email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Σαν Σήμερα: Άρης Νέου Ελευθεροχωρίου- Β’ Διγενής Αιγινίου 1 – 3

διαφήμιση

Του Γιώργου Καρανικόλα 

Συνέχεια στην ιστορική αναδρομή του Διγενή Αιγινίου δίνουμε σήμερα και γυρίζουμε τον χρόνο πίσω, όταν το ημερολόγιο έδειχνε Πρωτομαγιά του 1960  .

Τότε μια ομάδα του Διγενή Αιγινίου, που απαρτίζονταν κυρίως από νεαρούς  ποδοσφαιριστές κέρδισε στο  Γήπεδο του Νέου Ελευθεροχωρίου ( παλιά ονομασία της σημερινής Μεθώνης), τον τοπικό Άρη με σκόρ 3 -1 .

Οι Αιγινιώτες ήσαν ανώτεροι και έφτασαν χωρίς να δυσκολευτούν ιδιάτερα στη νίκη απέναντι σε μια ομάδα, που από ότι φαίνεται υπήρχαν στενοί φιλικοί δεσμοί ανέκαθεν .

Μάλιστα πολλοί ποδοσφαιριστές από την μετέπειτα Μεθώνη μεταπήδησαν στις ομάδες του Αιγινίου με ποιό τρανταχτό όνομα τον Νίκο Μούμο, επί σειρά ετών βασικό στέλεχος του Αιγινιακού και τα τελευταία χρόνια Ταμίας στο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου .

Για την ιστορία τα γκόλ του νικητή 

πέτυχαν οι : Κρυσταλλόπουλος, Αγγέλου ; και Καλλιγάς, ενώ δεν γνωρίζουμε τον σκόρερ των γηπεδούχων .

Η ενδεκάδα του Διγενή : Λιόντας, Κιοσσές, Εμμανουηλίδης, Αγγέλου l, Ρούσσος,  Κουτσιόπουλος, Αγγέλου ll, Καλλιγάς, Θεοχαρόπουλος, Δαφνής, Κρυσταλλόπουλος .

Αρχείο: Γιώργου Καρανικόλα 

Στη φωτό ο χαλκέντερος αμυντικός Νίκος Μούμος ( αριστερά ), προς το τέλος της δεκαετίας του 1980, ενώ παραχωρεί συνέντευξη στον υπογράφοντα .

Ειδήσεις σε ετικέτες

Η ειδική συνεδρίαση Δ.Κατερίνης μετατράπηκε σε απολογία Κουκοδήμου

Σχετικά άρθρα