email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Σάλος στο Δ.Σ Κατερίνης για την εκλογή του Συμπαραστάτη – Υποψήφια κατήγγειλε “εκλεκτή” και παραιτήθηκε!

διαφήμιση

Σάλος στο Δ.Σ Κατερίνης

Εν μέσω καταγγελιών, ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στο δήμο Κατερίνης. Με 24 ψήφους (αποκλειστικά και μόνο των δημοτικών συμβούλων της συμπαράταξης Κουκοδήμου-Νταντάμη) το νέο θεσμό θα υπηρετήσει η δικηγόρος Ελένη Αθανασιάδου.

Ωστόσο τη διαδικασία επισκίασε η καταγγελία μίας εκ των έξι υποψηφίων και συγκεκριμένα της κ. Σοφίας Αρβανίτη, η οποία στην ολιγόλεπτη τοποθέτηση που είχαν στη διάθεσή τους οι υποψήφιοι πριν από την ψηφοφορία, ανέβηκε στο έδρανο του προεδρείου και προχώρησε, ενώπιον του δημάρχου και σύσσωμου του δημοτικού συμβουλίου σε μια ,άνευ προηγουμένου δήλωση παραίτησης, καταγγέλλοντας ότι υπήρξε αυτήκοος μάρτυρας συνομιλίας από την οποία προέκυπτε συγκεκριμένη «γραμμή» για υποψήφιο άτομο και ως εκ τούτου, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κ. Αρβανίτη, αποφάσισε να απέχει από τη διαδικασία και να αποσύρει την υποψηφιότητά της.

Μάλιστα, όταν ζητήθηκε από το Θανάση Λιακόπουλο να γίνει περισσότερο σαφής, απάντησε ότι δεν θέλει να δημιουργήσει προβλήματα σε συναδέλφους που δέχονται πιέσεις.

Η ίδια πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε περισσότερο αναλυτική αργότερα σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις για τον ποιον άκουσε να λέει ότι η “γραμμή” είναι συγκεκριμένο πρόσωπο.

Πηγή αναφέρει μάλιστα ότι σε περίπτωση που υπήρχαν διαρροές στις ψήφους της συμπολίτευσης, θα υπήρχαν και… συνέπειες!

Πάντως εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι κάποιοι που είχαν μάλιστα δώσει και το λόγο τους στην κ. Αρβανίτη έκαναν την καρδιά τους… πέτρα και ψήφισαν στοιχισμένοι στη «γραμμή».

Όσον αφορά τις ψήφους συγκέντρωσαν: Αθανασιάδου 24, Ναβροζίδου 10, Δίντσης 3, Μιχαηλίδου 2, Καραισκος 0.

Από τη διαδικασία απείχε ο Νίκος Τσουπέης της Λαϊκής Συσπείρωσης ενώ απών ήταν ο Βαγγέλης Κήπου. Διαδικτυακά συμμετείχαν οι Πουλιού, Γραμματικόπουλος και Παπαδόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αρχή της δια ζώσης συνεδρίασης στην οποία, σημειωτέον, απαγορεύτηκε η δημοσιογραφική κάλυψη για λόγους… covid, τηρήθηκε με πρόταση του Τάκη Λεμονόπουλου, ενός λεπτού σιγή για τα θύματα πολέμου στην Ουκρανίας.

πηγή /www.olympusmera.gr

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα