email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Δημοσιογραφική… θαλασσοταραχή “Στην Παραλία Μεθώνης !

διαφήμιση

Του Γιώργου Καρανικόλα 

Στην Ψαροταβέρνα “Στέλιος” του επί σειρά ετών Προέδρου του Μπασκετικού Αιγινιακού κ. Νίκου Μπογιατζή της Παραλίας Μεθώνης  ο Αθλητικός συντάκτης Γιώργος Καρανικόλας,  παρέθεσε πλουσιοπάροχο γεύμα θαλασσινών στους φίλους δημοσιογράφους, συντελεστές της εκπομπής “SPORTIME” της PELLA TV, σε ανταπόδοση της φιλοξενίας της 2ης Ιουνίου, στη Χαλκηδόνα, που είχε επιμεληθεί ο επικεφαλής της αθλητικής παραγωγής κ. Γιάννης Τακαβακόπουλος και στο πλαίσιο της μεταξύ τους σύσφιξης των σχέσεων, που ολοένα γίνεται πιο στενή και στέρεα .

Αυτή τη φορά μπορούμε να καταγράψουμε ότι οι παρευρισκόμενοι διακατέχονταν από περίσσια …  “οικειότητα” και το κλίμα στην στεριά μετατράπηκε από ήπιο σε …”τρικυμιώδες” με την κατάσταση – χαριτολογόντας πάντα – να οδηγείται σε … ” τσουνάμι” .

Ο Εκ Θεσσαλονίκης Γιάννης Γιάγκας είχε μεγάλη συνεισφορά σ’ αυτό,  αφού το “μαχαίρι …έφτανε πάντα στο κόκαλο”, σε αρκετά ζητήματα, που είχε τον πρώτο και τελευταίο λόγο με συνέπεια στη θάλασσα, που βρισκόταν δίπλα η “άμπωτη να γίνεται … παλίρροια ! .

Οι απόψεις διίστανται για το πώς ήρθε από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στη Μεθώνη και αντίστροφα ο Μέγας Γ. Γιάγκας , με το ταχύπλοο του Μελισσανίδη; , πάντως πρός Θεσσαλονίκη σίγουρα έφυγε με μυδοτροφικό σκάφος, όμως για να ξεφύγει τις “συμπληγάδες” , της Χαλαστρας και της Επανωμής, όπου είναι “επικηρυγμένος”, πιθανότατα να επιβάστηκε στ’ ανοιχτά  σε άλλο πλοίο, με άγνωστο προορισμό και όλα αυτά εν μέσω επευφημιών των λουόμενων, που τον περάσαν για υποψήφιο Βουλευτή .

 Το παρών έδωσαν οι δημοσιογράφοι : Γιάννης Τακαβακόπουλος, Κώστας Ίντος, Γιάννης Γιάγκας, Σάκης Καραμπάσης, οι φίλοι του άψογου οικοδεσπότη Γιώργου Καρανικόλα,  αδερφοί Μαγουδη Νίκος και Μιχάλης . Και οι παλαίμαχοι Ποδοσφαιριστές και αντίπαλοι την δεκαετία του 1990 Γιάννης Παπαλάμπρου του Παίκου Γουμένισσας και Κώστας Κοντόπουλος του Αιγινιακού ( τον μεγάλωσε ποδοσφαιρικά ο υπογράφων ). Φυσικά η παρουσία τους μόνο τυχαία δεν ήταν αφού αμφότεροι αποτέλεσαν … “σημαίες” στα σωματεία τους ! . 

Στα αξιοσημείωτα της συνάντησης, που από ότι φαίνεται  θα γίνει … θεσμός, ήταν η διάκριση αναγνώρισης του Γιώργου Καρανικόλα, για την πολυετή και πολύχρονη προσφορά στο ποδόσφαιρο ως δημοσιογράφος και Παράγοντας του Αιγινιακού . 

Η απονομή της τιμητικής πλακέτας, που ήταν αρχικά προγραμματισμένη να γίνει στον χορό του συλλόγου την άνοιξη από τον Πρόεδρο του Μέγα Αλέξανδρου Αγίας Μαρίνας Ημαθίας κ. Ανδρέα Καλαίτζίδη, ο οποίος ήταν ο  εμπνευστής και ο δημιουργός της βράβευσης, αλλά λόγω της απουσίας του τιμώμενου προσώπου, εκείνο το βράδυ ανεβλήθη . 

Τελικά  το … τελετουργικό πραγματοποιήθηκε από τον δάσκαλο της δημοσιογρφίας και συγγραφέα Κώστα Ίντο από τη Γουμένισσα Κιλκίς – κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια –  αντί του κ. Καλαιτζίδη, που ήταν καλεσμένος στο τραπέζι, όμως δεν μπόρεσε να παρευρεθεί . 

Στη συνέχεια ακολούθησε φαγοπότι … με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής και τον Γιάγκα να τραγουδάει το …  ” Θεσσαλονίκη μου μεγάλη φτωχομάνα” .

Οι συζητήσεις σοβαρές και εύθυμες, άπαντες αξιομνημόνευτες από τον ποδοσφαιρικό χώρο και όχι μόνο, ήταν στην ημερήσια διάταξη και προκαλούσαν δέος και θαυμασμό αλλά και άφθονο 

γελιο, με τα “μελτέμια” να  χαμηλώνουν … τις εντάσεις τους .

Ωστόσο η αφήγηση ιστορικών αθλητικών γεγονότων, που σημάδεψαν στιγμές του παρελθόντος με παραστατικότητα διηγούνταν όλοι τους έχοντας την προσοχή και την  αφοσίωση ν’ αγγίζουν …την “θρησκευτική ευλάβεια”.

Από την στάρ Ελλάς του 1992 Μαρίνα Τσιντικίδου μέχρι την παραγγελιά του Νίκου Κοεμτζή του 1973 (κατάγονται από το Αιγίνιο), ήταν ορισμένα από τα εκτός ατζέντας θέματα, που έπεσαν στο …τραπέζι, με τον Κώστα Ίντο να δίνει ένα ατέλειωτο ρεσιτάλ γνώσεων . 

Εξάλλου ο Κοντόπουλος αφού πρώτα του έπλεξε το εγκώμιο του Καρανικόλα στη στη συνέχεια του έκανε αυστηρές συστάσεις … διοικητικού περιεχομένου .

Ο εκπρόσωπος της Πέλλας κ. Καραμπάσης στάθηκε σ’ ευτράπελα της περιοχής του, ενώ ο παρουσιαστής της pella tv, έπαιξε εξαιρετικά το ρόλο του συντονιστή του “debate”… διαρκείας .

Ακόμα και για την έκβαση της ένστασης Αγίας Μαρίνας – Βαρβάρας είχε άποψη ο γνωστός αθλητικογράφος και  φωτορεπόρτερ εξ Αμπελοκήπων, μιλώντας αινιγματικά …

Ενώ ο Γιάννης Παπαλάμπρου με χαμηλό προφίλ ρώταγε για τον Πιερικό τουρισμό και δεν παρέλειψε να ευχηθεί τα καλύτερα στον  Αιγινιακό .

Τέλος οι αφοί Μαγουδη ήσαν περισσότερο φιλικοί και λιγοτερο ομιλιτικοί .

Αυτά και πολλά άλλα ωραία έγιναν στο φιλικό αντάμωμα των δημοσιογράφων στη Μεθώνη, που πραγματικά ξεπέρασε κάθε προσδοκία και όλοι τους ανανέωσαν το ραντεβού για τον επόμενο προορισμό σε ημερομηνία, που θ’ ανακοινωθεί άμεσα .

Καλό καλοκαίρι και στο επανιδείν .

Στις φώτο : 

1 ) : Ο Γιάννης  Γιάγκας σαλπάρει στον … Θερμαϊκό .

2 ) : Η παρέα στο coffee island του Στέφανου Μαγουδη στο Αιγίνιο 

( απουσιάζει ο Κώστας Κοντόπουλος ) .

3) : Η στιγμή της βράβευσης του Γιώργου Καρανικόλα από τον γκουρού της δημοσιογραφίας Κώστα Ίντο (δεξιά ), τον οποίο ασπάζεται .

20230624 165214
Img 8412535F6951Baaa77A1F7C32B74117F V 1

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα

Αθλητικά - Σπορ
Κλήση Κ14 & Κ16

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ   Κλήση Κ-14 για ΤΡΙΤΗ 22-10-2024, ώρα 15:45 ΗΛΙΚΙΑ