email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Δικαίωση για την ανάρτηση του τέλους του εθνικού Αιγίνιου

διαφήμιση

Δικαίωση για την ανάρτηση του τέλους του εθνικού Αιγίνιου

Του Γιώργου Καρανικόλα 

Με ικανοποίηση διαπιστώσαμε την ορθότητα της αναγραφής, του άρθρου με τίτλο : Εθνικός Αιγινίου ο “μαύρος Απρίλης του 1968”, σχετικά με το έτος διάλυσης του σωματείου, που αποτέλεσε τον “προθάλαμο” της δημιουργίας του Αιγινιακού (1972).

Ήταν το τρίτο σχετικό κείμενο μας στις

 3-4-2023,  για  την ύπαρξη του Εθνικού, και οι επιφυλάξεις μας ευτυχώς δεν επαληθεύτηκαν .

Προσπαθούμε να είμαστε όσον το δυνατόν αντικειμενικοί και ακριβείς στην καταγραφή της ιστορίας του Αιγινιώτικου ποδοσφαίρου,  αλλά πιστέψτε μας, δεν είχαμε την αναλογη ενημέρωση και αντιμετωπίσαμε αρκετές δυσκολίες στο θέμα αυτό, αναμφίβολα όμως και εμάς μας χαροποιεί ιδιαίτερα , όταν είμαστε μέσα στα … γεγονότα ! .

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον τότε ποδοσφαιριστή του Εθνικού Αιγινίου  Σιδέρη Βουλτσίδη, ο οποίος μας έδωσε τα “φώτα” του, αναφορικά με το … “κύκνειο άσμα” των “μπλέ”,  με κάθε βεβαιότητα και λεπτομέρεια .

Η απόδειξη για τα  ανωτέρω αποτελεί η δημοσίευση του λευκώματος της ιστορίας του Απόλλωνα Λιτόχωρου ( έκδοση 2008), που βρέθηκε στο αρχείο μου – το προσέφερε σε μένα το 2009 ο φίλος τότε τεχνικός των  Απολωνιστών κ. Χρήστος Χασιώτης – και αναφέρει σε μια σελίδα του, την συνοπτική αναλυση της περιόδου 1967-68, για λογαριασμό του ιστορικού Απόλλωνα, στην οποία διαφαίνεται η οικτρή βαθμολογική συγκομιδή του Εθνικού Αιγινίου ( ουραγός με μόνο τρείς βαθμούς ) και ίσως ήταν αυτός ο κύριος λόγος για τους … “τίτλους τέλους” του, καθώς από εκεί και πέρα για δύο περίπου χρόνια δεν υπήρξε αγωνιστική δραστηριότητα για αυτόν .

Το μοναδικό λάθος, που υποπέσαμε είναι ότι η κατηγορία συμμετοχής του Εθνικού ήταν η Β’ ερασιτεχνική και όχι η Α’ την οποία σημειώσαμε .

Παράλληλα άξιο λόγου, που δεν γνωρίζαμε, αντικρύζοντας τ’ αναγραφόμενα για τη συγκεκριμένη περίοδο είναι ότι ο Πρωταθλητής Απόλλων Λιτοχωρου έπαιξε αγώνες κατάταξης με τον Άρη Παλαιφύτου Πέλλας για ν’ ανέβει κατηγορία .

Ως γνωστόν την εποχή εκείνη στην  Ε.Π.Σ.Κ.Δ.Μ. που μετείχε η Πιερία τη συγκροτούσαν άλλοι δύο Νομοί,  της Ημαθίας και της Πέλλας .

 Τα λάθη θα πρέπει να τα λέμε και να τα διορθώνουμε … γιατί μας κάνουν καλύτερους .

Και όπως λέει η αρχαία ρήση 

το “λανθάνειν εστί ανθρώπινον” .

Αναδημοσιεύουμε το  αντίστοιχο σημείο, για την φθίνουσα πορεία του συλλόγου του Αιγινίου, από το αξιοπρόσεκτο λεύκωμα των Λιτοχωριτών .

Αρχείο : Γιώργου Καρανικόλα 

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα