email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Το πρόβλημα με την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου: ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΙ, Η ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΧΡΟΝΟΤΡΙΒΕΙ ΚΑΙ Η ΠΙΕΡΙΑ ΜΑΡΑΖΩΝΕΙ (φωτο-βίντεο)

διαφήμιση

Μια ακόμα ενημερωτική συνάντηση για τα ζητήματα που προκύπτουν από τις παρακαμπτήριους και περιορισμένου πλάτους διαδρομές λόγω των έργων που υλοποιεί η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, στο εθνικό οδικό δίκτυο στο ύψος της Πιερίας, με αποτέλεσμα η καθυστέρησή τους να δημιουργεί προβλήματα στην τουριστική και όχι μόνο προοπτική του Νομού, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Απριλίου 2023 με πρωτοβουλία των ξενοδοχειακών και τουριστικών φορέων.

  Της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας, της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων και του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Πιερίας.

  Οι οδικές αυτές παρεμβάσεις σε διάφορα σημείου της εθνικής οδού δημιουργούν χρονίζοντα κυκλοφορικά προβλήματα με το σημαντικότερο στην υπογειοποίηση της Κατερίνης, όπου η λύση του δεν προβλέπεται άμεσα και αφορά την υλοποίηση μέτρων πυρασφάλειας. 

  Με αποδοχή από πλευράς του Αυτοκινητόδρομου ότι το πρόβλημα στο σύνολό του δεν θα επιλυθεί άμεσα, δημιουργώντας δυσκολίες διέλευσης οχημάτων ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο, εξετάστηκαν ημίμετρες λύσεις. Την εταιρεία εκπροσώπησε ο διευθυντής λειτουργίας, Δημήτριος Μανταλόζης, ο οποίος απάντησε σε θέματα συγκοινωνιακών επιλογών στο υφιστάμενο πρόβλημα και εκ της θέσης του δεν είχε τη δυνατότητα να τοποθετηθεί σε ζωτικής σημασίας θέματα, σχολιάζοντας ότι η τελική ευθύνη συμβασιακού εργολαβικού χαρακτήρα έγκειται στην αρμοδιότητα του δημοσίου. 

  Είναι άξιο απορίας γιατί στη συνάντηση δεν παρέστη υψηλόβαθμος εκπρόσωπος της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, ο οποίος θα απαντούσε σε ερωτήματα πέρα των συγκοινωνιακών ρυθμίσεων. 

Dsc 2520
Dsc 2523
Dsc 2525
Dsc 2529
339468221 3414052585475572 2594552913922004503 N
Dsc 2530
Dsc 2533
Dsc 2535
Dsc 2538
Dsc 2539
Dsc 2541
Dsc 2544
Dsc 2545
Dsc 2554
Dsc 2558
Dsc 2562

  Τη όλη διαδικασία συντόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Ηρακλής Τσιτλακίδης, ο οποίος για μια ακόμα φορά εξέφρασε την αγωνία του παραγωγικού και αναπτυξιακού κόσμου της Πιερίας και ιδιαίτερα των τουριστικών επιχειρήσεων, επισημαίνοντας: «Ασφαλώς επικροτούμε τα έργα που συμβάλλουν στην ασφαλή διέλευση, αλλά δεν επιθυμούμε τα έργα αυτά να καταστρέφουν τις επιχειρήσεις μας. Τέτοιες παρεμβάσεις δεν είναι δυνατό να προχωρούν χωρίς διαβούλευση και προγραμματισμό με τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς της περιοχής μας. Η οικονομία του Νομού μας στηρίζεται στον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα, οι οποίοι όσο το θέμα που μας απασχολεί δεν επιλύεται   πλήττονται ολοένα και περισσότερο. 

  Επίσης επειδή εμείς στηριζόμαστε ιδιαίτερα και στον οδικό τουρισμό, τους θερινούς μήνες αυτοί οι περιορισμοί μας ζημιώνουν σημαντικά. Διαβάζοντας ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, με έκπληξη διαπιστώνω ότι από τα 27 συνολικά σημεία που εκτελούνται έργα στα όρια της εταιρείας, τα 13 υλοποιούνται στην Πιερία και από αυτά τα 9 από την Κατερίνη μέχρι το Κλειδί. 

  Περιμένουμε από τους εκπροσώπους της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου τις απόψεις και τις προτάσεις που θα μας δώσουν τις αναγκαίες λύσεις γιατί η Πιερία δεν αντέχει άλλο.»

  Στη συνάντηση τοποθετήθηκαν οι νυν και πρώην Βουλευτές Πιερίας, οι Δήμαρχοι Κατερίνης και Δίου-Ολύμπου και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων. 

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα