email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Παγκόσμια ημέρα της μέλισσας σήμερα

διαφήμιση

Η 20η Μαΐου γιορτάζεται κάθε χρόνο ως Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας, με απόφαση του ΟΗΕ, έπειτα από πρόταση της Ένωσης Σλοβένων Μελισσοκόμων, για να υπομνησθούν στην παγκόσμια κοινή γνώμη τα οφέλη της μελισσών και των λοιπών επικονιαστών στον άνθρωπο, το περιβάλλον και τον πολιτισμό και να προωθηθούν δράσεις για την προστασία τους.

Η συνεισφορά της μέλισσας στην ανθρωπότητα και την επιβίωσή της είναι παγκοίνως αναγνωρισμένη. «Αν οι μέλισσες εξαφανιστούν, το ανθρώπινο είδος θα εξαφανιστεί μέσα σε τέσσερα χρόνια» φέρεται να έχει δηλώσει ο Αλβέρτος Αϊνστάιν.

Ο πολυτιμότερος λοιπόν επικονιαστής και προστάτης της βιοποικιλότητας του πλανήτη είναι γένους θηλυκού… ζει σε μά γυναικοκρατούμενη άψογα δομημένη κοινωνία όπου τα ελάχιστα αρσενικά χρησιμεύουν μόνο για την αναπαραγωγή!

Μέλισσα1 2

Η πολυαγαπημένη μου εργάτρια αμέσως σχεδόν μετά τη γέννησή της αναλαμβάνει το πρώτο της καθήκον… που είναι να καθαρίζει και να προετοιμάζει τα κελιά για κάθε λογής χρήση, κατόπιν μεγαλώνοντας, με χαρακτηριστική πειθαρχία και ανάλογα με τι ικανότητές της αλλάζει καθήκοντα ώσπου φτάνει στο τελικό στάδιο και εργάζεται ως τροφοσυλλέκτρια!

Μια μορφή ζωής που ζει μόνο για να εργάζεται και με το έργο της να προσφέρει σε όλες τις υπόλοιπες μορφές ζωής!

Σύμφωνα με τη Διακυβερνητική Επιστημονική Επιτροπή του ΟΗΕ για τη Βιοποικιλότητα (IPBES), οι επικονιαστές έχουν μειωθεί έως και 3/4 στην Ευρώπη τα τελευταία 30 χρόνια. Παρόλο που η ακριβής αιτία για τη μείωση αυτή είναι ασαφής, πολλοί επιστήμονες επισημαίνουν ως αυτουργό την αύξηση των νεονικοτινοειδών παρασιτοκτόνων.

Η επιλογή της 20ης Μαΐου ως Παγκόσμιας Ημέρας Μέλισσας συμπίπτει με τη γέννηση το 1734 του σλοβένου ζωγράφου και μελισσοκόμου Άντον Γιάνσα, που θεωρείται ένας από τους πιονιέρους της σύγχρονης μελισσοκομίας.

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα