ΙΧ είναι γονείς με τα παιδιά τους, συμβιούντες και συγγενείς α’ και β’ βαθμού.

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, οδηγός και επιβάτες πρέπει να φορούν μάσκα, αλλιώς θα επιβληθεί πρόστιμο σε περίπτωση που διεξαχθεί έλεγχος.

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα