email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Στα σχολεία του Ν. Πηλίου η Ζ. Μακρή παρέδωσε νερά και σχολικά είδη

διαφήμιση

Στα σχολεία του Ν. Πηλίου η Ζ. Μακρή παρέδωσε νερά και σχολικά είδη

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή συνέχισε τις επισκέψεις της σε σχολεία της Μαγνησίας και, συγκεκριμένα, της Αργαλαστής εν όψει της επαναλειτουργίας τους.

Η κα Μακρή ξεκίνησε από το Δημαρχείο Ν. Πηλίου και παρουσία του Δημάρχου κ. Μιτζικού και των Αντιδημάρχων παρέδωσε εμφιαλωμένα νερά για τις σχολικές μονάδες ενώ παραβρέθηκε και στη μεταφορά τους στο ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της Αργαλαστής. Επαρκείς ποσότητες νερού παραδόθηκαν και στο δημοτικό σχολείο μαζί με σχολικά είδη, πίνακες μαρκαδόρου, θρανία, καθίσματα, βιβλιοθήκες και ένα αναπηρικό αμαξίδιο στο ΕΕΕΚ Αργαλαστής.

Στη συνέχεια, η Υφυπουργός Παιδείας επισκέφτηκε το Νηπιαγωγείο της Μηλίνας, το οποίο μεταφέρεται προσωρινά στο Δημοτικό Σχολείο Μηλίνας, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι επισκευές και να κριθεί κατάλληλο να υποδεχτεί ξανά μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Σχολικά είδη παραδόθηκαν από την κα Μακρή και στη Δημοτική Ενότητα Μηλεών-Καλών Νερών για τα σχολεία της περιοχής και, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το αργότερο μέχρι την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου, θα διανεμηθούν στα σχολεία του Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου και σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Ν. Πηλίου εξοπλισμός και αναλώσιμα, που συγκεντρώθηκαν μέσα από τη διαδικασία που όρισε το ΥΠΑΙΘΑ για την αντικατάσταση των κατεστραμμένων υλικών στα σχολεία των πληγεισών περιοχών.

Παραμένοντας στην περιοχή Μηλεών – Καλών Νερών, η κα Μακρή έκανε αυτοψία στο 2ο Νηπιαγωγείο και το 2ο Δημοτικό, σχολικά κτήρια τα οποία είχε επισκεφτεί από τις πρώτες ημέρες των πρωτόγνωρων καταστροφών, για να διαπιστώσει την πρόοδο στις εργασίες που τα καθιστούν ασφαλή να ανοίξουν τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου.

Εμφιαλωμένα νερά και σχολικά είδη στάλθηκαν και στο Τρίκερι όπου και θα παραδοθούν στα σχολεία τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα νερά παρέδωσε αντιπροσωπεία του συνδυασμού “Θέλουμε και Μπορούμε”, του Δημάρχου και εκ νέου υποψηφίου Δημάρχου Αναστασίου Μανώλα, του δήμου Πύδνας-Κολινδρού, στο πλαίσιο έμπρακτης αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τους πληγέντες από τη θεομηνία στη Θεσσαλία.

Επίσης ευχαριστούμε θερμά την Πόπη Σκούπρα είναι γιατρός στο νοσοκομείο του Βόλου και πρόεδρος των ΑΜΕΑ Θεσσαλίας.

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα