email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Αξιολόγηση του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού, από τον επιχειρηματία και τοπικό σύμβουλο Αθανάσιο Κρομμύδα

Πύδνας
διαφήμιση

Σήμερα μετά από καιρό θα γράψω για κάτι που με προβληματίζει και απασχολεί ως Άνθρωπο σκεπτόμενο, ως δημότη και ως θεσμικό όργανο του τοπικού συμβουλίου της κοινότητας μου και κυριότερα ως επαγγελματία του Δήμου Πύδνας Κολινδρού…

Η θεσμική μου θέση μου δίνει το δικαίωμα αλλά και τη δυνατότητα να είμαι πιο κοντά στην διαχείριση της καθημερινότητας του Δήμου μας με αποτέλεσμα να βλέπω διάφορα που δεν μου αρέσουν και δεν αρέσει και σε πολλούς από εσάς που μου τα μεταφέρετε καθημερινά!
Επειδή τυχαίνει να κινούμε λόγο εργασίας στον Δήμο και τοπικά στην έδρα του Δήμου, βλέπω ακούω και φιλτράρω καθημερινά πληροφορίες σε οτι έχει να κάνει με την διαχείριση της καθημερινής εργασίας από μερίδα δημοτικών υπαλλήλων.  Μπορεί αυτά που θα γράψω να ενοχλήσουν κάποιους αλλά προσωπικά εμένα ως  επιχειρηματία και υπεύθυνο επιχείρησης με υπαλλήλους εδώ και 25 χρόνια με ενοχλούν αφάνταστα κάποια πράγματα!!!!
Λοιπόν έχω μια άποψη για μερίδα δημοτικών υπαλλήλων λέω μερίδα γιατί η ανάρτηση μου δεν είναι σκούπα, εκτιμώ ανθρώπους του Δήμου που παράγουν και προσπαθούν καθημερινά για την εύρυθμη λειτουργία του και εργάζονται με αφοσίωση και πράγματι ο καθένας από αυτούς με τη συμπεριφορά τους είναι
υπεύθυνος για τον τρόπο με τον οποίο οι Δημότες αλλά και ο υπόλοιπος κόσμος, βλέπουν και αντιλαμβάνονται την
σύγχρονη δημόσια διοίκηση στον Δήμο και στην Ελλάδα!!!

Οι δημόσιοι υπάλληλοι του Δήμου ως εκτελεστές της βούλησης του κράτους είναι επιφορτισμένοι
-εκ της αποστολής τους- να υπηρετούν το λαό του Δήμου, τη συνταγματική τάξη και τη
δημοκρατία. Ο υπάλληλος κατά την άσκηση της υπηρεσίας του δεν ενεργεί ως άτομο
αλλά ως υπηρέτης της βούλησης  των πολιτών του Δήμου. Η προστασία δημόσιου συμφέροντος αποτελεί τον κύριο πυρήνα της δράσης των δημοσίων υπηρεσιών αλλά και κάθε
υπαλλήλου. Η διοίκηση του Δήμου έχει υποχρέωση την αποκλειστική επιδίωξη του
δημοσίου συμφέροντος όλων των πολιτών του Δήμου…
Επομένως δεν εκδηλώνουν ούτε και διαδίδουν τις πολιτικές, θρησκευτικές και φιλοσοφικές
τους πεποιθήσεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και εκτελούν το ωράριο τους και τα καθήκοντα προς όφελος των δημοτών!!!!

Γράφω λοιπόν γιατί έχω παρατηρήσει και φιλτράρει όπως προανέφερα καταστάσεις καθοδηγητικές κατευθυνόμενες πολιτικά από συγκεκριμένους ανθρώπους που έχουν επιρροή επάνω τους!!!!
Γράφω γιατί ως επαγγελματίας και Δημότης που δουλεύει 12 και 16 ώρες την ημέρα για να τα βγάλει πέρα με ενοχλεί να βλέπω υπαλλήλους να μην τηρούν το ωράριο τους, με ενοχλεί να βλέπω υπαλλήλους αραχτούς στην άκρη του δρόμου προφασιζόμενοι διάλειμμα ξεκούρασης, με ενοχλεί ανθρώπους να παίζουν με το κινητό εν ώρα εργασίας και κυριότερα με ενοχλεί να βλέπω υπαλλήλους εν ώρα εργασίας να κάθονται σε καφέ της περιοχής!!!
Επίσης θέλω να εκφράσω την θλίψη μου για την κατάντια του τόπου μας αφήνοντας σε ανθρώπους έδαφος να μας καθοδηγούν και να μας χειραγωγούν δήθεν πρός όφελος των υπαλλήλων και των συνδημοτών ενώ μείζων μέλημα τους είναι να κάνουν ζημιά στην διοίκηση του Δήμου και να αποκομίσουν προσωπικά οφέλη.

Για όσους δεν ξέρουν ο Δήμος και οι Αντιδήμαρχοι και καταγγέλλονται καθημερινά  με δεκάδες καταγγελίες από 《ανώνυμους》 είτε απο δημοτικούς υπαλλήλους “συνδικαλιστές” σε αστυνομία επιθεώρηση εργασίας, προφασιζόμενοι εργασιακά δικαιώματα και ” την ασφάλεια των εργαζομένων”..
Να σημειωθεί ότι έχει πέσει στην αντίληψη μου άρνηση υπαλλήλων να κάνουν την καθημερινή εργασία προφασιζόμενοι μη αρμοδιότητα, προφασιζόμενοι πρόβλημα ασφαλείας, προφασιζόμενοι πρόβλημα στο όχημα που οδηγούν μόνο και μόνο για να μην ολοκληρώσουν εργασία, δίχως να φροντίσουν να λυθεί το πρόβλημα..
Αυτό δεν είναι καθοδηγούμενο?
Βλέπω καθημερινά γιατί είμαι κοντά στην διαχείριση ορισμένους δημοτικούς υπαλλήλους να μιλάνε 《άσχημα》στον Αντιδήμαρχο να κάνουν πολιτική να μην σέβονται την θεσμική του θέση, βλέπω ανθρώπους να κάνουν πηγαδάκια εν ώρα εργασίας και να τους συμβουλεύουν την επόμενη κίνηση. Βλέπω ανθρώπους που τους ενοχλεί που κάποιοι άλλοι υπάλληλοι του Δήμου δουλεύουν και παράγουν γιατί τους χαλάει την πιάτσα!!!!!
Λοιπόν για να μην μακρηγορώ και να το κλείσω.

Θα απαντήσω με αυστηρότητα και σαφήνεια λέγοντας: σέβομαι και εκτιμώ όσους πασχίζουν για το αύριο για την καθημερινότητα όλων μας .
“Υπάλληλοι που δεν αποδίδουν, υπάλληλοι που χρόνια είχαν συνηθίσει να μην δουλεύουν, υπάλληλοι που είχαν μάθει σε άλλες πρακτικές παραβαίνοντας τις διατάξεις του υπαλληλικού κώδικα θα πρέπει αυτά να τα ξεχάσουν. Γιατί αυτούς τούς υπαλλήλους και αυτούς που τους καθοδηγούν θα τους γυρίσει μπούμερανγκ μια μέρα όλο αυτό!!!
Με τον τρόπο αυτό  δεν χτυπάνε τον Μανώλα την διοίκηση αλλά τους δημότες όλους, όλους εμάς!! Έχουμε υποχρέωση, έχουμε καθήκον να δουλεύουμε και να κρατάμε τα προσχήματα. αυτό είναι υποχρέωση του καθενός. Όποιος ξεχνάει αυτό πρέπει να είναι έτοιμος να υποστεί και τις συνέπειες. “
Οι Πολίτες βλέπουν κρίνουν και θα αποφασίζουν για το μέλλον!

Όλα τα παραπάνω τα έγραψα ως επιχειρηματίας που με ενοχλούν αυτές οι πρακτικές και ο τρόπος κάποιων που επιχειρούν να επανέλθουν η να αναλάβουν τη διοίκηση του Δήμου με αθέμιτες τακτικές!!
Τακτικές που υποδηλώνουν πόσο πολύ την θέλουν διότι προφανώς κάτι σημαντικό έχασαν από τα παλιά. Επίσης και ως αποδέκτης παραπόνων από πολίτες του Δήμου που βλέπουν όλα αυτά και την κατάσταση αυτή…..

Μέλος του τοπικού Αιγινίου
Αθανάσιος Κρομμύδας 

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα