email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

2001-02 : Άνοδος του Αιγινιακού στη Δ’ Εθνική κατηγορία !

διαφήμιση

Του Γιώργου Καρανικόλα 

Τη σεζόν 2001-02 ο Αιγινιακός στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας κατετάγη δεύτερος, αλλά στα  πλέι οφ των τεσσάρων ομάδων της κορυφής του βαθμολογικού πίνακα , κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για την Δ’ εθνικη κατηγορία, με Προπονητή τον παλιό άσσο το Αιγινιακού, του Πιερικού και της Κοζάνης Σωτήρη Χατζηγιοβανάκη, ο οποίος για 2η φορά επιτυγχάνει κάτι παρόμοιο ( η πρώτη ήταν την περίοδο 1995-96, και μάλιστα αήττητος ) .

Η ομάδα του Αιγινίου ξεκίνησε άσχημα την διαδικασία των μπαράζ με τον Εθνικό Κατερίνης, αφού στο πρώτο παιχνίδι στο Αιγίνιο ήρθε ισόπαλη χωρίς τέρματα .

Στη ρεβάνς του γηπέδου του Σιδηροδρομικού σταθμού έχασε με 2-0 .

Και ενώ οι περισσότεροι πίστεψαν ότι χάθηκε το … τρένο για την επόμενη κατηγορία η αρνητική κατάσταση ανατράπηκε μ’ αντεπίθεση διαρκείας, στην τρίτη και τελευταία πράξη, που έγινε ξανά στην κωμόπολη της Βόρειας Πιερίας, το σύνολο του Σωτήρη Χατζηγιοβανάκη κέρδισε με 3-0 τους Κατερινιώτες και εξασφάλισε την … βίζα ανόδου .

Την συγκεκριμένη περίοδο ανέβαιναν δύο ομάδες με τον Ατρόμητο Κατερίνης να σπάει την έδρα του πρωτοπόρου  Κεραυνου Μακρυγιάλου και παρότι τέταρτος στην βαθμολογία και ν’ καταλαμβάνει την άλλη προνομιούχο θέση  .

Στον τελικό οι Αιγινιώτες στο “πυρακτώμενο” και κατάμεστο απο φιλάθλους γήπεδο τους, έχοντας κεκτημένη ταχύτητα από νωρίς έγειραν την … πλάστιγγα της … νίκης πρός το μέρος τους, με γκόλ του Νίκου Μπαμπέτα, Παύλου Προβατίδη και Κώστα Σερδάρη 

( αείμνηστος ) .

Ακολούθησε αμέσως μετά ο αγώνας στο για τον τίτλο του υπερπρωταθλητή στο Δημοτικό σταδιο Κατερίνης, με τον Ατρομητο Κατερίνης, χωρίς βαθμολογικό αντίκτυπο, με την ομάδα του Μυλαύλακου να επικρατεί με 1-0 .

Έτσι η παρθενική παρουσία του υπό του κ.  Κώστα Παραλυκίδη Διοίκηση  του συλλόγου συνδυάστηκε με επιστροφή του Αιγινιακού στη Δ’ εθνική κατηγορία .

20230430 071135
20230518 070911
20230714 145501

Αρχείο : Γιώργου Καρανικόλα 

1 ) : Ο γκολκίπερ  Γιάννης Φιρινίδης .

2 ) : Αφιέρωμα  της εφημερίδας “Αθλητική Μακεδονίας Θράκης”, για την επιτυχία του Αιγινιακού, με την συνδρομή του Γιώργου Καρανικόλα  .

3 ) : Ο ταλαντούχος δεξιός μπάκ Λάμπρος Παπαργυρίου, που διακρίθηκε ιδιαίτερα στο πρωτάθλημα, με συνέπεια το προσεχές καλοκαίρι να μεταγραφεί στον Ποσειδώνα Νέων Πόρρων  .

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα

Αθλητικά - Σπορ
Κλήση Κ14 & Κ16

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ   Κλήση Κ-14 για ΤΡΙΤΗ 22-10-2024, ώρα 15:45 ΗΛΙΚΙΑ