email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Νέα Έφεσο: Εκδηλώσεις για τα «20 έτη συναντήσεων & συμπροσευχών του Οικ.Πατριάρχη Βαρθολομαίου (φωτο)

διαφήμιση

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΦΕΣΟ.

Επετειακές εκδηλώσεις προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, για τα είκοσι έτη συναντήσεων και συμπροσευχών στις εκκλησίες των «Αλησμόνητων Πατρίδων».

Οι εκδηλώσεις τελούσαν υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη τον οποίο εκπροσώπησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προύσης κ. Ιωακείμ.

Ekdiloseis Sth Nea Effesso Odigos Pierias 1
Ekdiloseis Sth Nea Effesso Odigos Pierias 2

Οι εν λόγω εκδηλώσεις συνδιοργανώθηκαν από τη Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, από τον Δήμο Δίου-Ολύμπου, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών Νέας Εφέσου «Ο Ηράκλειτος» και από την Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας-Θράκης.

Συγκεκριμένα, σήμερα Κυριακή 26 Μαΐου 2024, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Νέας Εφέσου, προεξάρχοντος του εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριάρχη, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Προύσης κ. Ιωακείμ, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Ο πρόεδρος της Νέας Εφέσου , εκ μέρους του Τοπικού Συμβουλίου , δώρισε συμβολικά ένα χειροποίητο δένδρο ελιάς στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Προύσσης κ. Ιωακείμ και εκθείασε τον αέναο αγώνα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, προκειμένου να επικρατήσει Ειρήνη και Αγάπη στον πλανήτη, με την ευχή η προσπάθεια αυτή να βρει πρόσφορο έδαφος, να ευδοκιμήσει και να φέρει καρπούς.

Ekdiloseis Sth Nea Effesso Odigos Pierias 14

Στις σημερινές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν η Υφυπ. Άννα Μάνη, ο Βουλευτής Σπύρος Κουλκουδίνας, ο Βουλευτής Φώντας Μπαραλιάκος, ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Ε. Γερολιόλιος, η Αντιπεριφερειάρχης Σ. Μαυρίδου, ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης, οι Αντιδήμαρχοι Δ.Δίου-Ολύμπου Αθ.Καλαϊτζής και Δ. Κατερίνης Ηλίας Τάπρας, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Δριστά, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι καθώς και κάτοικοι του Δ.Δίου-Ολύμπου.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

Ekdiloseis Sth Nea Effesso Odigos Pierias 3
Ekdiloseis Sth Nea Effesso Odigos Pierias 4
Ekdiloseis Sth Nea Effesso Odigos Pierias 5
Ekdiloseis Sth Nea Effesso Odigos Pierias 6
Ekdiloseis Sth Nea Effesso Odigos Pierias 11
Ekdiloseis Sth Nea Effesso Odigos Pierias 13
Ekdiloseis Sth Nea Effesso Odigos Pierias 7
Ekdiloseis Sth Nea Effesso Odigos Pierias 8
Ekdiloseis Sth Nea Effesso Odigos Pierias 9
Ekdiloseis Sth Nea Effesso Odigos Pierias 10
Ekdiloseis Sth Nea Effesso Odigos Pierias 16
Εικόνα Viber 2024 05 26 14 25 14 396
Ekdiloseis Sth Nea Effesso Odigos Pierias 23
Ekdiloseis Sth Nea Effesso Odigos Pierias 24
0 02 05 305357329D69B480028D301458115D4D4E540Bfafa41415Af97C07F643895150 25A40E1Eef199A61
Ekdiloseis Sth Nea Effesso Odigos Pierias 27
Ekdiloseis Sth Nea Effesso Odigos Pierias 28
Ekdiloseis Sth Nea Effesso Odigos Pierias 15

ΟΙ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024, με εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Εφέσου και με θέμα «Το Οικουμενικό Πατριαρχείο και οι αξίες του Ελληνισμού».
Ολόκληρο το πρόγραμμα έχει ως εξής:
19:00 Έναρξη εκδήλωσης
19:15 Ομιλία κ. Αθανάσιου Καραθανάση, ομ. καθηγητή Α.Π.Θ. & καθηγητή Πανεπιστημίου Λευκωσίας με θέμα: «Οικουμενικό Πατριαρχείο – Οικουμενικός Πατριάρχης – Οικουμενικός Ελληνισμός. Τι οφείλει το Γένος των Ελλήνων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. 101 χρόνια από τη Σύμβαση Ανταλλαγής των πληθυσμών»
19:35 Ομιλία κ. Πολύβιου Στράντζαλη, τ. Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Θεολόγων Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα: «Κλασικός Ελληνικός πολιτισμός – Χριστιανισμός – Φύση: Η οικολογική δράση της Α.Θ. Παναγιότητος Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου»
20:00 Πολιτιστικό πρόγραμμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών Νέας Εφέσου «Ο Ηράκλειτος».

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα

Εκδηλώσεις
4η Γιορτή Μελιού

Με συνέπεια και υπευθυνότητα , ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Πιερίας και