email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

“Τα 2 Μ του στην άκρη του κόσμου” ένα παραμύθι για την αξία της φιλίας

διαφήμιση

Το παραμύθι “Τα 2 Μ στην άκρη του κόσμου” συμβάλλει στη συναισθηματική ωρίμανση των παιδιών. Με αυτό τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να αναγνωρίσουν, να κατανοήσουν και να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους. Επίσης, τα παιδιά δουλεύουν τους πραγματικούς τους φόβους και τις εσωτερικές τους συγκρούσεις.

Το παραμύθι αποτελεί ένα μέσο, ώστε το παιδί να αποφορτιστεί από το άγχος και τις πιέσεις της καθημερινότητας, καθώς οι ιστορίες μεταφέρουν το παιδί σε μαγικούς κόσμους και τοποθεσίες, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα τη φαντασία τους.

Το παραμύθι “Τα 2 Μ του στην άκρη του κόσμου ” τονίζει ότι η αξία της φιλίας στα παιδιά είναι μεγάλη, γιατί δημιουργείται ένα προστατευτικό περιβάλλον το οποίο προσφέρει συναισθηματική ασφάλεια στο παιδί.

Το παιδί έτσι αναγνωρίζει, επιπλέον, τη σημασία της αίσθησης του ανήκειν. Μαθαίνει, δηλαδή, να συνεργάζεται με τα υπόλοιπα παιδιά.

Η εικονογράφηση είναι υπέροχη και σε ηρεμεί, γεμάτη χρώματα αισιοδοξίας και χαράς.

Στο παραμύθι το παιδί μαθαίνει με τον πιο ευφάνταστο τρόπο να διακρίνει το καλό από το κακό. Καποιοι πιστεύουν ότι πρέπει να παρουσιάζουν στα παιδιά τους μόνο τις ευχάριστες στιγμές, με την πεποίθηση ότι τα προστατεύουν.

Ωστόσο, το κακό υπάρχει παντού όπως το καλό και τα παιδιά πρέπει να είναι θωρακισμένα ώστε να βρουν διεξόδους στις δύσκολες στιγμές. Τα παραμύθια καταφέρνουν να μεταδώσουν στα παιδιά το μήνυμα ότι ο αγώνας εναντίον των δυσκολιών είναι αναπόφευκτος, όμως με προσπάθεια, υπομονή και εσωτερική εμπιστοσύνη, το παιδί μπορεί να ανταπεξέλθει με τον καλύτερο τρόπο.

«Τα παραμύθια είναι κάτι παραπάνω από αληθινά. Όχι μόνο επειδή μας λένε πως υπάρχουν δράκοι αλλά επειδή μας λένε πως μπορούμε να τους νικήσουμε.»

NeilGaiman

Οπισθόφυλλο – Τα 2 Μ στην άκρη του κόσμου

Η μικρή Μάγια συναντά τον Ματσαμουρέλιο, τον νάνο που ταξιδεύει μέσα στα όνειρα των παιδιών, και ξεκινά ένα ταξίδι ως την άκρη του κόσμου μαζί με τον φίλο της, τον Μιχάλη.

Μια αποστολή και τέσσερα Τραπουλόχαρτα… Τα μικρά κιεργατικά Μπράουνι, ο καλόκαρδος αλλά ζημιάρης Κιλμούλης, ο ερωτευμένος βασιλιάς Όμπερον και η Ονάχ που ζει στο δάσος της Λησμονιάς με τις χίλιες πυγολαμπίδες, ο γίγαντας Μπούγκουλ και ο Σύλας, ο δράκος, είναι μερικά μόνο από τα πλάσματα που θα συναντήσουν στον δρόμο τους.

Με τις μαγικές ξυλομπογιές τους ζωγραφίζουν νέους κόσμους, μαθαίνουν την αξία της φιλίας, της αγάπης προς τους άλλους αλλά και προς τη φύση αλλά και το ότι δεν πρέπει να κρίνουμε τους συνανθρώπους μας από την εξωτερική τους εμφάνιση. Ταξιδεύουν στους δρόμους της φαντασίας τους αλλά και στον δρόμο προς την πνευματική ωρίμανση και ξεκινούν με νέα εφόδια την περιπέτεια της ζωής τους.

Τα 2 Μ στην άκρη του κόσμου

Από τις εκδόσεις Υδροπλάνο.

H Μαγδαληνή Γαϊτανίδου γεννήθηκε στην Κατερίνη της Πιερίας. Σπούδασε Eλληνική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε σχολεία της μέσης εκπαίδευσης. Είναι δημιουργός και διαχειρίστρια του ιστολογίου Φιλολογικές Σελίδες για το Γυμνάσιο. Έχει γράψει την ποιητική συλλογή Μικρές Ιστορίες της Νύχτας (Εκδόσεις Αποστακτήριο, 2021) και ποιήματά της έχουν φιλοξενηθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και συλλογικά έργα. Ασχολείται με τη φωτογραφία και αγαπά ιδιαίτερα τον κινηματογράφο, τη μουσική και τα ταξίδια.

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα