email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Το έλα … Να δεις στα προζύμια της Ιωαν. Μαγούδη

διαφήμιση

Το έλα … Να δεις στα προζύμια της Ιωαν. Μαγούδη

Του Γιώργου Καρανικόλα 

Μέχρι στις 5:00 το πρωί διήρκεσε ο εορτασμός των  “προζυμιών  για τον γάμο της Ιωάννας Μαγούδη, με τον εκλεκτό … της “καρδιάς” της Σάκη Βούρα, που θα γίνει αύριο Σάββατο στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Αιγινίου στις 6:00 και ακολούθως θα πραγματοποιηθεί η βάφτιση της μικρής τους κόρης .

 Ενώ στην συνέχεια οι καλεσμένοι θα μεταβούν στον Κολινδρό για τη δεξίωση .

Χθές λοιπόν παίχτηκε το α’ ημιχρόνο, για να χρησιμοποιήσω ποδοσφαιρικό όρο, μιας και ο γάμος έχει “αθλητικό χρώμα” .

Καθώς ο μεν Πατέρας της νύφης υπήρξε για πολλά χρόνια παράγοντας στα Διοικητικά συμβούλια της Δόξας Αιγινίου και του Αιγινιακού, ο δε αδερφός της Ιωάννας Στέφανος Μαγούδης ήταν πρώην ποδοσφαιριστής και νύν χορηγός της ομάδας του Αιγινίου .

Ενώ και ο γαμπρός Σάκης είναι θερμός οπαδός του Αιγινιακού και πάντα παρών τις εκδηλώσεις του συλλόγου, εκτός … από το αυριανό φιλικό με τον Ερμή Εξοχής  λόγω … ανωτέρας βίας, ελέω της τελετής του μυστηριου , μάλιστα άπαντες σύν τον θείο Μιχάλη Μαγούδη είναι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας του Αιγινιώτικου συλλόγου .

Αναφορικά με το χθεσινό βράδυ έγινε ένας πραγματικός χαμός, σ’ ένα ατέλειωτο γλέντι,  και αφού πρώτα έγιναν κατά γράμμα τα έθιμα των “προζυμιών”, ενώ ο ουρανός το Αιγινίου έγινε μέρα, με τα πολλά πυροτεχνήματα, που ρίχθηκαν  θυμιζόντας … ανάσταση .

Πάνω από 300 προσκεκλημένοι – συγγενείς και φίλοι των δύο συμπεθεριών – βρέθηκαν στο σπίτι της νύφης, που σημειωτέον δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να χορεύει, και για να χωρέσουν όλοι χρειάστηκε ν’ αποκλειστούν όλοι οι παρακείμενοι δρόμοι .

Το “θερμόμετρο της διασκέδασης” χτύπησε “κόκκινο”, στο λαϊκό πρόγραμμα, φρόντισαν γιαυτό ο Σάκης Χυτίδης στο μπουζούκι – τραγούδι και ο Γιώργος Χριστοδούλου στο αρμόνιο – τραγούδι .

Απ’ όλα είχε …ο  “μουσικός μπαχτσές”, αφού η αεικίνητη μητέρα της Ιωάννας, Μαρία είχε μεριμνήσει για την παρουσία ποντιακού προγράμματος, που επιμελήθηκαν μ’ επιτυχία οι: Άρης Μιχαηλίδης στη λύρα, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος στο τραγούδι και Νίκος Παπαϊωάννου στο νταούλι, μάλιστα η ίδια έκλεψε την παράσταση με τις χορευτικές ικανότητες και όχι μόνο .

Ο Αθλητικός συντάκτης Γιώργος Καρανικόλας τρείς φορές χόρεψε το αγαπημένο του διαχρονικό ζεϊμπέκικο η “θάλασσα και ο ουρανός”, εν μέσω ζεστών επιδοκιμασιών .

Συγκινημένος ο Πατέρας Νίκος περνούσε απ’ όλα τ’ τραπέζια για τις καθιερωμένες ευχές .

Η λήξη “συναγερμού” σήμανε κατά τις 5:00  πρωινή ώρα, ύστερα από την σωρεία των παραινέσεων των τελευταίων εναπομεινανάντων στον Σάκη Χυτιδη, που λόγω της άρρηκτης φιλίας του με τον γαμπρό Σάκη δεν έλεγε να πεί …καλημέρα.

Η συνέχεια… αύριο .

 Στα παιδιά ευχόμαστε η ώρα η … καλή .

 Στη κουμπάρα Νικολέττα Ζηβαρίδου και στους νονούς Ηρώ Παυλοπούλου και Στέφανο Μαγούδη πάντα άξιους και στα δικά τους ! .

Στις φωτο : στιγμιότυπα από τα “προζύμια”  . 

Img 3Baf5B597Cad522D420C6C20597C783A V
20230824 203512
20230825 000542
20230825 010034
20230825 011640

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα