email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Συνέντευξη με τον Λιτοχωρίτη Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο με τον Συνδυασμό «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ», Γιώργο Πίνο

διαφήμιση

Αν θέλουμε να εκλέγονται οι καλύτεροι, ας αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο ψηφίζουμε!

ΕΠΕΛΕΞΑ ΤΟΝ ΥΠΟΨ.ΔΗΜΑΡΧΟ, ΠΕΤΡΟ ΚΙΑΦΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ, ΤΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΤΟΥ, ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ

Ο Λιτοχωρίτης Γιώργος Πίνος, ένας άνθρωπος του πολιτισμού, που επί χρόνια συμβάλλει, σε πολύ μεγάλο βαθμό, στη διατήρηση και στην ανάδειξη της παράδοσης όχι μόνο στην «πόλη των θεών» αλλά και εκτός αυτής, κατέρχεται υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για τον ΔΗΜΟ-ΤΗ», με επικεφαλής τον Πέτρο Κιάφα. 

Στη συνέντευξη που ακολουθεί, μεταξύ των άλλων που αναφέρει ο Γιώργος Πίνος, ξεδιπλώνει και τις σκέψεις του για τα προβλήματα καθώς και για τα πλεονεκτήματα του Λιτοχώρου και ευρύτερα του Δ.Δίου-Ολύμπου. Και τονίζει ότι «αν θέλουμε να εκλεγεί ο καλύτερος υποψήφιος Δήμαρχος αλλά και ο καλύτερος υποψήφιος Σύμβουλος, θα πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο ψηφίζουμε».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Γιώργου Πίνου έχει ως εξής: 

*  Ποιο ήταν το κίνητρο για να κατέβετε υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023, στον Δήμο Δίου – Ολύμπου; Είναι θέμα φιλοδοξίας; 

Αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή, πολύ συνειδητά, ύστερα από έντονο προβληματισμό. Κίνητρό μου η έντονη θέληση να προσφέρω  πιο ενεργά με τις δυνάμεις μου  στη βελτίωση της καθημερινότητάς μας. Αγωνιώ, προσπαθώ και θέλω να διασφαλίσω πως τα παιδιά μας  θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν, να κάνουν όνειρα και να δημιουργήσουν σ’ αυτόν εδώ τον τόπο και όχι να φεύγουν  για ένα καλύτερο μέλλον.
Δεν υπάρχουν  ¨θα¨, δεν μας χαρίζεται τίποτα, αν δεν το διεκδικήσουμε.

*  Γιατί επιλέξατε τον κ. Πέτρο Κιάφα τον συνδυασμό του και όχι τον νυν Δήμαρχο και τον δικό του συνδυασμό; 

Επέλεξα τον Πέτρο για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, για τη σταθερότητα των απόψεων του, για τις αρχές και τις αξίες του, οι οποίες συμπίπτουν με τις δικές μου και για το όραμα που έχει για την ανάπτυξη του δήμου μας και που είναι άμεσα υλοποιήσιμο. Είναι μεγάλη η  τιμή που μου έκανε να είμαι στο ψηφοδέλτιό του με την πρότασή του. 

*  Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα στο Λιτόχωρο και ποιες λύσεις προτείνετε; 

– Η ύδρευση στο Λιτόχωρο:  Οι σωλήνες στο δίκτυο στο πάνω μέρος του χωριού είναι παλαιοί και  κατασκευασμένοι από αμίαντο. Με άλλα λόγια, χρειάζονται  άμεση αντικατάσταση.                                 Το νερό που ποτίζονται τα χωράφια, όντως δεν φτάνει για όλους, για αυτό πρέπει  να γίνεται καλύτερη κατανομή έτσι ώστε να παίρνουν όλοι νερό.  Να κατασκευαστούν δεξαμενές στο ύψος του Λιτοχώρου (όπως η δεξαμενή στο πάρκο) να μαζεύεται το βρόχινο νερό το χειμώνα και όχι να χάνεται όπως τώρα, για να υπάρχει αυτάρκεια το καλοκαίρι.                               

– Επίσης υπάρχει πρόβλημα με τους μόνιμους υπαλλήλους στο Δήμο, είναι ελάχιστοι σε σχέση με τον πληθυσμό και την έκταση του δήμου.                                                                                           

–  Έπειτα υπάρχουν δυο εμπορικοί δρόμοι στο Λιτόχωρο (σύμφωνα με τις ζώνες) η Αγίου Νικολάου & 28ης Οκτωβρίου. Στην 28ης Οκτωβρίου δεν υπάρχουν πεζοδρόμια , θέμα χρόνου είναι να θρηνήσουμε πεζούς. Πρέπει να γίνει πεζόδρομος όλος ο δρόμος και  να γίνουν πάρκινγκ αυτοκινήτων. Στην Αγίου Νικολάου απέναντι από τα καταστήματα να  δοθούν άδειες από τον δήμο για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων,  για να φιλοξενούνται περισσότεροι συντοπίτες ή τουρίστες και να απελευθερωθεί χώρος στο πεζοδρόμιο μπροστά στα καταστήματα.                                                                                                                                               

– Είναι ανάγκη να γίνει η περιφερειακή οδός του Λιτοχώρου.                                                                        – Πρέπει να δοθεί έκταση από τον δήμο για επέκταση του πολεοδομικού ιστού. Άλλο ένα διαχρονικό πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα οικόπεδα έτσι ώστε τα νέα ζευγάρια να οικοδομήσουν το σπίτι που θα ζήσουν. Με αποτέλεσμα να τεμαχίζονται τα ήδη υπάρχοντα οικόπεδα που διαμένουν και οι γονείς τους και η συγκατοίκηση να μην είναι και η ιδανική λύση.                                                             Υπάρχουνε βέβαια και άλλα πολλά προβλήματα που ταλανίζουν τους συντοπίτες μας και για αυτό το λόγο ο συνδυασμός μας είναι ανοικτός στο να ακούει  τα παράπονα των κατοίκων και να προσπαθεί να δώσει λύσεις σε αυτά.  

Εικόνα Viber 2023 08 19 11 15 49 657
Συνέντευξη Με Τον Λιτοχωρίτη Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο Με Τον Συνδυασμό «Προοπτικη», Γιώργο Πίνο 3

*  Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Λιτοχώρου; Έχουν αναδειχθεί επαρκώς; Ή όχι; 

 Το βουνό μας, ο  Όλυμπος, με όλη την ιστορία του, την μοναδική χλωρίδα & πανίδα του, τα μοναδικά δάση του, η βιοποικιλότητά του. Επίσης οι ακτές  και η θάλασσα μας, ο πνευματικός πολιτισμός των κατοίκων, η παράδοση τα ήθη και τα έθιμα.                                                                                               Η γνώμη μου είναι ότι δεν έχουν αναδειχθεί επαρκώς. Πρέπει να αξιοποιηθεί ο τόπος περισσότερο. Στην ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ έχουμε τη γνώση και τη θέληση προ πάντων να εκμεταλλευτούμε αυτά τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας. 

*  Ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος τι γνώμη έχετε για τις υπόλοιπες κοινότητες , τι πρέπει να γίνει;

Ας ξεκινήσουμε με την ενότητα Δίου, σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία και πάντοτε με τη σύμφωνη γνώμη της, πρέπει να κατασκευασθούν δρόμοι & πάρκινγκ αυτοκινήτων, γύρω από το αρχαίο θέατρο του Δίου και στον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο. Να αναδειχθούν, να προβληθούν και να προωθηθούν: το αρχαίο θέατρο του Δίου , ο αρχαιολογικός χώρος , το αρχαιολογικό μουσείο , τα μεσογειακά ψηφιδωτά, περισσότερο και στοχευμένα. Χρειάζονται έργα στην άρδευση έτσι ώστε να υπάρχει επάρκεια νερού. Αγροτικοί δρόμοι για να πηγαίνουν οι άνθρωποι με ασφάλεια στις εργασίες τους.

Στην ενότητα του ανατολικού Ολύμπου που κυρίως εξαρτάται από τον τουρισμό, πρέπει να γίνουν πολλά όπως: να γίνουν μελέτες για τον καλύτερο φωτισμό των δρόμων, να δημιουργηθούν αλλά και να επιδιορθωθούν τα πεζοδρόμια, να αναδειχθούν οι παραλίες και να προβληθούν οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον προϊόν του τουρισμού.

Εφόσον το επιτρέπει το νομικό πλαίσιο, γνώμη μου είναι να θεσμοθετηθεί, το κάθε τοπικό συμβούλιο με τον πρόεδρο του να έχει ένα σταθερό μηνιαίο οικονομικό πακέτο που θα το διαχειρίζεται για τις άμεσες ανάγκες της εκάστοτε κοινότητας.

Τέλος, πρέπει να προωθούμε και να επιβραβεύουμε τον εθελοντισμό , γιατί μόνο καλό μπορεί να κάνει στον τόπο. Οι εθελοντές είναι άνθρωποι που αγαπάνε το μέρος που μένουνε και αφιερώνουνε τον πολύτιμο τους χρόνο.     

*  Πώς πάει, μέχρι στιγμής, ο συνδυασμός «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ», στο Λιτόχωρο, αλλά και γενικά στα 12 χωριά του Δήμου Δίου Ολύμπου; 

Είναι θετική η ανταπόκριση και αυτό που διαπιστώνω προσωπικά είναι ότι έχουμε μεγάλη απήχηση στους πολίτες του Λιτοχώρου, γιατί ακούμε τις σκέψεις τους και τους προβληματισμούς τους. Τα πρόσωπα που διάλεξε ο Πέτρος έχουν προσωπικότητα και είναι άνθρωποι που μπορούν και θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους γιατί τον αγαπούν.                                                                                     Όσο για τις υπόλοιπες κοινότητες οι πολίτες έχουν ήδη αποφασίσει να συμπλεύσουν μαζί με τον Πέτρο Κιάφα ως δήμαρχο, σύμφωνα με τα όσα διαβάζω και έχω διαπιστώσει ο ίδιος από τις επισκέψεις που έχω κάνει μαζί με τον Πέτρο αλλά και μόνος μου. 

*  Πώς κρίνετε συνολικά την προσωπικότητα του κ. Κιάφα από τη μέχρι τώρα πορεία της ζωής του αλλά και από τη θητεία του ως Δημοτικού Συμβούλου, ως Αντιδημάρχου Δίου – Ολύμπου και ως επικεφαλής της ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο; 

Ο Πέτρος Κιάφας είναι στο επάγγελμα ελεύθερος επαγγελματίας, οικονομικά ανεξάρτητος, καλός οικογενειάρχης που δεν έχει ανάγκη για μια έμμισθη δημόσια θέση. Είναι άνθρωπος που ακούει και νοιάζεται  για τον πολίτη και τρέχει για να δώσει λύσεις σε όποιο θέμα προκύπτει. Πάντα  συνεπής και παρών στα δημοτικά συμβούλια διατηρώντας ένα χαμηλό προφίλ. 

Ο προηγούμενος νόμος, που ίσχυσε για τις εκλογές του 2019, έδινε τη δυνατότητα συμπλεύσεων των συνδυασμών της Αντιπολίτευσης με την εκλεγμένη Διοίκηση του Δήμου. Τι σήμαινε αυτό; Αυτό ήταν μια αφορμή για συνδυασμούς της Αντιπολίτευσης να αφομοιωθούν από το συνδυασμό της Διοίκησης και να σταματήσουν να κάνουν αντιπολίτευση, να σταματήσουν να υπηρετούν τα συμφέροντα των πολιτών αλλά να υπηρετούν τα συμφέροντα των Διοικήσεων των Δήμων. 

Το ίδιο έκαναν και κάμποσοι σύμβουλοι που ανεξαρτητοποιήθηκαν από τους συνδυασμούς τους. 

Όσοι το έπραξαν αυτό, αυτόματα έγιναν στελέχη της Διοίκησης. Και στο Δ.Δίου-Ολύμπου έμειναν ελάχιστοι Σύμβουλοι για να κάνουν αντιπολίτευση… 

Ο Πέτρος Κιάφας ήταν εκείνος που από την πρώτη στιγμή επέλεξε να μη συγχωνευθεί με τη Διοίκηση του Δήμου Δίου-Ολύμπου αλλά να κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση, να επισημαίνει τα κακώς κείμενα και να δίνει μία διαφορετική λύση για κάθε θέμα που προέκυπτε στο δήμο, προς το συμφέρον πάντα του τόπου και των πολιτών. 

*  Ποιο είναι το μήνυμά σας προς όλους τους συνδημότες σας, ενόψει των δημοτικών εκλογών; 

Σε λίγους μήνες πρέπει ο Ελληνικός Λαός να αποφασίσει ποιους θέλει να διοικήσουν τους Δήμους. Αν θέλουμε να εκλεγεί ο καλύτερος υποψήφιος, θα πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο ψηφίζουμε.

Να ζυγίζουμε τις ικανότητες του υποψηφίου, την όρεξή του να προσφέρει και την θέληση του να κάνει ό,τι μπορεί για να τοποθετήσει τα θεμέλια που θα φέρουν ανάπτυξη στον τόπο του. Ας κάνουμε αυτό αντί να επιλέγουμε τον υποψήφιο σύμφωνα με τα προσωπικά μας συμφέροντα. 

Ώρα, λοιπόν, για συλλογισμό, σωστή έρευνα και ειλικρινείς απαντήσεις.                                                      Η ευθύνη του αποτελέσματος είναι όλη δική μας…                                                                                        Το μήνυμά μου προς τους συνδημότες μου είναι:

Ζούμε σ’ έναν πλούσιο τόπο σε πόρους και πολιτισμό. Εργαζόμαστε και δημιουργούμε σ’ ένα δήμο με πλούσια ιστορική κληρονομιά και προοπτική για ανάπτυξη και πρόοδο. Επιθυμία μου είναι ο δήμος μας Δίου – Ολύμπου να ανεβαίνει όλο και καλύτερος ώστε να νιώθουμε περισσότερο υπερήφανοι που είμαστε πολίτες αυτής της ξεχωριστής περιοχής.

Για τον όμορφο αυτό δήμο πήρα την προσωπική απόφαση να συμπορευτώ με τον αξιέπαινο και έμπειρο Πέτρο Κιάφα και τα υπόλοιπα άξια στελέχη του συνδυασμού ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ στη νέα προσπάθεια για τη διοίκηση του δήμου Δίου – Ολύμπου. 

C:\Users\Γιώργος\Desktop\Στιγμιότυπο Οθόνης 2023-07-25 214243.Png

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα

Δήμος Δίου - Ολύμπου
Ανακοίνωση: Κλειστό όλο το εικοσιτετράωρο τμήμα δρόμου στο Λιτόχωρο λόγω έργων ΔΕΔΔΗΕ από τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου – Στη διάθεση πεζών και οδηγών την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στις 3μμ

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζονται οι εργασίες υπογειοποίησης του δικτύου στο

Δήμος Δίου - Ολύμπου
Δήμος Δίου-Ολύμπου: Ολοκληρώθηκε η «19η Γιορτή του Αγρότη και Κτηνοτρόφου» με ημερίδα για αγροτικά & κτηνοτροφικά ζητήματα την εποχή της κλιματικής αλλαγής και μεγάλο παραδοσιακό γλέντι με τη συμμετοχή 7 συλλόγων 

Αγροτικά και κτηνοτροφικά ζητήματα την εποχή της κλιματικής αλλαγής παρουσιάστηκαν

Δήμος Δίου - Ολύμπου
Δήμος Δίου-Ολύμπου: Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Πιερίας αύριο Σάββατο στην 19η Γιορτή του Αγρότη & Κτηνοτρόφου στην Καρίτσα • Θα υπάρχει δυνατότητα λήψης δείγματος για δωρεά μυελού των οστών

Οι δράσεις του Συλλόγου Καρκινοπαθών Πιερίας θα παρουσιαστούν το Σάββατο