email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Με στόχο την πρώτη νίκη στο Αιγίνιο

διαφήμιση

Του Γιώργου Καρανικόλα 

Με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο ο Αιγινιακός υποδέχεται αύριο στις 4:00 μ.μ. τον Ερμή Αμυνταίου στο “Γιάννης Παραλυκίδης”. 

Η ομάδα του Σωτηρη Ζιώγα για πρώτη φορά στη σεζόν μετά από δύο συνεχόμενες εξόδους (μια ισοπαλία και μία ήττα ο απολογισμός) παίζει στην έδρα της, μπροστά στο “διψασμένο” κοινό της και θέλει παση θυσία το τρίποντο για να βελτιώσει τη βαθμολογική της θέση .

Στην αποστολή μετέχουν οι : Κουγιουμτζόγλου και Τοπουζλής ( οι δύο τερματοφύλακες), Χατζηκωσταντίνου, Ντόσης, Χατζηδίμπας Β., Μαργαρίτης, Δαραής, Κιρκιλιανίδης, Μιτακίδης,  Δελιόπουλος, Παρδάλης, Μπουρανής,  Ροντρίγκες, Προβατίδης, Ξυδούς,  Παπαϊωάννου, Τοπαλίδης, Τασιώνας, Κακατάτσιος, Πορφυρίδης .

Η ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ

Μικρή είναι η προϊστορία ανάμεσα στον Αιγινιακό και τον Ερμή Αμυνταίου, ωστόσο οι Αιγινιώτες σε τρείς αναμετρήσεις με την ομάδα του ακριτικού Νομού υπερέχουν και μάλιστα είναι αήττητοι .

Την περίοδο 1990-91 στο πρωτάθλημα της Δ’ εθνικής κατηγορίας είχαμε:

Ερμής Αμυνταίου  – Αιγινιακός 1 – 1

Αιγινιακός – Ερμής Αμυνταίου 3 – 2 

Και στην περυσινή χρονιά για τα μπαράζ των πρωταθλητριών ομάδων των Ενώσεων, για άνοδο στη Γ’ εθνική κατηγορία είχαμε :

Ερμής Αμυνταίου – Αιγινιακός 0 – 1

(σκόρερ ο Ραφαήλ Παρδάλης) .

Αρχείο : Γιώργου Καρανικόλα 

1) : Η ομάδα του Αιγινιακού της περιόδου 1990-91 σε φωτό της εφημερίδας “ΡΕΚΌΡ”. 

2) : Ανταπόκριση της περιγραφής του αγώνα του Β’ γύρου του πρωταθλήματος της Δ’ εθνικής κατηγορίας της σεζον 1990-91, Αιγινιακού – Ερμή Αμυνταίου

 (3 – 2), του αθλητικογράφου Γιώργου Καρανικόλα στην εφημερίδα “ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ” .

Από τα αξιοσημείωτα του ανωτέρω παιχνιδιού είναι ότι ο Ποδοσφαιριστής του Αμυνταίου Βασίλης Πάνου από την Πτολεμαΐδα τα προηγούμενα δύο χρόνια φορούσε τη φανέλα του Αιγινιακού .

Και ο στόπερ των φιλοξενουμένων Νίκος Νταμπίζας το προσεχές καλοκαίρι, αφού πρώτα μεταγράφηκε στην ΑΕ Ποντίων Βέροιας στη συνέχεια έκανε μεγάλη καριέρα στον Ολυμπιακό.

Screenshot 2024 10 05 145034
Screenshot 2024 10 05 145100

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα