email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Σαν σήμερα 4/10/1959: Διγένης Αιγινίου -Δόξα Αλεξάνδρειας 2-0

διαφήμιση

Του Γιώργου Καρανικόλα 

Ύστερα από μια διακοπή τεσσάρων περίπου μηνών, καθώς δεν υπήρχαν αγώνες εκείνο το χρονικό διάστημα επανερχόμαστε σήμερα στην ιστορική αναδρομή μας για τον Διγενή Αιγινίου και δοθείσης της ευκαιρίας θέλω και πάλι να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Τάκη Γεωργιάδη για την ευγενή του ενέργεια να μας παραχωρήσει υλικό και στοιχεία (έγγραφα και πρακτικά), από την παλιά ομάδα του τόπου μας και να μας βοηθήσει σημαντικά να τ’ αναδείξουμε ώστε να μάθουν οι νεώτεροι φίλαθλοι άγνωστες πτυχές της πλούσιας ιστορίας του και να θυμηθούν νοσταλγικά οι παλαιότεροι την πορεία του Διγενή στον χρόνο από τα τέλη της δεκαετίας του 1950 και εντεύθεν .

Συνεχίζοντας τις αναφορές μας στις φιλικές αναμετρήσεις, που έδινε ο σύλλογος του Αιγινίου τότε θα σταθούμε στο φθινόπωρο του 1959 και συγκεκριμένα στις 4 Οκτωβρίου, ημέρα Κυριακή όταν στο Δημοτικό γήπεδο Αιγινίου ο Διγενής πετύχαινε φιλική νίκη επί της γειτονικής Δόξας Αλεξάνδρειας με 2 – 0, ομάδα, που σήμερα αποτελεί παρελθόν, όπως φυσικά εδώ και πολλά χρόνια το σωματείο του Αιγινίου, που συγχωνεύτηκε με τον Εθνικό – αναλυτικά θ’ αναφερθούμε σ’ αυτην προσεχώς, όταν θα είμαστε πανέτοιμοι και ακριβείς – και δημιουργήθηκε ο Αιγινιακός, οποίος σήμερα ως γνωστόν συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ’εθνικής κατηγορίας .

Οι Αιγινιώτες ήσαν ανώτεροι και σημειώνοντας δύο γκολ με τον Τσόκα και τον Αχλατλή κέρδισαν το παιχνίδι . Διαιτητής ο κ. Μπρουσκέλης Απόστολος 

Η σύνθεση του Διγενή : Παρσόπουλος,  Λοτζιανιώτης, Μερσίνης, Καρτάλης, Τσόκας, Σπάστρας, Αχλατλής,  Σταμκόπουλος, Κρουσταλλόπουλος, Ξανθόπουλος, Γιουβανόπουλος .

Στη φωτό ο Αιγινιακός, που προηλθε από τη συγγχωνευση των δύο σωματείων του Αιγινίου με αρκετά στελέχη του Διγενή στη σύνθεση του . Διακρίνονται οι : Βάσος Κρουσταλλόπουλος, Διονύσης Παρσόπουλος (γκολκίπερ), Σάββας Αχλατλής, Τάκης Τσαρας ( πρόσφατα εφυγε απο τη ζωη), και Μανωλάκης Μιχαηλίδης ( αείμνηστος) .

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα