email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Επίσκεψη μαθητών του ΕΝΕΕΓΥΛ στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γνωρίζουμε τα αρχαία Λείβηθρα»

διαφήμιση

Με τη συμμετοχή 40 μαθητών και μαθητριών του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Κατερίνης (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ.) πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γνωρίζουμε τα αρχαία Λείβηθρα». 

Πρόκειται για εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιείται με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, σε συνεργασία της Συμβούλου Εκπαίδευσης Φιλολόγων Πιερίας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας στον αρχαιολογικό χώρο των Λειβήθρων, με πυρήνα το Βιωματικό Πάρκο, το οποίο βρίσκεται σε νοηματική και λειτουργική σύνδεση με την ακρόπολη των Λειβήθρων. Τους μαθητές συνόδευαν η διευθύντρια, Σβετλάνα Ομπράντοβιτς και εκπαιδευτικοί του σχολείου. 

Οι μαθητές και μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο των αρχαίων Λειβήθρων από την υπεύθυνη αρχαιολόγο, Ελένη Κλινάκη και τον αρχαιολόγο και φιλόλογο του σχολείου, Γιάννη Τζιόλα, όπου ενημερώθηκαν για τα αρχαιολογικά ευρήματα, τα ιστορικά στοιχεία και τον ορφικό μύθο. Συμμετείχαν επίσης στο βιωματικό εργαστήριο «Αγγειοπλαστική – Κοροπλαστική: Τέχνες από χώμα και νερό» με την καθοδήγηση και εποπτεία της Βασιλικής Κυπριανού, όπου δημιούργησαν με πηλό αντίγραφα των αγγείων. 

Στον αρχαιολογικό χώρο των Λειβήθρων παραβρέθηκαν επίσης η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Δίου-Ολύμπου, Σοφία Ζουρζούρα και εκ μέρους της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, ο αναπληρωτής Προϊστάμενος του Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων και αναπληρωτής του Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, Κώστας Σταματόπουλος και η παιδαγωγικά υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φιλολόγων Πιερίας, Βάνα Αγγέλη. 

4 C
Επίσκεψη Μαθητών Του Ενεεγυλ Στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Γνωρίζουμε Τα Αρχαία Λείβηθρα» 2

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εργαστήρια:

«Ο Μυκηναϊκός κόσμος του Ολύμπου»

«Αγγειοπλαστική – Κοροπλαστική: Τέχνες από χώμα και νερό»

 «Ιστορία της κατοικίας – “Φυσική δόμηση . . . χτίζουμε όπως τότε”»

καθώς και την προσομοίωση αρχαιολογικής ανασκαφής «Ένα εύρημα γεννιέται… κι ερμηνεύεται».

Υπεύθυνοι του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η Ελένη Κλινάκη, αρχαιολόγος (Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας), η Βασιλική Κυπριανού, συντηρήτρια (Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας), η Βαΐα Αγγέλη, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φιλολόγων Πιερίας, αρχαιολόγος, και ο Γιάννης Τζιόλας, φιλόλογος του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ. Κατερίνης, αρχαιολόγος.

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα