email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η εορτή της αγίας Μαρίνας στους Πόρους Δ.Δίου-Ολύμπου (Φώτο-Βίντεο)

διαφήμιση

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ «ΟΔΗΓΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ» ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ Ε.ΓΕΡΟΛΙΟΛΙΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ… 

Με λαμπρότητα τιμήθηκε ο εορτασμός της Αγίας Μαρίνας στον ομώνυμο Ιερό Ναό στους Νέους Πόρους Δήμου Δίου-Ολύμπου, την Παρασκευή 16/7 και το Σάββατο 17/7/2021. 

Οι τελετές. 

Την Παρασκευή 16/7 τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιερωνύμου. Το ίδιο βράδυ τελέστηκε Αγρυπνία με Όρθρο και Θεία Λειτουργία. 

Και ανήμερα της εορτής της αγίας Μαρίνας τελέστηκε Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Οι τελετές ολοκληρώνονται την ίδια μέρα, το βράδυ, με Εόρτιο Εσπερινό και Παράκληση. 

Εμφανίστηκε, επιτέλους, ο Δήμαρχος Ε.Γερολιόλιος. 

Όπως είναι γνωστό, πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα κατά τον τριήμερο εορτασμό του αγίου Παϊσίου, στη Νέα Έφεσο, απουσίαζε όχι μόνο ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλης Γερολιόλιος, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος εκπρόσωπός του, Αντιδήμαρχος ή Δημοτικός Σύμβουλος. 

Η απουσία του κ. Γερολιόλιου από τις Ακολουθίες τιμής και εορτής του αγίου Παϊσίου ήταν μια ηχηρή και κραυγαλέα απουσία που προβλημάτισε πολλούς δημότες του Δ.Δίου-Ολύμπου. Πολλοί από αυτούς σχολίασαν αρνητικά την απουσία του Δημάρχου, επειδή ο άγιος Παΐσιος είναι ένας σύγχρονος προφήτης, οι προφητείες του οποίου εκπληρώνονται, μία – μία, στις μέρες μας. 

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος σιώπησε γι’ αυτή τη στάση του απέναντι στον άγιο Παΐσιο, δεν θέλησε να δώσει συνέχεια, προφανώς για να ξεχαστεί αυτό το ατόπημά του. 

Επειδή όμως ο «ΟΔΗΓΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ» επέκρινε έντονα αυτή τη στάση του Δημάρχου απέναντι στον άγιο Παΐσιο, φαίνεται ότι ο κ. Γερολιόλιος έλαβε υπόψη του αυτές τις επικρίσεις και έτσι (κατά το «ανάγκα και θεοί πείθονται») αναγκάστηκε και έκανε την εμφάνισή του, συνοδεύοντας τον Βουλευτή Ξ.Μπαραλιάκο, στην εορτή της Αγίας Μαρίνας.

Πέρα από τον Δήμαρχο και τον κ. Μπαραλιάκο, την εορτή της αγίας Μαρίνας τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Σάββας Χιονιδης, η Πρόεδρος των Πόρων, Μαρία Μπουζιώτα, ο τ. Πρόεδρος του Δ.Σ. Δίου-Ολύμπου, Αθ. Παπαμιχαήλ, αλλά και πλήθος κόσμου.

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα

Εκδηλώσεις
4η Γιορτή Μελιού

Με συνέπεια και υπευθυνότητα , ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Πιερίας και