email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Νίκος Γιαγκίδης : Ο “Ιπτάμενος” γκολκίπερ του Αιγινιακού !

διαφήμιση

Νίκος Γιαγκίδης : Ο “Ιπτάμενος” γκολκίπερ του Αιγινιακού !

Του Γιώργου Καρανικόλα 

Ο Αιγινιακός διατηρεί μια αξιοζήλευτη παράδοση χρόνων,  αναδεικνύοντας 

σπουδαίους τερματοφύλακες, που φόρεσαν τη φανέλα του και ορισμένοι εξ’ αυτών μεταγράφηκαν σε μεγαλύτερεςημα  ομάδες .

Σήμερα θα σταθούμε στον Νίκο Γιαγκίδη, που συγκατάλεγεται ανάμεσα τους . Γεννήθηκε το 1964 και από το 1980 έως το 1984, “υπερασπίστηκε” μ’ επιτυχία την εστία του Αιγινιώτικου σωματείου, όταν αυτό αγωνιζόταν στο Πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας και διακρίθηκε τόσο για τα πλούσια προσόντα του όπως : άριστα σωματομετρικά χαρακτηριστικά, έμφυτο ταλέντο,  ένστικτο, διάβασμα φάσεων, άψογο ρεφλέξ, καλά αντανακλαστικά, ευλιγισία, ικανότητα στα πόδια και στις εξόδους, τεχνική, ειδική δεξιότητα στις αποκρούσεις των πέναλτυς κ.α.

Συνέπεια όλων των ανωτέρω καθώς και των εντυπωσιακών εμφανίσεων του, στο αντίστοιχο διάστημα ήταν ν’ αποτελέσει το “μήλο της έριδος” πολλών ΠΑΕ της Α’ και Β’ εθνικής κατηγορίας .

Την περίοδο 1984-85 ο φέρελπις πορτιέρο μεταπηδά στον Πάοκ και μαζί με τους Στέργιούδα, Παντέλη και Τερζή, συγκροτούν την τετράδα τερματοφύλακων της ασπρόμαυρης  ομάδας, που ως γνωστόν κατάκτησε το Πρωτάθλημα Ελλάδας, με Προπονητή τον Αυστριακό κ. Βάλτερ Σκότσικ .

Την επόμενη σεζόν μεταπηδά στον Αγροτικό Αστέρα, μια κατ’ εξοχήν ομάδα αξιώσεων, που αγωνίζεται κατ’ κόρον στο Πρωτάθλημα της Β’ εθνικής κατηγορίας, κάνοντας γνωστό το όνομα του, με αξιόλογες επιδόσεις στο Πανελλήνιο .

Ο εξαίρετος υψηλόσωμος γκολκίπερ από το Αιγίνιο, αμέσως καθιερώνεται και αποδεικνύει τις τεράστιες δυνατότητες του, αν και η ομάδα παίζει στη Β’ εθνική μόνο μια χρονιά (1985-86 ) .

Στον Εύοσμο μένει έως το 1990, όταν ένας σοβαρός τραυματισμός είναι η αιτία στην … καλύτερη ηλικία να σταματήσει το Ποδόσφαιρο .

Ο Νίκος Γιαγκίδης ήταν μεγάλος άτυχος στην καριέρα του,  αφού δεν μπόρεσε να αγωνιστεί περισσότερο σε διάρκεια και γιατί όχι σε υψηλότερο επίπεδο, με μεγαλύτερες διακρίσεις, παρότι είχε όλα τα εχέγγυα να το πράξει .

Αρχείο: Γιώργου Καρανικόλα 

1 ) : Ο Νίκος Γιαγκίδης ( δεξιά), με τον συμπαίκτη του στον Αιγινιακό Μαρίνο Γιατσίδη και τον αθλητικό συντάκτη Γιώργο Καρανικόλα στο μέσον, την αγωνιστική περίοδο 1980-81.

2 ) : Αποκλειστική φωτό από την υπογραφή του Νίκου Γιαγκίδη στον ΠΑΟΚ της εφημερίδας “Θεσσαλονίκη ” .

Διακρίνονται οι παράγοντες του Αιγινιακού . Βασίλης Κόντος ( ο αείμνηστος Πρόεδρος), Γιώργος  Κουρεούδης, ΧρήστοςΤσιντικίδης και του Πάοκ οι κ.κ.Νικηφόρος, Βεζυρτζής και Βιτωράτος .

20230714 170547
Νίκος Γιαγκίδης : Ο "Ιπτάμενος" Γκολκίπερ Του Αιγινιακού ! 2

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα

Αθλητικά - Σπορ
Κλήση Κ14 & Κ16

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ   Κλήση Κ-14 για ΤΡΙΤΗ 22-10-2024, ώρα 15:45 ΗΛΙΚΙΑ