email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Ο Αιγινιακός “ένας … Αλλά τα αθλήματα δύο”

διαφήμιση

Ο Αιγινιακός “ένας … Αλλά τα αθλήματα δύο”

Του Γιώργου Καρανικόλα

Από το 1982 ο ΓΑΣ ΑΙΓΙΝΙΑΚΌΣ, με την ίδρυση του τμήματος μπάσκετ του συλλόγου είχαν κοινή ” στέγη” μαζί με τον ποδοσφαιρικό Αιγινιακό, βάσει του ισχύοντος καταστατικού ( δύο μέλη του Δ.Σ. μετείχαν στην Καλαθοσφαιρική ομάδα και μια άτυπη πενταμελής επιτροπή ) .

Η συνύπαρξη των δύο αθλημάτων ήταν πάντα αρμονική, πλήν όμως η λειτουργία τους κάποιες φορές δεν ήταν η αναμενόμενη κυρίως στο θέμα των Οικονομικών ενισχύσεων της πολιτείας .

Η μεγάλη επιτυχία της ομάδας μπάσκετ το 2006-07 με την άνοδο της στην ενιαία Β’ εθνική κατηγορία έφερε ακόμα … μεγαλύτερες απαιτήσεις με συνέπεια λίγο αργότερα το καλοκαίρι του 2007 και την σύμφωνη άποψη-προταση- αμφοτέρων των ανθρώπων των αθλημάτων έγινε ο διαχωρισμός τους, που ήταν μια  παλιά πάγια επιθυμία, η οποία πήρε “σάρκα και

 οστά “, με την διεξαγωγή αντίστοιχων Γενικών συνελεύσεων των μελών του συλλόγου, που ομόφωνα πήραν την σημαντική αυτή απόφαση .

Στη συνέχεια το  νεοϊδρυθέν σωματείο με απόλυτη πλειοψηφία των μελών του ” ΑΟΚ ΑΙΓΙΝΙΑΚΌΣ ” της Γ. Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του τότε Δήμου Αιγινίου με συγχώνευση μέσω απορρόφησης απέσπασε το τμήμα μπάσκετ του ” ΓΑΣ ΑΙΓΙΝΙΑΚΌΣ”, αγωνιζόμενο κανονικά στο επόμενο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής κατηγορίας και από τότε προχωρεί αυτόνομα και με δική του πλέον Διοίκηση .

Στην ιστορική συνεδρίαση ο υπογράφων ( Γενικός γραμματέας στο ποδόσφαιρο και μπάσκετ ) και ο κ. Μπογιατζής ήσαν οι κεντρικοί ομιλητές, που διεξοδικά ανέλυσαν το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης.

Στην αξιέπαινη και πρωτοποριακή ενέργεια πρωτοστάτησαν δύο πρόσωπα, που προσέφεραν πολλά στον Αιγινιώτικο αθλητισμό, μιλάμε για τον κ. Νίκο Μπογιατζή, νέο Πρόεδρο του ΑΟΚ και επί σειρά ετών Πρόεδρο του τμήματος μπάσκετ του ” ΓΑΣ ΑΙΓΙΝΙΑΚΌΣ  “καθώς και ο Πρόεδρος του”  ΓΑΣ ΑΙΓΙΝΙΑΚΌΣ “, αείμνηστος κ. Γιάννης Παραλυκίδης, οι οποίοι έθεσαν έναν και μοναδικό όρο να μην αλλάξει η ονομασία των δύο ομάδων και να συνεχίσουν την έντονη δραστηριότητα του, υπό την σκέπη της ίδιας επωνυμίας  ” Α Ι Γ Ι Ν Ι Α Κ Ο Σ  “.

Αναμφίβολα από την ολοκλήρωση της ανεξαρτητοποίησης των  δύο αθλημάτων κατέστη πιο καλύτερη η λειτουργία τους και τα ωφέλη είναι  ευεργετικά .

ΑΡΧΕΊΟ ΓΙΏΡΓΟΥ ΚΑΡΑΝΙΚΌΛΑ :

Δημοσίευμα τη Πιερικής εφημερίδας 

” Ολύμπιο Βήμα ” για τον διαχωρισμό ποδοσφαίρου και μπάσκετ .

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα