email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Η Ecogenia αναγνωρίζεται ως Commitment Maker στην Ετήσια Συνάντηση του Clinton Global Initiative στη Νέα Υόρκη

διαφήμιση

Η Ecogenia, το πρώτο σώμα δράσης για το κλίμα που εργάζεται για την ενδυνάμωση της νεολαίας και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των κοινοτήτων στην Ελλάδα, αναγνωρίστηκε από το Clinton Global Initiative (CGI) ως Commitment Maker στην Ετήσια Συνάντηση του οργανισμού στη Νέα Υόρκη στις 23-24 Σεπτεμβρίου. Ιδρυθείσα το 2021, η Ecogenia έχει στόχο να δημιουργήσει ένα εθνικό σώμα νεολαίας για την Ελλάδα, δίνοντας τη δυνατότητα στους νέους να συμβάλλουν σε τοπικές δράσεις για το κλίμα και να αντιμετωπίσουν κρίσιμες ανάγκες κοινοτήτων στις 13 περιφέρειες της χώρας, μέσω του μοντέλου αμειβόμενης κοινωνικής υπηρεσίας. 

Το Clinton Global Initiative, που ιδρύθηκε από τον Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον το 2005, αποτελεί μια διακεκριμένη πλατφόρμα που συγκεντρώνει πρωτοπόρους εκπροσώπους από διάφορους τομείς για να συνεργαστούν στην αντιμετώπιση των πιο πιεστικών προκλήσεων της εποχής μας. Μέσω του μοναδικού μοντέλου του CGI, περισσότερες από 10.000 οργανώσεις έχουν ξεκινήσει πάνω από 4.000 Δεσμεύσεις για Δράση, που έχουν επηρεάσει τη ζωή περισσότερων από 500 εκατομμυρίων ανθρώπων σε 180 χώρες. Η Ecogenia έχει την τιμή να συμμετάσχει σε αυτό το παγκόσμιο δίκτυο και να συμβάλει στις συνεχείς προσπάθειες της πρωτοβουλίας για την προώθηση μετρήσιμων και βιώσιμων αλλαγών.

Με άμεση έμπνευση και καθοδήγηση από το εθνικό σώμα κοινωνικής υπηρεσίας των ΗΠΑ, AmeriCorps, το οποίο ίδρυσε ο Πρόεδρος Κλίντον, η αποστολή της Ecogenia ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τους στόχους του CGI. Παρέχοντας στους νέους (ηλικίας 18-30 ετών) στην Ελλάδα την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα έτος υπηρεσίας, ο οργανισμός στοχεύει όχι μόνο να συμβάλει στη δράση για το κλίμα, αλλά και να οικοδομήσει μια ισχυρότερη, πιο ανθεκτική ελληνική κοινωνία. Η δέσμευση της Ecogenia επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση των τοπικών προκλήσεων, ενώ παράλληλα ενδυναμώνει τους νέους να αναλάβουν ηγετικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός βιώσιμου μέλλοντος. Πιο συγκεκριμένα, μέσα από το πρόγραμμα του CGI, ο οργανισμός δεσμεύεται να διευρύνει τον αντίκτυπό του επεκτείνοντας το μοντέλο του κλιματικού σώματος νέων – που έχει εισάγει στην Ελλάδα – σε πέντε Δήμους μέχρι το 2027.

Η συμμετοχή της Ecogenia στην Ετήσια Συνάντηση του CGI στη Νέα Υόρκη και η αναγνώριση του οργανισμού σε αυτή την παγκοσμίου κύρους σκηνή, είναι ένα σημαντικό βήμα για την προώθηση της δέσμευσης του οργανισμού για τη δημιουργία μακροπρόθεσμου κοινωνικού και περιβαλλοντικού αντίκτυπου. Η συνεργασία με παγκόσμιους ηγέτες και άλλους φορείς αλλαγής στο CGI θα επιτρέψει στην Ecogenia να προωθήσει το έργο της και να συμβάλει ουσιαστικά στο ευρύτερο παγκόσμιο κίνημα για τη βιωσιμότητα και την ανθεκτικότητα.

Σχετικά με την Ecogenia
Ιδρυθείσα το 2021, η Ecogenia επικεντρώνεται στην κινητοποίηση της νέας γενιάς στην Ελλάδα ώστε να ηγηθεί τοπικών δράσεων για το κλίμα και τη βιώσιμη ανάπτυξη τοπικών κοινοτήτων. Ο στόχος του οργανισμού είναι να δημιουργήσει ένα εθνικό κλιματικών σώμα νέων, που να προσφέρει στα νέα άτομα ευκαιρίες για αμειβόμενη κοινωνική υπηρεσία, επιτρέποντάς τους να συμβάλουν σε μια πιο ανθεκτική και βιώσιμη κοινωνία.

Σχετικά με το Clinton Global Initiative (CGI)
Το Clinton Global Initiative, που ιδρύθηκε από τον Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον το 2005, είναι μια κοινότητα δραστήριων ανθρώπων που εκπροσωπούν ένα ευρύ φάσμα της κοινωνίας και είναι αφοσιωμένοι στην ιδέα ότι μπορούμε να επιτύχουμε περισσότερα μαζί παρά χώρια. Μέσω του μοναδικού μοντέλου του οργανισμού, περισσότερες από 10.000 οργανώσεις έχουν ξεκινήσει πάνω από 4.000 Δεσμεύσεις για Δράση – νέα, συγκεκριμένα και μετρήσιμα έργα και προγράμματα – που κάνουν τη διαφορά στη ζωή περισσότερων από 500 εκατομμυρίων ανθρώπων σε 180 χώρες.

Στη φωτογραφία ο Milan Bhatt, Αναπληρωτής Διευθυντής Οικονομικής Ένταξης, Clinton Global Initiative και η Melina Dunham, Development Manager, Ecogenia.

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα