email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Ο Ύπατος Πρόεδρος Παμμακεδονικών Ενώσεων Αμερικής μιλάει για το Αλεξάνδρειο εφ’ όλης της ύλης

διαφήμιση

Ο κάθε κατεργάρης θα μπει στον πάγκο του.

Ο κ. Παναγιώτης (Πάνος) Πολιτίδης, Ύπατος Πρόεδρος της  Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής βρίσκεται στην Πιερία για να συνομιλήσει με τα εκλεγμένα από την Ανωτάτη Αρχή μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του Αλεξανδρείου Ιδρύματος, ήτοι τους κ.κ. Αθανάσιο Μπίντα, ως πρόεδρο, Δημήτρη Γιουματζίδη και Αριστείδη Αγγέλου, άλλα και με άλλα μέλη και φίλους του «Αλεξάνδρειου».

Ο κ. Πολιτίδης μιλώντας στο pierianews.gr ανέφερε ότι επισκέφθηκε το Αλεξάνδρειο το οποίο βρήκε κλειστό. Ένα τέτοιο ίδρυμα θα πρέπει να είναι ανοιχτό και επισκέψιμο όλες τις ώρες και ημέρες.

Σε ότι αφορά τις αναρτήσεις του τέως προέδρου κ. Πασχάλη ότι δηλαδή η νέα Ανωτάτη Αρχή που προέκυψε από το Διεθνές Συνέδριο των Παμμακεδονικών Ενώσεων που πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη τον Αύγουστο του 2023, είναι παράνομη, ο κος Πολιτίδης επιβεβαίωσε ότι όλες οι ενέργειες που έγιναν για το Συνέδριο ήταν απολύτως σύμφωνες με το νομικό πλαίσιο. Σημειώνει δε ότι υπήρχαν περί τους 20 δικηγόρους (εκπρόσωποι μελών) παρόντες για την ψηφοφορία, χωρίς να σημειωθεί κανένα παρατράγουδο, και συνεπώς  η Ανωτάτη Αρχή που προέκυψε, με Πρόεδρο τον κ. Γιώργο Παπαδόπουλο, είναι απολύτως νόμιμη.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι και οι πρόσθετες «δικαιολογίες» που παρουσιάζει η πλευρά του τέως  προέδρου κ. Πασχάλη, ότι δηλαδή δεν προσκλήθηκαν στο Συνέδριο 15 μέλη της Ένωσης της Νέας Υόρκης είναι εσφαλμένες, καθότι σύμφωνα με τον κ. Πολιτίδη ειδοποιήθηκαν έγκαιρα οι σύλλογοι και από τα 15 ονόματα γνωρίζει μόνον μερικά και  κανένα από αυτά  δεν ήταν οικονομικά τακτοποιημένα και συνεπώς δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής.

Σε ερώτηση πόσες Ενώσεις υπάρχουν στην Αμερική, ο Ύπατος Πρόεδρος ανέφερε ότι παλαιότερα υπήρχαν 60 σύλλογοι αλλά κάποιοι  επηρεάστηκαν αρνητικά από τον κορoνϊό και για τον λόγο αυτό καταβάλλονται προσπάθειες για την επαναδραστηριοποίηση τους.

Ο κ. Πολιτίδης συνεχίζοντας ανέφερε ότι μεταξύ των συλλόγων μελών της Παμμακεδονικής ΗΠΑ υπάρχουν πολύ δραστήριοι σύλλογοι Λιτοχωριτών, καθώς και Πιερίας γενικότερα.

Μάλιστα ο κ. Πολιτίδης επιβεβαίωσε το γεγονός  ότι  δικαίωμα συμμετοχής σε Παγκόσμιο Συνέδριο των Παμμακεδονικών Ενώσεων έχουν μόνο τα μέλη συλλόγων που είναι οικονομικά τακτοποιημένα.

Τελειώνοντας ο Πρόεδρος μας εκμυστηρεύτηκε ότι η σκέψη όλων των μελών των Παμμακεδονικών Ενώσεων είναι να ανοίξει επιτέλους το Αλεξάνδρειο Ίδρυμα για το καλό τόσο της Πιερίας, όσο και της Ελλάδος αλλά κυρίως για να φέρνουμε στο Αλεξάνδρειο παιδιά ομογενών Μακεδόνων από όλον των κόσμο για να γνωρίσουν την γη, την  γλώσσα και την ιστορία των πραγματικών Μακεδόνων κάτω από την σκιά του Ολύμπου.

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα