email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Ενημερωτική εκδήλωση στο Λιτόχωρο από την Μητρόπολη για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών (φωτο-βίντεο)

διαφήμιση

Με αφορμή την εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου, όπου η Ορθόδοξη εκκλησία τιμά το πρόσωπο της Μητέρας και του θεσμού της Οικογένειας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 03 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου ενημερωτική εκδήλωση για το θέμα που απασχολεί τον τελευταίο καιρό τους πολίτες, αυτό δηλαδή του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας.

Ομιλητής της ενημερωτικής εκδήλωσης ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα κ. Γεώργιος, ο οποίος αναφέρθηκε στις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος επισημαίνοντας την αντίθεση της Εκκλησίας στο νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση.

Αναλυτικότερα, ανέφερε ότι «η ομοφυλοφιλία έχει καταδικαστεί από την σύνολη εκκλησιαστική παράδοση, αρχής γενομένης από τον Απόστολο Παύλο (Ρωμ. α΄, 2432), και αντιμετωπίζεται με την μετάνοια, η οποία είναι αλλαγή τρόπου ζωής», ενώ σημειώνεται ότι «η Εκκλησία είναι πνευματικό Νοσοκομείο που θεραπεύει τους ανθρώπους».. Όπως εξηγεί η Ιερά Σύνοδος, μεταξύ άλλων «η χριστιανική παραδοσιακή οικογένεια αποτελείται από πατέρα, μητέρα και παιδιά, και σε αυτήν την οικογένεια τα παιδιά αναπτύσσονται, γνωρίζοντας την μητρότητα και την πατρότητα που θα είναι απαραίτητα στοιχεία στην μετέπειτα εξέλιξή τους». Ως εκ τούτου, ξεκαθαρίζει:

“Η Εκκλησία βασίζεται σε αυτήν την Παράδοση, που δόθηκε από τον Θεό στους Αγίους, και δεν μπορεί να αποδεχθή κάθε άλλη μορφή Γάμου, πολλώ δε μάλλον τον λεγόμενο «ομοφυλοφιλικό γάμο».

Μετά το τέλος της ομιλίας του Σεβασμιώτατου ιερείς της Μητρόπολης μοίρασαν στους πιστούς εικόνες με την Πατρική Οικογένεια της Αγίας Μακρίνης.

Dsc 0012
Dsc 0028
Dsc 0020
Dsc 0025
Dsc 0015
Dsc 0009
Dsc 0003
Dsc 0019
Dsc 0017
Afisa Litoxoro 1

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα

Εκδηλώσεις
4η Γιορτή Μελιού

Με συνέπεια και υπευθυνότητα , ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Πιερίας και