email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Ο Αιγινιακός την Μεγάλη Τετάρτη

διαφήμιση

Ο Αιγινιακός την Μεγάλη Τετάρτη

Του Γιώργου Καρανικόλα

Ορμόμενος από τον σημερινό σημαντικό αγώνα του Αιγινιακού με την Αναγέννηση Κολινδρού στο πλέι-οφ της 2ης αγωνιστικής μέρας των πλέι οφ για την κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα της Α ‘κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας, θα σταθούμε σήμερα σε δύο επιτυχίες της Αιγινιώτικης ομάδας του μακρινού, αλλά και πρόσφατου παρελθόντος, που συνέβησαν την αντίστοιχη ημέρα … κατάνυξης για το θείο δράμα.

Την περίοδο 1975-76 η ομάδα του Αιγινίου στο ειδικό πρωτάθλημα των Πρωταθλητριών ομάδων των Ενώσεων, από τη Κεντροδυτική Μακεδονία ήταν ο Αιγινιακός και η Νέα Γενεά Νικομήδειας, από τη Χαλκιδική η Νίκη Πολυγύρου και ο ΠΟΜ Μουδανιών και από τις  Σέρρες ο Εθνικός Σιδηροκάστρου και η Θύελλα Σερρών .

Εκείνη την εποχή αντιμετώπισε εκτός έδρας στα Μουδανιά τον τοπικό ΠΟΜ και απέσπασε πολύτιμη ισοπαλία 0-0, στην πρεμιέρα των αγωνιστικών της  υποχρεώσεων . 

Ένα θετικό αποτέλεσμα, που έδινε πολλές ελπίδες για άνοδο στη Β’ εθνική κατηγορία .

Η πορεία στη συνέχεια ήταν ιδιαίτερα αξιόλογη, όμως το όνειρο έμεινε …ανεκπλήρωτο, αφού στο τελευταίο εντός έδρας αγώνα η ” καταστροφική ” ήττα από την Νίκη Πολυγύρου ( 0-2), μπροστά σε 4.000 θεατές ( είχαν τοποθετηθεί γύρω από τα κιγκλιδώματα αγροτικές πλατφόρμες ), στοίχισε ακριβά και το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι ότι το εισιτήριο του Πρωταθλητή δεν πήρε ο Πολύγυρος, ο οποίος ισοβάθμησε στην κορυφή της βαθμολογίας και σε νέο αγώνα μπαράζ έχασε,από τον  Εθνικό Σιδηροκάστρου, που λίγες μέρες πριν είχε συντριβεί με 4-0 στο Αιγίνιο, αλλά τελικά ήταν αυτός, που ανέβηκε τα ” σκαλοπάτια ” του επαγγελματικού ποδοσφαίρου .

Πάντως στα Μουδανιά ο Αιγινιακός πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και έχασε στο τέλος μοναδική ευκαιρία με το Χρήστο Πετρακίδη να πάρει την νίκη .

Αργότερα και συγκεκριμένα τη σεζόν 2011-12  επαναλήφθηκε το σκηνικό με  ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα για τον Αιγινιώτικο σύλλογο, αφού στον Τελικό του κυπέλλου της ΕΠΣ Πιερίας, που έγινε στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης κέρδισε την ΑΕ Περίστασης με 1-0 και στέφθηκε για πρώτη φορά κυπελλούχος στην ιστορία του, μετά από δύο αποτυχημένες νωρίτερα προσπάθειες . 

Το χρυσό γκόλ πέτυχε νεαρός επιθετικός Βασίλης 

Κατσαμάγκας,  στέλνοντας τους Αιγινιώτες στον έβδομο ουρανό και ταυτόχρονα να κάνουν … ” Πρόωρη ” Ανάσταση ! .

Σήμερα, που βρισκόμαστε στο μέσον της Μεγάλης Εβδομάδας να ευχηθούμε να τριτώσει το … καλό, στο τοπικό ντέρμπι, που έχει τεράστια βαθμολογική σημασία στον πρωτοπόρο Αιγινιακό, ο οποίος κρατάει την τύχη … στα χέρια του αναφορικά με τη κατάκτηση του τροπαίου .

ΑΡΧΕΊΟ ΓΙΏΡΓΟΥ ΚΑΡΑΝΙΚΌΛΑ :

1) : Ο Αιγινιακός της Περιόδου1975-76, που διεκδίκησε με πολλές αξιώσεις την ανόδου στη Β’εθνική κατηγορία .

2) : Ο Αιγινιακός όπως παρατάχθηκε  στον νικηφόρο τελικό του Κυπέλλου Πιερίας την αγωνιστική χρονιά 

2011-12 .

Img 20210101 090407
Ο Αιγινιακός Την Μεγάλη Τετάρτη 2

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα