email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Το σκάνδαλο των υποκλοπών σε νέα φάση: Τα σενάρια για την ΑΔΑΕ, τα πρόσωπα και η παραδοχή Μητσοτάκη

διαφήμιση

Σε νέα φάση εισέρχεται πλέον το σκάνδαλο των υποκλοπών μετά και την απόφαση βόμβα του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα του νόμου του 2021 και την ανάγκη άμεσης ενημέρωσης του θιγόμενου Νίκου Ανδρουλάκη από την ΑΔΑΕ για τους λόγους παρακολούθησής του από την ΕΥΠ.

Η απόφαση αυτή λαμβάνει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα, δεδομένης και της προεκλογικής παραδοχής Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια του debate (σε ερώτηση της Ράνιας Τζίμα για το MEGA) πως «ο κ. Ανδρουλάκης «δεν αποτελεί εθνικό κίνδυνο».

Τούτου δοθέντος, οποιαδήποτε και αν είναι η απάντηση στον Νίκο Ανδρουλάκη για τους λόγους παρακολούθησής του ενόσω ήταν υποψήφιος για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ δύναται να εκθέσει τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και προσωπικά τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Σε κάθε περίπτωση η πολύκροτη υπόθεση αναμένεται να ανακατέψει εκ νέου την τράπουλα στο πολιτικό σκηνικό, δύο μόλις μήνες πριν τις ευρωεκλογές, με το πρώτο «επεισόδιο» της νέας «σεζόν» να γράφεται τη Δευτέρα, όταν και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, θα περάσει το κατώφλι της ΑΔΑΕ για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της ανεξάρτητης Αρχής, κ. Χρήστο Ράμμο.

Κατά τη συνάντηση αυτή, όπως σημειώνουν στο Dnews πρόσωπα που έχουν παρακολουθήσει στενά την εξέλιξη της υπόθεσης, υπάρχουν δύο σενάρια:

1. Ο κ. Ράμμος θα ενημερώσει τον κ. Ανδρουλάκη πως σε συνέχεια της απόφασης του ΣτΕ θα συγκαλέσει σε συνεδρίαση την Ολομέλεια της ΑΔΑΕ για να εξετάσει το αίτημά του.

2. Ο κ. Ράμμος θα ενημερώσει τον κ. Ανδρουλάκη πως η ανεξάρτητη Αρχή θα περιμένει να καθαρογραφεί η απόφαση του ΣτΕ, προκειμένου εν συνεχεία να συνεδριάσει η Ολομέλειά της.

Σε κάθε περίπτωση, όπως επεσήμαναν και πηγές του Μεγάρου Μαξίμου μετά την δικαστική απόφαση, το θέμα παραπέμπεται εκ νέου στην Ολομέλεια της ΑΔΑΕ, με το κατά πόσο ο πολιτικός αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος θα μάθει τους λόγους παρακολούθησής του να βρίσκεται στα χέρια των μελών της. Εκεί φαίνεται πως εδράζονται και οι ελπίδες όσων θέλουν να μην αποκαλυφθούν οι λόγοι παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς επί του αιτήματος θα κληθεί να ψηφίσει η Ολομέλεια της ΑΔΑΕ και δεν εναπόκειται στον επικεφαλής της κ. Χρήστο Ράμμο.

Η εξέλιξη αυτή εκ των πραγμάτων επαναφέρει στο προσκήνιο την πρόσφατη αντικατάσταση των μελών της από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Μια διαδικασία που θυμίζουμε ότι έγινε υπό την κατακραυγή της αντιπολίτευσης, τόσο για το τυπικό της όπου η κυβέρνηση υποστήριξε ότι διέθετε την πλειοψηφία των 3/5 όσο και για την άτυπη «συμμαχία» που υπήρξε με την Ελληνική Λύση προκειμένου αυτή να προκύψει.

Μετά και την αντικατάσταση μελών στην ΑΔΑΕ, τυχόν καταψήφιση του αιτήματος Ανδρουλάκη από την πλειοψηφία της Ολομέλειας της, με δεδομένη και την απόφαση του ΣτΕ πλέον, αναμένεται να πυροδοτήσει θύελλα αντιδράσεων εντός και εκτός συνόρων και να εκθέσει την ανεξάρτητη Αρχή ως πολιτικά ενεργούμενη.

Υπενθυμίζεται ότι στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής είχε αποκαλυφθεί πως τα ψηφιακά αρχεία της παρακολούθησης Ανδρουλάκη είχαν «χαθεί» κατά τη μετάβαση σε νέο ψηφιακό πρόγραμμα της ΕΥΠ. Αυτό που ωστόσο μένει να καταδειχθεί με τα νέα δεδομένα, είναι κατά πόσο υπάρχουν τα αρχεία, όχι μόνο το πληροφοριακό δελτίο αλλά και το αιτιολογικό, έγχαρτα ή εάν έχουν καταστραφεί και αυτά.

Με τον τρόπο αυτό τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επανέλθει στο προσκήνιο της επικαιρότητας ο ρόλος της πρώην Εισαγγελέως της ΕΥΠ κας Βασιλικής Βλάχου που διέταξε τις παρακολουθήσεις υπουργών, δημοσιογράφων, ανώτατων στρατιωτικών και μεταξύ αυτών και του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και της πρώην β υποδιευθύντριας της ΕΥΠ, Ευαγγελίας Γεωργακοπούλου που είχε βάλει τις υπογραφές της σε όλα τα πληροφοριακά δελτία που σχετίζονται με τις παρακολουθήσεις πολιτικών και μη προσώπων.

πηγή

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα