email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Παρουσίαση βιβλίου του συγγραφέα – δημοσιογράφου Λάζαρου Λαζάρου “Μαύρο, μέλι και στάρι..”(φωτο)

διαφήμιση

Την ποιητική του συλλογή με τίτλο «Μαύρο, μελί και στάρι…» παρουσίασε στην Κατερίνη, ο γνωστός δημοσιογράφος – συγγραφέας Λάζαρος Λαζάρου. Η εκδήλωση της παρουσίασης, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 12:00 μ.μ. στην αίθουσα παρουσιάσεων του βιβλιοπωλείου ΜΑΤΙ .
Στην κατάμεστη αίθουσα μπροστά στο βιβλιόφιλο κοινό της Κατερίνης, μίλησαν για το «Μαύρο, μελί και στάρι…»
η δημοσιογράφος και αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Κατερίνης κ. Ελίνα Διαμαντοπούλου, η οποία σημείωσε ότι το βιβλίο αποπνέει ένα “αφόρητο ρεαλισμό” και δήλωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες για τη διάδοση της φιλαναγνωσίας και τη στήριξη των συγγραφέων.

Η δημοσιογράφος Εύη Μιχωλού που συντόνιζε την εκδήλωση, με το χαρακτηριστικό στυλ της, μίλησε για την τηλεοπτική της συνεργασία στο παρελθόν, για τον ποιητή Λάζαρο Λαζάρου, έδωσε ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση, στο όμορφο ποιητικό μεσημέρι που σίγουρα θα συζητηθεί. Ο κ. Λαζάρου αναφέρθηκε στην ποιητική συλλογή, σε όσα τον εμπνέουν και μοιράζεται με τους αναγνώστες, ενώ στο τέλος υπέγραψε το βιβλίο του.

Ο Κατερινιώτης συγγραφέας Θεοχάρης Μπικηρόπουλος στην ομιλία του μεταξύ των άλλων τόνισε ότι “ο Λάζαρος Λαζάρου, με εντελώς προσωπικό ύφος, «φανατικά ανυπεράσπιστος, ενάντια στην αδιάφορη ουτοπία του άφταστου», μας ταξιδεύει με το βιβλίο του, ακολουθώντας τις αναταράξεις της εσωτερικής ζωής του, ξεγυμνώνει τον εαυτό του και τον αναβαπτίζει. Μας συγκινεί και μας ταξιδεύει σε ανοιχτούς ορίζοντες…”

Biblioparoysiasi Mati Odigos Pierias 1
Biblioparoysiasi Mati Odigos Pierias 7
Biblioparoysiasi Mati Odigos Pierias 5
Biblioparoysiasi Mati Odigos Pierias 6
Biblioparoysiasi Mati Odigos Pierias 2
Biblioparoysiasi Mati Odigos Pierias 8

Ο καθηγητής και τ. αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Χάρρυ Παπαπανάγος απευθυνόμενος στο κοινό μίλησε για τη φιλία του με τον δημοσιογράφο- ποιητή, απήγγειλε με πάθος αγαπημένα του ποιήματα, ενώ υπογράμμισε πως στην εξαιρετική εκδήλωση της Κατερίνης, “αλληλοεπιδράσαμε και αλληλομοιραστήκαμε την έμπνευση, το πάθος και τον έρωτα της ποιητικής συλλογής του Λάζαρου Λαζάρου”.
Η ηθοποιός και σκηνοθέτης Νέλλυ Δελή, απήγγειλε “θεατρικά” αγαπημένα ποιήματα της συλλογής που βρίσκεται ήδη στη Β΄ έκδοση. Ήταν ένα διαφορετικό Σάββατο, γεμάτο λέξεις και εικόνες, πολύχρωμη ποίηση, μες τη βουή της πόλης…  

Biblioparoysiasi Mati Odigos Pierias 10
Biblioparoysiasi Mati Odigos Pierias 11
Biblioparoysiasi Mati Odigos Pierias 13
Biblioparoysiasi Mati Odigos Pierias 9
Biblioparoysiasi Mati Odigos Pierias 12
Biblioparoysiasi Mati Odigos Pierias 14

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα

Εκδηλώσεις
4η Γιορτή Μελιού

Με συνέπεια και υπευθυνότητα , ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Πιερίας και