email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Σαν Σήμερα: Αιγινιακός – Πιερικό 1-3 στο Κύπελλο

διαφήμιση

Του Γιώργου Καρανικόλα 

Το ημερολόγιο έδειχνε 4 Οκτωβρίου 1989, ημέρα Τετάρτη και για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας του 9ου ομίλου της ΕΠΟ, στο Δημοτικό γήπεδο Αιγινίου ο Αιγινιακός αντιμετώπιζε τον Πιερικό σ’ ένα παιχνίδι, που από βαθμολογικής άποψης ενδιέφερε τους φιλοξενούμενους,  αφού με νίκη περνούσαν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και θα έπαιζαν με τον Παναθηναϊκό, όπως και έγινε .

Το τελικό σκόρ στο βαρύ αγωνιστικό χώρο ήταν 1-3, με τους Κατερινιώτες να αγωνίζονται στον επόμενο γύρο με τον ΠΑΟ ( 1-3 ), σ’ ένα ματς με τεράστια οικονομικά οφέλη,  αφού το γήπεδο της Κατερίνης ήταν κατάμεστο από 8.000 θεατές .

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα του Αιγινίου ήταν οτι αρχηγοί ήσαν για τον Αιγινιακό ο Νίκος Μούμος με το νούμερο 4  σήμερα Διοικητικός παράγοντας της Αιγινιώτικης ομάδας . Και του Πιερικου ο Μάκης Τερζόπουλος, ένα τεράστιος ποδοσφαιριστής, που έπαιξε ακόμα μ’ επιτυχία σε Ηρακλή και Βέροια .

Προπονητές των δύο ομάδων ήσαν : Ο Χρήστος Ναλπάντης με βοηθό τον Σάκη Χιονά για τον Αιγινιακό και Γιάννης Κωνσταντινιδης, μαζί με τον Δημήτρη Λιάπη ( Τεχνικό δίδυμο ), για τον Πιερικό  .

20231004 125630

Από τη σύνθεση του Πιερικού, αρκετοί ποδοσφαιριστές βλέπουν τα παιδιά τους σήμερα να ασχολούνται επαγγελματικά η Ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο .

Όπως του Γιώργου Γκοτζαμανίδη, του Κώστα Καραφουλίδη, του Στέργιου Γιώτσα,  του Χάρη Ιωαννίδη κ.α.

Και ακόμα η κόρη του γκολκίπερ Παναγιώτη Νάση ( επίσης τερματοφύλακας) .

Αρχείο: Γιώργου Καρανικόλα 

1) και 2 )

Το φύλλο αγώνα Αιγινιακού  – Πιερικού για το κύπελλο Ελλάδας την περίοδο 1989-90.

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα

Αθλητικά - Σπορ
Κλήση Κ14 & Κ16

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ   Κλήση Κ-14 για ΤΡΙΤΗ 22-10-2024, ώρα 15:45 ΗΛΙΚΙΑ