email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Παιδιά βάζουν γυαλιά σε υποκριτές μεγάλους, και λένε: Ναι στην ειρήνη, παντού! Όχι σε ΚΑΘΕ πόλεμο! (φώτο-βίντεο)

διαφήμιση

Ναι στην ειρήνη

Εικαστική δράση εναντίον όλων ανεξαιρέτως των πολέμων και υπέρ τής ειρήνης παρουσίασαν κάποια σχολεία της Πιερίας μέσα από ζωγραφιές παιδιών με θέμα: «Ναι στην ειρήνη, όχι στους πολέμους». 

Τα έργα των παιδιών προβλήθηκαν στον πεζόδρομο της Κατερίνης με την παρουσία παιδιών, εκπαιδευτικών, γονέων, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Πιερίας, του Εργατικού Κέντρου, του Νομαρχιακού Τμήματος Πιερίας της ΑΔΕΔΥ, καθώς επίσης και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δ. Κατερίνης. 

Dsc 0910

Το ευτύχημα σ’ αυτή τη δράση ήταν ότι η προσπάθεια δεν φαίνεται να είχε την παραμικρή επίδραση της πολιτικής, είτε ελληνικής, είτε ευρωπαϊκής, είτε παγκόσμιας, πολιτικής η οποία, στις μέρες μας, είναι ακραία μονομερής. Και ευτυχώς, η δράση των παιδιών ήταν ανθρώπινη, ανεπιτήδευτη και όχι πονηρή και πολιτική… Αν αυτή η δράση χαρακτηρίζονταν από μονομέρεια, τότε θα έλεγαν και θα έγραφαν αυτά τα παιδιά στις εικαστικές τους δημιουργίες: «Είμαστε με το καλό μας ΝΑΤΟ και με τους Ουκρανούς, τους δημοκρατικούς. Είμαστε ενάντιοι στους Ρώσους, τους κακούς και παρανοϊκούς»! 

Γιατί, άραγε, έλλειψε αυτή η μονομέρεια απ’ αυτή την εκδήλωση, μονομέρεια που μάλιστα σήμερα είναι και της μόδας; Διότι, όπως φαίνεται, κάποιοι εκπαιδευτικοί και κάποιοι γονείς αυτής της προσπάθειας αρνούνται να παίξουν πολιτικά και κομματικά παιχνίδια και μάλιστα βάζοντας μπροστά τα αθώα παιδιά! 

Dsc 0895

Τι είπαν και τι έγραψαν και ζωγράφισαν αυτά τα παιδιά; Ότι οι λαοί της Ρωσίας και της Ουκρανίας, όπως και οποιοιδήποτε άλλοι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους. Και τι υπονόησαν αυτά τα παιδιά ζωγραφίζοντας υπέρ τής ειρήνης; Ότι τους πολέμους τούς επιδιώκουν τα συμφέροντα, τα διεθνή συμφέροντα, οι εθνικισμοί και η νοοτροπία των επεκτατισμών. 

Και ποιο ήταν το μήνυμα αυτών των παιδιών; Ήταν, «να δράσουμε, να σταματήσουν οι πόλεμοι, να σταματήσουμε να έχουμε προσφυγόπουλα στις τάξεις μας! Δεν είμαστε ρατσιστές, αλλά τα παιδιά κάθε Χώρας είναι ανάγκη να ζουν και να εκπαιδεύονται στον τόπο τους. Ναι στην ειρήνη, όχι στους πολέμους, τους οποιουσδήποτε πολέμους που ξεσπούν σ’ ολόκληρο τον κόσμο (Ισραήλ, Συρία, Παλαιστίνη, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη και αλλού) και όχι μόνο στην Ουκρανία»! 

Για τις ψυχές αυτών των παιδιών, δεν υπάρχουν καλοί και κακοί πόλεμοι. Κάθε πόλεμος είναι κακός, όπου κι αν συμβαίνει. Κάθε πόλεμος είναι καταστροφικός και έχει θύματα όχι μόνο στρατιώτες (ένστολους πολίτες) αλλά και παιδιά και νέους και μεσήλικες και γέροντες. Γι’ αυτό, λέμε ναι στην ειρήνη! Λέμε όχι στον πόλεμο! 

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα

Εκδηλώσεις
4η Γιορτή Μελιού

Με συνέπεια και υπευθυνότητα , ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Πιερίας και