email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Χωρίς μπάντα η παρέλαση για την απελευθέρωση της Κατερίνης… Γιατί;

διαφήμιση

Χωρίς τον Δήμαρχο, χωρίς Αναπληρωτή Δήμαρχο αλλά και χωρίς μπάντα η παρέλαση για την απελευθέρωση της Κατερίνης… Γιατί; 

Οι τοπικές αλλά και οι εθνικές επέτειοι δεν είναι ούτε εκδηλώσεις προβολής των τοπικών αρχόντων, δεν είναι όμως ούτε και τυπικές εκδηλώσεις, προπαντός δεν είναι αγγαρείες. Είναι εκδηλώσεις που πρέπει να σεβόμαστε όλοι, είτε είμαστε άρχοντες, είτε είμαστε πολίτες. Είναι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης προς τους πεσόντες οι οποίοι θυσιάστηκαν για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι. 

Το σχόλιο αυτό γίνεται με αφορμή την παρέλαση της 16ης Οκτωβρίου 2023. 

ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ, ΝΤΑΝΤΑΜΗ

Από την παρέλαση αυτή έλειπε όχι μόνο ο απερχόμενος Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος. Έλειπε και ο Αναπληρωτής Δήμαρχος, Γιώργος Νταντάμης. Ευτυχώς, τη Δημοτική Αρχή εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Κατανάς. Δεν γνωρίζουμε τους λόγους που, Κουκοδήμος και Νταντάμης, απουσίαζαν ταυτόχρονα, γι’ αυτό και αναμένουμε τις δημόσιες εξηγήσεις τους προς τους δημότες. 

Έλειπαν, άραγε, από την πόλη; Αν ναι, γιατί; Ήταν στην Αθήνα ή αλλού για δικούς τους ή άλλους λόγους; Ήταν, μήπως, ασθενείς; Ή μήπως, όπως ψιθυρίζουν κάποιοι πολίτες, επειδή ο Συνδυασμός «Εκκίνηση» έχασε στις εκλογές με μεγάλη διαφορά από τον Συνδυασμό «Δήμος Πρότυπο», θεώρησαν ότι δεν έχει νόημα πλέον να είναι παρόντες στην παρέλαση για την απελευθέρωση της Κατερίνης; 

Όμως, όποια κι αν ήταν η αιτία της απουσίας τους, θεωρούμε ότι θα πρέπει να δώσουν δημόσιες εξηγήσεις, όχι προς εμάς βέβαια, αλλά προς τους δημότες. Εννοείται, δεν είναι και υποχρεωτικό να δώσουν τις εξηγήσεις τους. 

Ανεξάρτητα όμως από τους λόγους απουσίας των κυρίων Κουκοδήμου και Νταντάμη κατά τις πρόσφατες εκδηλώσεις επετείου για την απελευθέρωση της Κατερίνης, μας ήρθε στο μυαλό ένα γεγονός πριν από 17 χρόνια. 

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΜΟΙΡΙΔΗ

Θυμόμαστε ότι το 2006, στις 16 Οκτωβρίου, ο τότε Δήμαρχος Κατερίνης, Γιάννης Αμοιρίδης, αν και είχε πολύ πρόσφατα χάσει στις τότε εκλογές (από τον Σάββα Χιονίδη), εντούτοις παρουσιάστηκε κανονικά στις εκδηλώσεις επετείου για την απελευθέρωση της Κατερίνης. Ήταν παρών όχι μόνο στην επίσημη Δοξολογία. Ήταν παρών και στην παρέλαση. 

Αυτή θεωρούμε ότι ήταν μια αξιοπρεπής στάση του τότε απερχόμενου Δημάρχου. Ο Γιάννης Αμοιρίδης, παρά την πρόσφατη πικρία του, δεν συνέδεσε εκείνη την πολύ πρόσφατη ήττα του ούτε με τις εκδηλώσεις επετείου για την απελευθέρωση της Κατερίνης, ούτε όμως και με τις εκδηλώσεις επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Δεν τα παράτησε. 

Οι πολίτες, βλέποντας τότε, συνολικά, την αξιοπρεπή στάση του Γιάννη Αμοιρίδη, τον εκτίμησαν δεόντως. Γι’ αυτό και τον τίμησαν, δύο ακόμη φορές, εκλέγοντάς τον ως Βουλευτή Πιερίας. Τον εξέλεξαν Βουλευτή το 2007, δηλαδή μερικούς μήνες μετά από την ήττα του στον Δήμο Κατερίνης, και μάλιστα τον εξέλεξαν ως πρώτο Βουλευτή. Τον επανεξέλεξαν όμως και το 2009. 

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΧΩΡΙΣ …ΜΠΑΝΤΑ! 

Τι άλλο παρατηρήσαμε ότι έλειπε από τις φετινές εκδηλώσεις επετείου για την απελευθέρωση της Κατερίνης; Έλειπε και η μπάντα. Αν δεν μας απατάει η μνήμη μας, τα τελευταία χρόνια, η μπάντα δεν είχε λείψει ποτέ. 

Μέχρι και από την Καλαμαριά, μας είχαν φέρει μπάντα για να συμμετέχει στην παρέλαση και να δίνει ρυθμό στη νεολαία που παρήλαυνε. Κι όμως, αυτή τη φορά, στις 16 Οκτωβρίου 2023, έλειψε και η μπάντα. 

Ίσως να πει κάποιος· μικρό το κακό… Και βέβαια, δεν θα χαθεί ο κόσμος, εάν λείπει η μπάντα… Κάποιες φορές όμως, πολλά μικρά κακά μπορούν, ενδεχομένως, να φέρουν ένα μεγαλύτερο κακό. Και υπάρχουν φορές που η λεπτομέρεια μπορεί να κάνει και την τελική διαφορά. Το να λείπει η μπάντα, νομίζουμε ότι είναι κάτι που πρέπει να του δώσουμε σημασία. 

Δεν γνωρίζουμε γιατί, αυτή τη φορά, έλειψε η μπάντα. Και νομίζουμε ότι ο Γιάννης Ντούμος, ο νέος Δήμαρχος Κατερίνης, που αναλαμβάνει καθήκοντα από 1/1/2024, θα δει και το θέμα αυτό, όπως νομίζουμε ότι θα δει και κάμποσα άλλα θέματα, τα οποία ναι μεν μπορεί να φαίνονται μικρά αλλά έχουν κι αυτά τη μικρή τους σημασία ή τη μεγάλη σημασία τους. 

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα