email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Τυρόπιτα εύκολη με φέτα και γραβιέρα

διαφήμιση

Υλικά

Μερίδες: ταψί 26 εκ.

 1 πακέτο φύλλο κρούστας

 500 γρ. φέτα φέτα

 500 γρ. γραβιέρα πρόβεια

 200 γρ. γιαούρτι αγελαδινό, στραγγιστό

 4 αυγά

 500 ml γάλα φρέσκο, πλήρες

 80 γρ. βούτυρο αγελαδινό

 ελαιόλαδο, για τα φύλλα

 πιπέρι φρεσκοτριμμένο.

Διαδικασία

Για να ετοιμάσουμε την τυρόπιτα με φέτα και γραβιέρα, πρώτα τρίβουμε τη γραβιέρα, θρυμματίζουμε τη φέτα και βάζουμε μαζί τα δύο τυριά σε ένα μπολ.

Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και το γάλα και προσθέτουμε πιπέρι.

Ρίχνουμε στο μείγμα αυτό τα τυριά και το λιωμένο βούτυρο και αφήνουμε στην άκρη.

Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί περίπου 26 εκ.

Στρώνουμε τα μισά φύλλα στη βάση του ταψιού, λαδώνοντάς τα καλά ένα ένα.

Γεμίζουμε το ταψί με τη γέμιση και στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, λαδωμένα καλά.

Κόβουμε τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν με ένα κοφτερό μαχαίρι, ώστε να μην εξέχουν πολύ, και τις γυρίζουμε προς τα μέσα, σαν στεφάνι γύρω γύρω στο σκεύος.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά η τυρόπιτα.

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

πηγη

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα