email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

«Νέα Αριστερά» το όνομα των «11» που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ – Αυτό είναι το νέο σήμα

διαφήμιση

«Νέα Αριστερά» είναι τελικά το όνομα των «11» που αποχώρησαν από το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, «σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα» είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο Αλέξης Χαρίτσης, ο επικεφαλής του νέου κόμματος.

Η παρουσίαση του ονόματος των «11» που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, έγινε σε ανοικτή εκδήλωση στο Σεράφειο (Εχελιδών 19 και Πειραιώς 144).

Υπενθυμίζεται ότι στα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι ήταν το «Αριστερά Μπροστά» και το «Μαζί Αριστερά», αλλά τελικά αποφασίστηκε το «Νέα Αριστερά».

Αυτό είναι το νέο σήμα του κόμματος «Νέα Αριστερά»

Neaaristerasima
«Νέα Αριστερά» Το Όνομα Των «11» Που Αποχώρησαν Από Τον Συριζα - Αυτό Είναι Το Νέο Σήμα 2

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο πρώην υπουργός Αλέξης Χαρίτσης, ενώ κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι θα είναι οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νάσος Ηλιόπουλος.

Γραμματέας της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα οριστεί η Πέτη Πέρκα.

Τονίζεται ότι μεταξύ των 11 είναι οι: Αναγνωστόπουλου Σία, Αχτσιόγλου Έφη, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Τζανακόπουλος Δημήτρης, Τζούφη Μερόπη, Φερχάτ Οζγκιουρ, Φωτίου Θεανώ.

Ο Αλέξης Χαρίτσης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα. Συναντηθήκαμε σε ένα μεγάλο σταθμό της ιστορίας, δοκιμαστήκαμε. Δεν πρόκειται να απαρνηθούμε αυτό το οποίο υπήρξαμε. Θα είμαστε για πάντα περήφανοι που βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια.

Θα είμαστε περήφανοι για την καταπολέμηση των ανισοτήτων, για την απόδοση της ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών. Και βεβαίως θα είμαστε περήφανοι και περήφανες για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από αυτά που καταφέραμε αλλά ξέρουμε ότι δεν αρκούν. Σήμερα στεκόμαστε και αυτοκριτικά απέναντι σ’ αυτά που ανεχτήκαμε. Το εγχείρημα που ξεκινάμε δεν είναι νοσταλγικό. Στόχος δεν είναι να επιστρέψουμε πίσω το ρολόι του χρόνου στο 1968, στο 1991, στο 2012 ή στο 2015.

Θέλουμε μια νέα σύγχρονη ευρωπαϊκή Αριστερά. Μια Αριστερά ευρύχωρη και ανοιχτόμυαλη. Μια Αριστερά που δεν κρύβει τις προθέσεις της. Μας εμπνέει το όραμα του Σοσιαλισμού του 21ου αιώνα με δημοκρατία και ελευθερία.

Η εκλογική ήττα οδήγησε στην επικράτηση ενός νέου προέδρου και μιας ηγετικής ομάδας που επενδύσει σε εσωτερικούς εχθρούς, στην παραγωγή ενός αδιέξοδου σκανδαλολογικού λαϊκισμού, στην υποκατάσταση της πολιτικής από συνθήματα με συχνά συντηρητικές θέσεις.

Το αποτέλεσμα είναι ήδη ορατό. Η Αριστερά δεν κινδυνεύει μόνο με εκλογική συρρίκνωση αλλά στην ιστορική απαξίωση. Η Δεξιά έχει επιτύχει για πρώτη φορά τα τελευταία 50 χρόνια να επιβάλλει την ατζέντα της».

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα

Πολιτικά
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας εγκαινίασαν τη νέα Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της Αντιπεριφέρειας Κιλκίς

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο υποδέχτηκε στην Αντιπεριφέρεια Κιλκίς ο