email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Δημήτρης Κστανάρας: Ο Ογκόλιθος του Αιγινιακού

διαφήμιση

Δημήτρης Κστανάρας: Ο Ογκόλιθος του Αιγινιακού

Του Γιώργου Καρανικόλα

 Ο Δημήτρης Καστανάρας γεννήθηκε το 1979 και από πολύ μικρή ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο αρχικά στον Βατανιακό και μετέπειτα σε

 ” Λύκους “, Πιερικό και ΓΑΣ Σβορώνου .

Το καλοκαίρι του 2002 ο Αιγινιακός ανέρχεται στη Δ’ εθνική κατηγορία και τον εντάσσει στη δύναμη του, από τον Σβορώνο και τον έχει στις τάξεις του δύο αγωνιστικές περιόδους .

Ο αείμνηστος Πρόεδρος του ΓΑΣ Λάζαρος Ξανθόπουλος, πιστός όπως πάντα στις συμφωνίες του, άναψε …το

 ” πράσινο φώς ”  στην … μετακόμιση του στον Αιγινιακό, όπως έκανε το ίδιο και για τους Σάκη Καραγεώργο, Κώστα Κοντόπουλο ( επέστρεψαν στα παλιά… ” λημέρια “) και Στέλιο Γεωργίου, μετά τον άδικο υποβιβασμό των ”  κιτρίνων”, από την δ’ εθνική . 

Στους Αιγινιώτες Πρόεδρος του Δ.Σ. ήταν ο Κώστας Παραλυκίδης, σημερινός Αντιδήμαρχος του Δήμου Πύδνας- Κολινδρού και παλιός ποδοσφαιριστής του συλλόγου του Αιγινίου, ενώ οι πολύ φιλικές σχέσεις του Γιώργου Καρανικόλα με τον Λάζο Ξανθόπουλο αποτέλεσαν την “γέφυρα ” ολοκλήρωσης των παραπάνω ” ηχηρών ” μεταγραφικών κινήσεων … ” αεροδρομίου ” .

Ποδοσφαιριστής με πλούσια σωματικά προσόντα, πανύψηλος, κυριολεκτικά –

” ρυθμιστής της εναέριας κυκλοφορίας”στο γήπεδο και με μεγάλες αμυντικές ικανότητες, τόσο στο ψηλό όσο και στο χαμηλό παιχνίδι . Ενώ διέθετε ψυχή …

” λιονταριού ” και στα δύσκολα παιχνίδια ήταν από τους πρωταγωνιστές .

Ταυτόχρονα σε συχνές προωθήσεις είχε ικανοποιητική επαφή με τα … δίχτυα , μάλιστα τη σεζόν 2002-03, με τα χρώματα του Αιγινιακού πέτυχε 8 γκόλ – βαθμούς και βοήθησε σημαντικά την προσπάθεια της παραμονής του στην κατηγορία .

Ο Καστανάρας προσέφερε αφενός μεν πολύτιμες υπηρεσίες στην Αιγινιώτικη ομάδα και αφετέρου το ασήγαστο πάθος του, τον κατατάσσει μεταξύ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών, που πέρασαν από το Αιγίνιο και άφησαν την δική τους “σφραγίδα ” στην ομάδα .

Χωρίς αμφιβολία θα μπορούσε να παίξει ποδόσφαιρο σε ακόμα μεγαλύτερο επίπεδο, σύμφωνα με το ταλέντο και τις αγωνιστικές του επιδόσεις .

Πρός την λήξη της ποδοσφαιρικής χρονιάς 2003-04 και συγκεκριμένα στις 17 Μαρτίου 2004 στον τελικό κυπέλλου της ΕΠΣ Πιερίας με τον Γεωργάκη Ολύμπιο Λόφου ένας σοβαρός τραυματισμός στο γήπεδο του Σβορώνου συνόδευσε την δική του ατυχία με την απώλεια του τροπαίου .

Στην ομάδα της Βόρειας Πιερίας στα δύο χρόνια της παρουσίας του συνεργάστηκε άψογα με τους εξής  Προπονητές  κ.κ.  Τζίμη Αλεξίου, Λεωνίδα Μπίλλη, Θωμά Δράμαλη και Κώστα Αραμπατζή .

Στη συνέχεια ο  Καστανάρας μετά από μεγάλη αποχή από τους αγωνιστικούς χώρους έπαιξε στο τοπικό πλέον πρωτάθλημα της Πιερίας σε διάφορες. ομάδες μέχρι να ”  κρεμάσει ” …τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια .

Το πέρασμα του από τους 

” κυανόλευκους ”  θα μας μείνει για πάντα ζωντανό και με τις  θύμησες να είναι  … ακόμα νωπές .

ΑΡΧΕΊΟ : ΓΙΏΡΓΟΥ ΚΑΡΑΝΙΚΌΛΑ 

1) : Ο Αιγινιακός της περιόδου 2002-03 με το Δημήτρη Καστανάρα όρθιο δεύτερο απο αριστερά .

2) : Ο Δημήτρης Καστανάρας με τη φανέλα του Αιγινιακού .

3) : Αναφορά της εφημερίδας

 ” Μετρόσπορ ” του αθλητικού συντάκτη Γιώργου Καρανικόλα για την μεταγραφή του Καστανάρα από τον Σβορώνο στον Αιγινιακό το καλοκαίρι του 2002 .

4 ) : Ο Δημήτρης Καστανάρας 

( αριστερά ), με τον Γιώργο Καρανικόλα σε εκδήλωση της ομάδας του Αιγινίου .

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα