email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

ΣΟΚ! | Χωρίς ναυαγοσώστες οι παραλίες του δήμου Κατερίνης

διαφήμιση

Χωρίς ναυαγοσωστική κάλυψη συνεχίζουν να είναι οι παραλίες του δήμου Κατερίνης.

Σύμφωνα με την απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης ακυρώνεται η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κατερίνης αναφορικά με την έγκριση πρακτικού της διαδικασίας διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση προκήρυξης της υπηρεσίας με τίτλο “Ναυαγοσωστική κάλυψη ακτών Δήμου Κατερίνης 2021” και την κατακύρωσή του (τμήμα Α΄). (Δείτε ολόκληρη την απόφαση ΕΔΩ)

Οι λόγοι της ακυρωτικής απόφασης αναφέρονται αναλυτικά στο έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης από όπου προκύπτει πλήθος παράνομων ενεργειών επί της διαδικασίας.

Αναλυτικά:

Το συνολικό ποσό που θα διαθέσει ο Δήμος Κατερίνης στη ναυαγοσωστική κάλυψη είναι 404.000€ και ο πρώτος διαγωνισμός κατέστη άγονος.

Σύμφωνα με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η δημοτική αρχή Κατερίνης προχώρησε σε τροποποίηση της αρχικής μελέτης («σπάζοντας» δίχως σαφές πλαίσιο το διαγωνισμό σε τέσσερα τμήματα) «καθιστώντας την ουσιαστικά νέα μελέτη χωρίς όμως να ακολουθηθούν όλα τα βήματα μια νέας διαδικασίας διαπραγμάτευσης», όπως στο έγγραφο αναφέρεται.

Σύμφωνα με την ακυρωτική απόφαση της Αποκεντρωμένης «οι αλλαγές στη μελέτη έγιναν χωρίς νομικό έρεισμα και χωρίς να αιτιολογούνται» και από πλευράς του δήμου Κατερίνης δεν ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία «με συνέπεια να καταστρατηγούνται οι αρχές της διαφάνειας, της αποφυγής των διακρίσεων και της ίσης μεταχείρισης».


Όπως από τα παραπάνω γίνεται κατανοητό βρισκόμαστε στις 25 Ιουλίου και ο Δήμος Κατερίνης αδυνατεί να ολοκληρώσει τη διαδικασία ναυαγοσωστικής κάλυψης των ακτών του. Είναι σαφές πως εγείρονται ερωτήματα για την ασφάλεια των λουόμενων στις ακτές του δήμου Κατερίνης καθώς και για το τι «μέλει γενέσθαι» με τις γαλάζιες σημαίες της περιοχής.

Η διοίκηση του Δήμου Κατερίνης καλείται άμεσα: Πρώτα να δώσει λύση στο θέμα και μετά να εξηγήσει, σε δημότες και επισκέπτες, γιατί δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη τη διαδικασία όπως όμοροι δήμοι.

πηγή https://www.olympusmera.gr/

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα