email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Πιερία: Ποιες παραλίες έρχονται πρώτες στο Trip Advisor

διαφήμιση

Πιερία: Ποιες παραλίες έρχονται πρώτες στο Trip Advisor

Προικισμένος με χιλιόμετρα παραλιών, ο νομός Πιερίας συγκαταλέγεται στις ηπειρωτικές περιοχές της χώρας που έχουν μεγάλη ακτογραμμή, πλήθος τουριστικών υποδομών και συγκεντρώνουν κάθε χρόνο πλήθος επισκεπτών.

Αν και ο Όλυμπος παραμένει το παγκοσμίως πιο αναγνωρίσιμο τοπόσημο της περιοχής, η Πιερία έχει και παραθαλάσσια «διαμαντάκια». Ολυμπιακή Ακτή, Λεπτοκαρυά, Νέοι Πόροι, Πλαταμώνας, Παντελεήμονας…

Από τις παραλίες στα βόρεια του νομού ως και το νότιο άκρο του, προς τον Πλαταμώνα, η Πιερία είναι εξαιρετική επιλογή για τη Θεσσαλονίκη καθώς βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής απ’ αυτή.

Τι γράφουν όμως οι ίδιοι οι ταξιδιώτες στις κριτικές τους στο Trip Advisor για τις παραλίες της Πιερίας; Ποια έρχεται πρώτη στις προτιμήσεις τους;

Στη σχετική κατάταξη, πρώτη έρχεται η παραλία Παντελεήμονα και ακολουθούν αυτή του Πλαταμώνα και της Ολυμπιακής Ακτής.

Pieria

Παραλία Παντελεήμονα

«Μια παραλία με πολλές επιλογές. Αν επιλέξετε να πάτε σε μέρες όχι αργίας, αλλά καθημερινής νομίζω ότι θα την απολαύσετε περισσότερο…»

«Πολύ ωραίο μέρος μέσα στο πράσινο. Με ωραία θάλασσα οργανωμένη με ναυαγοσώστη, αλλαξιέρες, ντουζιέρες, beach bar και εστιατόρια»

«Υπέροχη παραλία, καταγάλανα καθαρά νερά, ατενίζεις το κάστρο από την μια και την Χαλκιδική από την άλλη»

Αυτά γράφουν κάποιοι επισκέπτες για την παραλία Παντελεήμονα, με μήκος ακτών τα 3χλμ. Κάθε χρόνο βραβεύεται με τη Γαλάζια Σημαία. Υπάρχουν πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάμπινγκ και ξενοδοχεία που γεμίζουν κάθε καλοκαίρι από τουρίστες κυρίως της Ανατολικής Ευρώπης.

Πλαταμώνας

«Καλή παραλία αλλά σίγουρα υπάρχουν καλύτερες στην περιοχή. Πολύς κόσμος και λίγος χώρος αν πάει κάποιος στο κεντρικό σημείο. Πολλές επιλογές από μαγαζιά και ξαπλώστρες».

«Από τις πιο καθαρές παραλίες της Πιερίας με ψιλο βότσαλο, κατάλληλη και για μικρά παιδιά. Υπάρχει πληθώρα τουριστικών καταλυμάτων, εστιατορίων και αναψυκτηρίων για να ικανοποιήσει κάθε γούστο. Οι πιο πολύ Έλληνες επισκέπτες προσέρχονται από τη Θεσσαλία (κυρίως Λάρισα) και όχι από την Πιερία»

«Ο Πλαταμώναs δεν είναι παραλία! Είναι ένα τουριστικό χωριό, με παραλία! Αν θέλετε να χαρείτε θάλασσα, πηγαίνετε δίπλα στον Παντελεήμονα ή ακόμα καλύτερα στουs νέουs πόρους. Αυτέs ναι, είναι παραλίεs!»

Έτσι περιγράφουν οι επισκέπτες την παραλία στον Πλαταμώνα, που έρχεται δεύτερη στις προτιμήσεις των επισκεπτών, σύμφωνα πάντα με την κατάταξη του Trip Advisor.

Η παραλία συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερο κόσμο κάθε χρόνο. Στην τουριστική αυτή ανάπτυξη, βοηθούν τα γραφικά ταβερνάκια με το φρέσκο ψάρι, αλλά και οι επιλογές καταλυμάτων για κάθε βαλάντιο.

Ολυμπιακή Ακτή

«Ήταν πολύ ωραία η οικογένεια μου και εγώ μας άρεσε πολύ αλλά είχε πολλά φύκια μέσα. Παρόλα αυτά ήταν όμορφα»

«Πολύ κακή παραλία με βρόμικα νερά. Υπάρχουν ωραία μαγαζάκια αλλά μόνο για βόλτα το βράδυ
Δεν μπήκαμε καν στην θάλασσα!!!!»

«Υπέροχη θάλασσα, πανέμορφο μέρος, θα μας μείνει αξέχαστη αυτή η εμπειρία, θα ξαναέρθουμε οπωσδήποτε!»

«Πραγματικά παραλία Ολυμπιακών διαστάσεων. Το πλάτος της είναι τεράστιο»

Αυτές είναι οι περιγραφές που γράφουν οι επισκέπτες για την Ολυμπιακή ακτή, που ήταν παλιότερα γνωστή ως Κατερινόσκαλα.

Βραβεύεται κάθε χρόνο με γαλάζια σημαία και κατακλύζεται κάθε καλοκαίρι από πολύ μεγάλο αριθμό τουριστών.

Πηγή: TheOpinion

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα