email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Λογαριασμοί ρεύματος: Τέλος τα μπλε τιμολόγια, οι αλλαγές που έρχονται

διαφήμιση

Τα μπλε και πράσινα τιμολόγια και το νυχτερινό ρεύμα.

Αλλαγές στα τιμολόγια ρεύματος- και κατά συνέπεια τους λογαριασμούς- έρχονται από το 2025.

Στις αλλαγές που φέρνει από την 1η Ιανουαρίου 2025 το υπουργείο Περιβάλλοντος και ενέργειας είναι η κατάργηση των μπλε τιμολογίων- σταθερά εξάμηνης διάρκειας- και πλέον θα αντικατασταθούν υποχρεωτικά με 12μηνης ισχύος.

Πρόκειται για αλλαγή που γίνεται προκειμένου οι καταναλωτές να προστατευθούν από τις αυξομειώσεις των τιμών, τις οποίες εκμεταλλεύονται οι πάροχοι με τα σταθερά τιμολόγια που έχουν μικρότερη διάρκεια. Με αυτή τη μέθοδο, οι καταναλωτές πληρώνουν τον χειμώνα την ενέργεια σε τιμές καλοκαιριού, όταν είναι πιο υψηλές, εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης.

Τι ισχύει για τα πράσινα τιμολόγια

Αλλαγές θα γίνουν και στα πράσινα τιμολόγια. Γιατί από το 2025 οι εταιρείες θα είναι υποχρεωμένες να τα ανανεώσουν σε όσους επιθυμούν κάτι τέτοιο, αλλά δεν θα είναι υποχρεωμένες να προσφέρουν τα πράσινα τιμολόγια σε νέους πελάτες.

Το νυχτερινό ρεύμα

Μία ακόμα αλλαγή που έρχεται είναι ότι δεν θα υπάρχει πλέον νυχτερινό ρεύμα. Σε δηλώσεις του ο αρμόδιος υπουργός, Θεόδωρος Σκυλακάκης, έχει επισημάνει ότι πρόκειται για κάτι που είχε νόημα όταν τα εργοστάσια λιγνίτη δεν έκλειναν το βράδυ και όταν η ΔΕΗ είχε φθηνό ρεύμα το έδινε τη νύχτα, που δεν υπήρχε ζήτηση.

«Οι λιγνίτες όμως κλείνουν και το ρεύμα το βράδυ είναι πολύ πιο ακριβό από το πρωί. Δίνοντας, λοιπόν, νυχτερινό ρεύμα ωθούμε τον κόσμο σε ακριβό ρεύμα και ειδικότερα οι περίπου 1,2 εκατ. καταναλωτές με νυχτερινό ρεύμα το αγοράζουν φθηνά, ενώ είναι πιο ακριβό και καλούμαστε όλοι οι υπόλοιποι να το πληρώνουμε», έχει δηλώσει.

«Έχει λοιπόν λογική το νυχτερινό; έτσι μεταφέρουμε τη ζήτηση από το βράδυ στο πρωί όπως και το σαββατοκύριακο ώστε όλοι μας να έχουμε φθηνότερο κόστος», έχει πει ακόμα ο κ. Σκυλακάκης.

Πηγή: dnews.gr

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα