email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Ορειβατική εξόρμηση στον Όλυμπο από τον Ε.Ο.Σ Κατερίνης το διήμερο 02-03/10

Το Νέο Δ.Σ στον ΕΟΣ Κατερίνης
διαφήμιση

Ορειβατική εξόρμηση στον Ολυμπο
Ο Ε.Ο.Σ Κατερίνης σας προσκαλεί το Σ/Κ 02-03 Οκτ 2021 για Διήμερο περιπέτειας στον ΟΛΥΜΠΟ!!
Συνεχίζουμε τις Αλπικές αναζητήσεις με στόχο την κορυφή «Φράγκου Αλών騻
Tην 2-3 οκτ 2021 επιλέξαμε να επισκεφτούμε την άλλη ξεχασμένη μεριά του Ολύμπου ,και να επισκεφθούμε άλλη μια Απόκοσμη κορυφογραμμή από Ανω Πηγαδάκι –Δραγασιά – Φράγκου Αλώνι
Διάσχιση σε αλπικά λιβάδια σε ένα σεληνιακό τοπίο με εκπληκτική θέα μέσα στην καρδιά Του Ολύμπου ,αντικρίζοντας μοναδικές εικόνες ικανές να ανυψώσουν το πνεύμα και να μας ταξιδέψουν στο χρόνο .
Όλυμπος ένας τόπος που θα μας μείνει αξέχαστος και θα μας σημαδέψει βαθιά.
Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α
Σαββάτο 02 Οκτ 2021
Ώρα Αναχώρησης 14:30 Mε IX 4Χ4 από Κατερίνη (Από 7ο Γυμνάσιο –Άγαλμα Ποντίου (επί της 19ης Μαίου) Η φιλοξενία θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Ορ .κτφ του ΣΕΟ ΛΕΠΤΟΚΑΡΙΑΣ Ακολουθούμε τη διαδρομή. ΚΑΤΕΡΙΝΗ-Λιτόχωρο Σκανδαλιάρα ,Δάσος Μάλτας ,Άνω Πηγαδάκι η απόσταση είναι περίπου20 χλμ ή Μέσω εθνικής οδού φθάνουμε στην Λεπτοκαρυά ανεβαίνουμε προς παλιά Λεπτοκαρυά και συνεχίζουμε την ανηφόρα σε χωματόδρομο δίπλα από την εκκλησία της Αγ. Τριάδας , απόσταση είναι περίπου 15 χλμ θα ενημερωθείτε εγκαίρως για την διαδρομή.
16:00 Άφιξη στο Άνω Πηγαδάκι ένα μικρό αλλά φιλόξενο κτφ όπου θα Διανυκτερεύσουμε και είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας υπνόσακο .
16:00 Τακτοποίηση προσωπικών ειδών .Αφού ταχτοποιήσουμε τον εξοπλισμό μας. Θα Περιηγηθούμε πέριξ του καταφυγίου ,αναγνώριση περιοχής.
18:00 Ελεύθερη ώρα Θα ακολουθήσει δείπνο ενώ θα υπάρχουν διαθέσιμες ψησταριές για χρήση από τους συμμετέχοντες με ότι λιχουδιά φέρει ο καθένας. «ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΌΜΑΣΤΕ ΤΑ ΈΞΟΔΑ»
Κυριακή 03 Οκτ 2021
06:30 Εγερτήριο: Πρωινό και αναχώρηση για Διασχιση ,Α .Πηγαδακι (1450μ)-Αρβανιτης(2020μ) – Δραγασιά(2253μ) – Φράγκου Αλώνι (2684μ)
Αυτό το κομμάτι του Ολύμπου είναι από τις ομορφότερα αλπικά τοπία της χώρας μας .
Η ανάβασή της αναγνωρίζεται ως αληθινή αλπική δοκιμασία και είναι μαγνήτης για όλους τους ορειβάτες!
Υψομετρική διαφορά: 1234μ
Μήκος: 17χιλ σνλ
Μέγιστο Υψόμετρο: 2684m
Διάρκεια διαδρομής: 7ώρ σνλ
Βλάστηση: Αλπικά λιβάδια
Σήμανση : ΟΧΙ
Βαθμός Δυσκολίας: Β
Περιγραφή


Πως θα φθάσουμε στο χώρο εκκίνησης «Ανω Πηγαδάκι υψ 1415μ » Μέσω εθνικής οδού φθάνουμε στην Λεπτοκαρυά ανεβαίνουμε προς παλιά Λεπτοκαρυά και συνεχίζουμε την ανηφόρα σε χωματόδρομο δίπλα από την εκκλησία της Αγ. Τριάδας Σε περίπου 15 χλμ στη θέση Ανω Πηγαδάκι σε μία ανατολική πλαγιά του Ολύμπου βρίσκεται γαντζωμένο σε υψόμετρο 1415μ. το ορ .κτφ του ΣΕΟ Λεπτοκαρυάς . Πρόκειται για ένα νέο φιλόξενο καταφύγιο με ανεπτυγμένη τουριστική κίνηση.
Εδώ θα αφήσουμε τα ΙΧ .Στη συνέχεια θα πεζοπορήσουμε προς Αρβανίτη ράχη (υψ 2020μ)-Θέση Δραγασιά 2253μ- (Αλπικά λιβάδια )- Φράγκου Αλώνι (υψ 2684 ) η θέα των ψηλότερων κορφών είναι φανταστική και ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό ορειβάτη .
Η εξόρμηση είναι καθαρά ορειβατική και απαιτείται καλή φυσική κατάσταση
Οι ώρες πορείας υπολογίζονται κατά προσέγγιση και εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες και την ομοιογένεια της ορειβατικής ομάδας
Όριο ηλικίας συμμετοχής : από 18 ετών και πάνω !
Κόστος συμμετοχής: Το κόστος συμμετοχής για τα ΜΗ ΜΕΛΗ είναι 5€
Για όποιον επιθυμεί να γίνει μέλος του ΕΟΣ Κατερίνης, η ετήσια συνδρομή είναι 10 ευρώ (αφού συμπληρώσει και την αντίστοιχη αίτηση εγγραφής στον Σύλλογο).
Τα μέλη μοιραζόμαστε τα έξοδα μετακίνησης.
Δηλώσεις συμμετοχής : Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν οριστικοποιούν την συμμετοχή τους μέχρι 01 Παρασκευη 2021 στα γραφεία του συλλόγου Αλ. Ζαΐμη 3 (κάθε Τετάρτη 17:00 -21:00 ) ή στα τηλ., κιν: 6977587345 & 6945290929 ή στο Email: [email protected]
Συντονισμός και οργάνωση : Ε.Ο.Σ Κατερίνης.
Αρχηγοί Δραστηριότητας : Τεκιριδης Θεόδωρος, Τζέγκας Νίκος
Για την καλύτερη οργάνωση της Ανάβασης, σας παρακαλούμε δηλώστε εγκαίρως την εγγραφή σας!
Η εξόρμηση ΔΕΝ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ για αρχάριους και απαιτείται καλή φυσική κατάσταση και καλό επίπεδο εξοπλισμού !!
Όριο ηλικίας συμμετοχής : από 18 ετών και πάνω
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: Το Σάββατο 02 Οκτ 2021. Mε IX 4Χ4: Ώρα 14:00 από το άγαλμα του πόντιου επι της 19ης Μαΐου (7ο Γυμνάσιο). Σημείο συνάντησης για αυτούς που θα έρθουν από Νότια το πάργκιν Λιτόχωρου Ώρα 14:20. Επιστροφή Κυριακη3 Οκτ 2021 αργά το απόγευμα!
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΒΟΥΝΟΥ
(Προαιρετικός Κατασκηνωτικός εξοπλισμός – SLEEPING BAN.! Σετ Εστίασης , (γκαζάκι-κατσαρολάκι-ποτήρι-κουταλοπήρουνα), Μπατόν – Μποτάκια πεζοπορίας αδιάβροχα , Σακίδιο ημέρας 30-50λτ – (Camel Bak) Νερό 1,5-2 λίτρων (ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ατομικό, Μακρύ παντελόνι ή κολάν πεζοπορίας,- Κάλτσες (+Εφεδρικές) -Γκέτες -Δύο ισοθερμικά ή δύο μακρυμάνικα μπλουζάκια, Ένα φλις ή μια φούτερ ζακέτα, -Μπουφάν αντιανεμικό-αδιάβροχο ,- Σκούφο ή καπέλο και γάντια (ανάλογα με την εποχή και το υψόμετρο)- Σφυρίχτρα- Φακός (+ εφεδρικές μπαταρίες) –Σουγιάς- Αναπτήρας – Γυαλιά ηλίου, Αντηλιακό προσώπου & χειλιών –χαρτομάντιλα- Ξηρά τροφή ,Σνακ (ενεργειακές Μπάρες-σοκολάτες-παστέλια),Προσωπικά αντικείμενα, είδη καθαριότητας και περιποίησης,
Και μη ξεχάσετε ότι θα βρισκόμαστε στο βουνό!!!.
Η εξόρμηση είναι καθαρά ορειβατική ,Δεν είναι τουριστική (δεν έχει εκδρομικό χαρακτήρα) και απευθύνεται σε καθαρά ορειβάτες!
Συμμετοχή στην ΔΡΆΣΗ σημαίνει πλήρη αποδοχή του προγράμματος.
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ
α. Ο Ε.Ο.Σ Κατερίνης δεν έχει κανένα όφελος οικονομικό ή άλλο και ως εκ τούτο οι φίλοι που προτείνουν εξορμήσεις δε φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα οποιασδήποτε φύσης συμβεί κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας.
β. Η συμμετοχή στις Δραστηριότητες -αναβάσεις του Συλλόγου είναι ανοιχτή σε όλους (ΠΛΗΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ ) ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του.
γ. Σε περίπτωση που δεν είσαι μέλος, μπορείς να συμμετέχεις ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ σε δραστηριότητα του συλλόγου και να γίνεις μέλος στη συνέχεια.
δ. Εγγραφή στο σύλλογο γίνεται με τη συμπλήρωση της αίτησης μέλους και πληρώνοντας την ετήσια συνδρομή των 10 ευρώ.
ε. Οι συμμετέχοντες στις Δραστηριότητες -Αναβάσεις του Συλλόγου αποδέχονται ανεπιφύλακτα το πρόγραμμα, τηρούν τις οδηγίες του αρχηγού, γνωρίζουν τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχουν και ο καθένας αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στη δραστηριότητα, αποδεχόμενος/η τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειά του/της. ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ.
Στ. Παραιτείται από κάθε αξίωση δική του/ης ή των οικείων του/ης σε περίπτωση βλάβης της υγείας του/ης, τυχόν τραυματισμό ή απώλεια της ζωής του/ης κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας ή και μετά το τέλος αυτής.
ζ. Ο αρχηγός της εκάστοτε εκδρομής-ανάβασης δικαιούται να κάνει επιλογή των συμμετεχόντων για λόγους ομαδικής ή ατομικής ασφάλειας και έχει το δικαίωμα να αποκλείσει άτομο ή άτομα, που κατά την κρίση του δεν πληρούν τους όρους ασφαλείας (ελλιπή ή ακατάλληλα εφόδια, κακή φυσική κατάσταση, ΑΝΥΠΑΚΟΗ κλπ.)
η. Το πρόγραμμα των εκδρομών-αναβάσεων ενδέχεται να προσαρμοστεί ανάλογα με τις απρόβλεπτες πολλές φορές καιρικές συνθήκες, τη δυσκολία των διαδρομών και τις δυνατότητες των συμμετεχόντων
θ. Οι ώρες πορείας που αναφέρονται σε κάθε εκδρομή-ανάβαση είναι ενδεικτικές, αναφέρονται σε μέσο ορειβατικό περπάτημα, είναι συνολικές(ανάβαση-κατάβαση) και προφανώς χωρίς τις απαραίτητες στάσεις
ι. Πληροφορίες για τις εκδρομές-αναβάσεις παρέχει ο εκάστοτε αρχηγός
κ. Η συμμετοχή οποιουδήποτε στις δραστηριότητες του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Κατερίνης, σημαίνει ταυτόχρονα πως γνωρίζει και αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής σε αυτές.
λ. ΠΡΟΣΟΧΉ: Σε κάθε Ανάβαση, ακολουθούμε τα σημάδια και δεν προσπαθούμε να ανακαλύψουμε δικές μας διαδρομές.

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα