email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Προβληματικά απορριμματοφόρα του Δ.Δίου-Ολύμπου προκαλούν πολλαπλές ζημιές στον τουριστικό Πλαταμώνα

διαφήμιση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΜΗΝΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. 

Μήνυση εναντίον των αρμοδίων στον Δ.Δίου-Ολύμπου κατέθεσε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πλαταμώνα, Νίκος Κωτούλας, για την τραγική κατάσταση που επικρατεί κατά τη διάρκεια αποκομιδής των απορριμμάτων σε μια περιοχή κατεξοχήν τουριστική. 

Συγκεκριμένα, παλιά απορριμματοφόρα χρησιμοποιεί ο Δήμος Δίου-Ολύμπου για την αποκομιδή των απορριμμάτων στον Πλαταμώνα. Τα απορριμματοφόρα αυτά, απ’ όπου περνούν, αφήνουν σημαντικές ποσότητες ζουμιών από τα απορρίμματα, με το αποτέλεσμα να είναι, από κάθε πλευρά, ζημιογόνο γι’ αυτή την τουριστική περιοχή. 

Plat 3

Έτσι, όταν χύνονται αυτά τα ζουμιά, το θέαμα είναι αποκρουστικό. Το βλέπουν δημότες και επισκέπτες και νιώθουν αηδία. Επίσης, οι οσμές που αναδύονται είναι απαίσιες. Το κυριότερο όμως είναι η υγεία των τουριστών, των δημοτών αλλά και των Δημοτικών Υπαλλήλων Καθαριότητας (τους οποίους ευχαριστεί μεν ο Δήμος, με δημόσιες ανακοινώσεις του, για τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι υπάλληλοι αυτοί, ωστόσο ο Δήμος τους εκθέτει σε κινδύνους όταν τους βάζει να εργαστούν σε παλιά απορριμματοφόρα τα οποία, πιθανόν, δεν συντηρούνται σωστά). Κι όλα αυτά που συμβαίνουν, αποτελούν μεγάλη δυσφήμιση για μια περιοχή που ζει, κατεξοχήν, από τον τουρισμό. 

Όσα θετικά κι αν κάνουν οι δημότες αλλά κι όσα θετικά κι αν κάνουν οι επαγγελματίες του τουρισμού σε μια περίοδο υγειονομικής κρίσης και με μειωμένη προσέλκυση επισκεπτών, το τελικό αποτέλεσμα για δημότες και επαγγελματίες του τουρισμού είναι αρνητικό όταν υπάρχει αυτό το αηδιαστικό θέαμα. 

Και βέβαια, σε μια περίοδο υγειονομικής κρίσης, σε μια περίοδο όπου πρέπει να τηρούνται οδηγίες για προσοχή και για σχολαστική καθαριότητα, έρχεται ο Δήμος Δίου-Ολύμπου και δείχνει έμπρακτα το κακό παράδειγμα. Έτσι, η υγεία των πολιτών και των τουριστών απειλείται. Και απειλείται επίσης ο τουρισμός που είναι η βασική πηγή οικονομίας και ανάπτυξης της περιοχής. 

Plata4

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου έχοντας και καινούργια απορριμματοφόρα, αλλά στέλνοντας παλιά απορριμματοφόρα στον Πλαταμώνα, δείχνει το πόσο ενδιαφέρεται για μια περιοχή που αποτελεί πηγή οικονομικού πλούτου για όλο τον Δήμο. 

Αυτή η κατάσταση, βέβαια, δεν θα μπορούσε να μείνει απαρατήρητη από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Πλαταμώνα, Νίκο Κωτούλα, γι’ αυτό και κατέθεσε μήνυση εναντίον κάθε αρμοδίου στον Δήμο Δίου-Ολύμπου. Φυσικά, προτού κατατεθεί η μήνυση, υπήρξαν διαμαρτυρίες προς τον Δήμο, χωρίς όμως αποτέλεσμα… 

Πλαταμ

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα

Δήμος Δίου - Ολύμπου
Ανακοίνωση: Κλειστό όλο το εικοσιτετράωρο τμήμα δρόμου στο Λιτόχωρο λόγω έργων ΔΕΔΔΗΕ από τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου – Στη διάθεση πεζών και οδηγών την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στις 3μμ

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζονται οι εργασίες υπογειοποίησης του δικτύου στο

Δήμος Δίου - Ολύμπου
Δήμος Δίου-Ολύμπου: Ολοκληρώθηκε η «19η Γιορτή του Αγρότη και Κτηνοτρόφου» με ημερίδα για αγροτικά & κτηνοτροφικά ζητήματα την εποχή της κλιματικής αλλαγής και μεγάλο παραδοσιακό γλέντι με τη συμμετοχή 7 συλλόγων 

Αγροτικά και κτηνοτροφικά ζητήματα την εποχή της κλιματικής αλλαγής παρουσιάστηκαν

Δήμος Δίου - Ολύμπου
Δήμος Δίου-Ολύμπου: Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Πιερίας αύριο Σάββατο στην 19η Γιορτή του Αγρότη & Κτηνοτρόφου στην Καρίτσα • Θα υπάρχει δυνατότητα λήψης δείγματος για δωρεά μυελού των οστών

Οι δράσεις του Συλλόγου Καρκινοπαθών Πιερίας θα παρουσιαστούν το Σάββατο