τα νέα της Πιερίας, Κατερίνη

email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

«Τέλος» οι συναλλαγές με μετρητά για ποσά άνω των 500 ευρώ – Ποια τα πρόστιμα

διαφήμιση

Η νέα διάταξη που ψηφίστηκε στη Βουλή βάζει «τέλος» στις συναλλαγές άνω των 500 ευρώ με μετρητά, και μάλιστα οι παραβάτες θα έρχονται αντιμέτωποι με «τσουχτερό» πρόστιμο.

Συγκεκριμένα, το ύψος του προστίμου θα είναι ίσο με το διπλάσιο του ποσού που πληρώθηκε με μετρητά.

Για παράδειγμα, η αγορά ενός αγαθού το οποίο κοστίζει 800 ευρώ, αν γίνει με μετρητά, τότε ο παραβάτης θα κληθεί να πληρώσει ως πρόστιμο το διπλάσιο της τιμής του, δηλαδή 1.600 ευρώ.

Η πώληση αγαθών σε ιδιώτες εξοφλούνται αποκλειστικά με χρήση κάρτας για ποσά άνω των 500 ευρώ, χωρίς να επιτρέπεται η εξόφληση με μετρητά, αναφέρει χαρακτηριστικά η διάταξη.

Ακολουθήστε τον odigos-pierias.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Πιερίας.

Ειδήσεις σε ετικέτες

Χιλιάδες πολίτες στην Κατερίνη τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών – Συγκλονιστικές ομιλίες από τη μητέρα, τον αδελφό και τον σύζυγο της Αθήνας. (Βίντεο)

Σχετικά άρθρα

Διάφορα
Κληρονόμοι από την Κατερίνη, δικαιώθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, που τους ζητούσαν να επιστρέψουν αχρεωστήτως καταβληθείσες παροχές καθώς κρίθηκε ότι η επιστροφή τους θα επιφέρει σοβαρές δυσμενείς επιπτώσεις στην αξιοπρεπή διαβίωσή τους.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με πρόεδρο τον Μιχαήλ