email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Λιτανεία και Παράκληση για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στα Πιέρια Όρη (φωτο-βίντεο)

διαφήμιση

Με θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης 3 Απριλίου, η υποδοχή της ιεράς Εικόνος Παναγίας Οδηγήτριας από την ιστορική Ιερά Μονή Πέτρας Ολύμπου καθώς επίσης και των Ιερών Λειψάνων Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και του Αγίου Τρύφωνος στον Λόφο.

Την Εικόνα, που μετέφερε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου Πέτρας Ολύμπου Αρχιμανδρίτης π. Βασίλειος Νάκας, υποδέχθηκαν στην πλατεία του χωριού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πέτρας Πρωτοπρ. Γεώργιος Βέτσος με Ιερείς της περιοχής και εκατοντάδες πιστοί με επικεφαλής την Πρόεδρο της Tοπικής Κοινότητας Ελένη Ευαγγελοπούλου,ο Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Λόφου Γιάννης Ζησοπουλος. Καθώς και πλήθος κόσμου από το χωριό, αλλά και κόσμος που ήρθε από Κατερίνη και από διπλανά χωριά.

Ακολούθησε λιτανεία της Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους του Λόφου και στην συνέχεια τελέστηκε στον Ενοριακό Ιερό Ναό ο Παρακλητικός Κανόνας της Οδηγήτριας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεώργιος.

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα

Εκδηλώσεις
4η Γιορτή Μελιού

Με συνέπεια και υπευθυνότητα , ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Πιερίας και